Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

Δεν έχει πολλές συμπάθειες, δεν είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού της Σερβίας στο κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι της Κυριακής με την Εθνική θα περάσει από τα χέρια του Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

Ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο άσος της ΤΣΣΚΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πως πήγε στην εφετινή Ευρωλίγκα και τι κάνει κόντρα στην Ελλάδα.

Ο Τεόντοσιτς στο εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Σέρβος πλέι μέικερ δεν έχει ακριβώς καταπλήξει με τις εμφανίσεις του στην Ισπανία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Πρώτα απ' όλα στην αναλογία ασίστ, λαθών έχει ένα πολύ μικρό συντελεστή αφού, προσώρας, έχει μοιράσει 21 τελικές πάσες και έχει κάνει 15 λάθη. Δηλαδή για κάθε 1,5 ασίστ, κάνει και ένα λάθος στερώντας από την ομάδα του την κατοχή της μπάλας.

Σουτάρει πολύ περισσότερο από ότι τρίποντο (φυσιολογικό για Τεόντοσιτς) και μάλιστα έξω από τη γραμμή των 6,75μ έχει το πολύ καλό ποσοστό του 44.4% (12/27). Εχει σταθεί ελάχιστα στη γραμμή των βολών (μόλις τέσσερις φορές) ενώ σε ότι αφορά το χρόνο συμμετοχής του ο Τζόρτζεβιτς τον εμπιστεύεται για περίπου 25 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Ο μέσος όρος πόντων του τέλος είναι στο 10,4.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

O Τεόντοσιτς στην περυσινή Euroleague

Στην πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Τεόντοσιτς δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές. Με 7,4, πόντους, 5,2 ασίστ και 2,6 λάθη βοήθησε την ΤΣΣΚΑ να περάσει χωρίς πολύ κόπο στο top-16.

Στη μαραθώνια διαδικασία μέχρι τα πλέι οφ ο άλλοτε σταρ του Ολυμπιακού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και τελείωσε με 14,7 πόντους και 3,2 ασίστ και αγγίζοντας το 50% στο τρίποντο, γεγονός που τον καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό συμμετείχε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Η ΤΣΣΚΑ τον χρειάστηκε πολύ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Μιλάνου κόντρα στη Μακάμπι αλλά εκεί ο Μίλος απογοήτευσε. Με μόλις 1/5 τρίποντα, 2 ασίστ και αρκετές ανώριμες αποφάσεις ήταν ένας από τους λόγους της ήττας-σοκ των Ρώσων.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

O Τεόντοσιτς κόντρα στην Εθνική ομάδα

H πρώτη μονομαχία του κόντρα στην Εθνική έρχεται επί ισπανικού εδάφους στο Ευρωμπάσκετ του 2007. Η Ελλάδα επικρατεί με 68-67 στην παράταση και ο νεαρός, τότε, Μίλος μένει στα ρηχά με 3 πόντους, 1 ασίστ και 2 λάθη.

Το 2011 η Ελλάδα έδωσε επίσημο παιχνίδι με τη Σερβία στο πλαίσιο των θέσεων 5-8 του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η Εθνική επικράτησε εύκολα με και απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει την 5η θέση σε ένα απόγευμα που ο Τεόντοσιτς ήταν μάλλον μέτριος καθώς σε 31 λεπτά συμμετοχής είχε 6 πόντους, 7 ασίστ και 6 λάθη με 37,5% εντός πεδιάς.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν φοβάται

Η ψυχολογία του

Τον ξέρουμε πλέον πολύ καλά. Είναι παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια του και δεν διστάζει να πάρει την τελευταία, κρίσιμη ευθύνη για ένα μεγάλο βαθμό. Το κακό είναι ότι με τη συγκεκριμένη θέληση το παρακάνει καταδικάζοντας πολλές φορές την εκάστοτε ομάδα του.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο, το μυαλό του δεν ανταποκρίνεται πάντα αφού δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα συναισθήματά του. Εχει εύκολο το λάθος, ειδικά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, επιλέγει να κάνει εξεζητημένα πράγματα τις πιο δύσκολες ώρες αλλά σχεδόν πάντα είναι εκεί και δεν φοβάται.

Διαβάστε ακόμη:

Δ. Καρύδας: Τάνγκο για ένα... Καλάθη

Γ. Συρίγος: Η λογική της αυτορρύθμισης

Π. Βλαχόπουλος: Ο νόμος του Μπουρούση: Τον Σκόλα-σε και κέρδισε

Ν. Γιαννόπουλος: Στο τρένο της Μαδρίτης με το χαμόγελο στα χείλη

Γ. Ζωιτός: Κάθε δικαίωμα να μιλάμε...

Σχόλιο Γ. Καλαϊτζή στο Contra.gr: Άμυνα και επίθεση για σεμινάριο

Αρθρογραφία Σ. Μαρκόπουλου στο Contra.gr: Ο Καλάθης δίνει το ρυθμό που χρειάζεται η Εθνική

Σκουρτόπουλος στο Contra.gr: "Μπορούμε ακόμα καλύτερα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK