Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για το περιστατικό που σημάδεψε τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με πρωταγωνιστές τους Φουστέρ, Αθανασιάδη, Τσόρι και Βαλντές και τα περί προκλητικής συμπεριφοράς του αρχηγού του δικεφάλου.

Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός
INTIME SPORTS

Ο Αθανασιάδης, λέει ο Φουστέρ, ήθελε να προκαλέσει. Προσβλήθηκε ο Ισπανός επειδή ο αρχηγός του ΠΑΟΚ φίλησε τον «Δικέφαλο» μπροστά στη θύρα 7 και πήρε τη μπάλα να την πάει στη σέντρα. Αφήστε στην άκρη τον Καλογερόπουλο και την απόφαση του να αποβάλλει τον Στox αλλά όχι τον Φουστέρ (και να μη δώσει δεύτερη κίτρινη στον Βαλντές).

Και σταθείτε σε αυτό: Ένας ξένος ποδοσφαιριστής, ήρεμος και μετρημένος, που δεν έχει δώσει αφορμές μέχρι σήμερα στην καριέρα του, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πολύ περισσότερο στην Ισπανία, ένιωσε ότι ...προκαλεί ο συνάδελφος του. Επειδή απλώς φίλησε το έμβλημα της ομάδας του και μετέφερε το τόπι αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου. Επιμένω για να αντιληφθείτε τον παραλογισμό. Η μισή ενδεκάδα του Ολυμπιακού πήγε καροτσάκι τον Αθανασιάδη, ο Βαλντές και ο Φουστέρ τον έσπρωξαν, ο δεύτερος επέμενε ακόμα και μετά το παιχνίδι, νηφάλιος δηλαδή, ότι ο Κλάους υπήρξε προκλητικός.

Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός
INTIME SPORTS

Όπως θα ήθελαν οι ΠΑΟΚτσήδες

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Ο Κλάους παίζει από οκτώ χρονών στον ΠΑΟΚ. Μετά το καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του, αντέδρασε όπως θα ήθελαν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες να αντιδράσει ο αρχηγός τους. Φίλησε το «Δικέφαλο» και πήρε τη μπάλα από τα δίχτυα. Ξέρετε ποιοι παίρνουν τη μπάλα από τα δίχτυα; Εκείνοι που κυνηγάνε στο σκορ και βιάζονται. Ή αν δεν κυνηγάνε, σίγουρα το σκορ δεν τους βολεύει. Το 2-1, μετά την τρικυμία του πρώτου εικοσάλεπτου ήταν σκορ που βόλευε τον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε λόγος βιασύνης. Κι όμως ο Αθανασιάδης το έκανε για να δείξει ότι οι Ασπρόμαυροι συνήλθαν και ήθελαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα προκλητικό στη συμπεριφορά του. Αν αρχίζουμε να θεωρούμε την αγάπη για τη φανέλα και το πάθος προκλητικά, τότε πια παραδινόμαστε αμαχητί στην βλακεία, την ανοησία, τον λαϊκισμό.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Ο Κλάους αντέδρασε πολύ σωστά και σε όσα ακολούθησαν. Δεν μάσησε από το εντελώς αναίτιο πέσιμο των Ολυμπιακών και δεν έκανε θέατρο, να πέσει κάτω να σφαδάζει όταν τον έσπρωξαν. Ο Νέλσον Βαλντές ας πούμε (ο οποίος προφανώς είναι ο πρωτοξάδελφος του Τάκη Τσουκαλά από την Παραγουάη και το ανακάλυψε τώρα που ήρθε στα μέρη μας), αφενός πήγε να τσαμπουκαλευτεί, αφετέρου έπεσε, πήρε δέκα τούμπες και κρατούσε και το πρόσωπο του μόλις ο Στοχ τον έσπρωξε από πίσω.

Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός
INTIME SPORTS

Κάφρικη συμπεριφορά και στην Τούμπα

Όλη η ιστορία λοιπόν ξεκινάει από την πρεμούρα των Ερυθρολεύκων να αποδείξουν άραγε τι; Ότι μέσα στο Καραϊσκάκη δεν θα ανεχθούν κάποιον να τους βάζει γκολ και να έχει το θράσος να το πανηγυρίσει κιόλας;

Για να μην με αρχίσετε στα συνηθισμένα, είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω (το είχα γράψει από τότε) ότι και η συμπεριφορά των ΠΑΟΚτσήδων στο ματς πρωταθλήματος της Τούμπας υπήρξε εξίσου ή και περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις (με πιο καραμπινάτη την μπουνιά του Ινσαουράλδε) κάφρικη.

Εντούτοις οι δηλώσεις του Φουστέρ, νομίζω αντικατοπτρίζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο πώς η ατμόσφαιρα στις εντός συνόρων διοργανώσεις θολώνει εντελώς τη λογική ακόμα και σε παίκτες που δυο εβδομάδες πριν έπαιζαν στο «Ολντ Τράφορντ» για την πρόκριση τους στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Φταίμε όλοι, παράγοντες, δημοσιογράφοι, οπαδοί, για αυτό. Μα φυσικά φταίνε και οι ίδιοι. Όταν οι πρωταγωνιστές εντός αγωνιστικού χώρου συμπεριφέρονται σαν τον "Μπαλτά 7" και τον "Μαχαιροβγάλτη 4", τότε προφανώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός

Στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Φαν Πέρσι , κάπου στο ογδονταφεύγα, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία (τη μοναδική των Άγγλων στο παιχνίδι) για να μειώσει σε 2-1. Αν το έβαζε, φιλούσε το έμβλημα στη φανέλα του και έπαιρνε τη μπάλα να τη στήσει στο κέντρο, θα του την έπεφταν οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ; Και ο Φουστέρ; Θα τον θεωρούσε άραγε προκλητικό;

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την φάση της αποβολής του Στοχ

Πανικός μετά το γκολ του Αθανασιάδη

Αθανασιάδης: "Δεν ξέρω τι έδωσε ο διαιτητής"

Φουστέρ: "Ο Αθανασιάδης ήθελε να προκαλέσει"

Αλαφούζος: "Ένα γκρουπ διαιτητών κατέστρεψαν πάλι το ποδόσφαιρο"

Μίτσελ: "Δεν θα μας υποδεχθούν με λουλούδια στην Τούμπα, αλλά δεν θα πάω με κράνος!"

Γεωργιάδης: "Δεν δόθηκε η δυνατότητα να παιχθεί ποδόσφαιρο"

Τσίκινης: "Κακώς αποβλήθηκε ο Στοχ"

Έως τρεις αγωνιστικές ο Στοχ

"Λίγο ντροπή, ρεεεεεεε!"

Χειροκροτήματα στην Τούμπα

Σαν ομάδα του Σάντος

Photostory: Από τον εκκεντρικό Μασάντο στον Κόκκαλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK