Πρόεδρε, τι θα κάνεις μ' αυτούς;

Ο Παντελής Βλαχόπουλος εξηγεί πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχασε τον έλεγχο μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τονίζει πως το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πιο "καυτό" από ποτέ για το μέλλον της ομάδας. Ο Μίτσελ που έφυγε, ο Περέιρα που δεν ήρθε ποτέ και τα όνειρα με Σαντάνα και Χάρα.

Πρόεδρε, τι θα κάνεις μ' αυτούς;
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε την ταυτότητα μέσα στο γήπεδο, ενδεχομένως και στα αποδυτήρια. Από την σιγουριά μιας ομάδας που ήξερε να κάνει πρωταθλητισμό, μοιάζει ένα σύνολο ανούσιο, χωρίς πάθος, προγραμματισμό και τακτική. Ποιες ήταν οι αιτίες της άθλιας εικόνας που παρουσιάζουν οι πρωταθλητές Ελλάδας;

Τα πέντε ερωτήματα στον Βαγγέλη Μαρινάκη:

1. Γιατί τόση σιγουριά και αλαζονεία; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ένιωσε τη σιγουριά του "αιώνιου" πρωταθλητή. Όμως δεν υπολόγισε ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν θέλουν μόνο τίτλους. Το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα δεν συνάδει με τα "θέλω" των οπαδών και εκεί υπάρχει ρήξη. Οι απαιτητικοί φίλοι των "ερυθρόλευκων" θέλουν συνδυασμό. Ουσία και θέαμα.

2. Τι κάνει με τους δημόσιους υπάλληλους παίκτες; Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι στον Ολυμπιακό υπάρχουν παίκτες αδιάφοροι. Κάθονται πάνω στο συμβόλαιο τους και στην ασφάλεια που τους προσφέρουν οι μάνατζέρ τους και βλέπουν τον σύλλογο ως δημόσια υπηρεσία. Έλληνες και ξένοι. Τα αποδυτήρια είναι "γυμνά". Λείπει ο αθλητής ηγέτης, ο αρχηγός που θα βάλει τάξη στην ομάδα και θα επισημάνει στους συμπαίκτες του σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει. Ένας υπήρχε με αυτά τα χαρακτηριστικά, την οξυδέρκεια, το πάθος και τον τσαμπουκά και πουλήθηκε το καλοκαίρι στη Ρόμα έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να "χτίσει" τον leader του. Τον άνθρωπο που έχουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

3. Ποιος έφερε Σαντάνα και Χάρα; Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν από τους καλύτερους στη Λεωφόρο. Αλλά έχει το χειρότερο πράγμα που μπορεί να έχει ένας αμυντικός. Δεν προσφέρει σιγουριά στον τερματοφύλακά του και στον παρτενέρ του στην αμυντική γραμμή. Ο Σαντάνα είναι ο ποδοσφαιριστής που δεν χρειαζόταν τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό. Κι όμως ήρθε, κι όμως παίζει. Και θα συνεχίζει να παίζει. Το όνειρο με τον Χάρα ποιος το είδε. Η αστοχία στην επιλογή του Αργεντινού είναι χαρακτηριστική. Μήπως πρέπει ο πρόεδρος της ΠΑΕ να τραβήξει το αφτί όλων όσοι του φέρνουν ακατάλληλους παίκτες για την ομάδα του; O Καρεμπέ και ο Ισά είναι στο απυρόβλητο; Υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία η οποία δεν μπορεί να χαλάσει; Υπάρχουν συγκεκριμένοι μάνατζερ από τους οποίους ο Ολυμπιακός αγοράζει και πουλάει ποδοσφαιριστές;

4. Ποιος έδιωξε τελικά τον Μίτσελ και ποιος έφερε τον Περέιρα; Στις 5 Ιανουαρίου είχαμε γράψει στο Contra.gr το άρθρο: Γιατί φταίει μόνο ο Μίτσελ και όχι οι άλλοι; Στις 6 Ιανουαρίου απολύθηκε. Στο ίδιο άρθρο το 85% (συγκλονιστικό ποσοστό) των οπαδών του Ολυμπιακού ψήφιζαν ότι ο Ισπανός coach δεν πρέπει να φύγει. Σας παραθέτω το συγκεκριμένο κείμενο για να δείτε ότι οι απόψεις μας ήταν, είναι και θα είναι ακόλουθες της ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν διώχνεις ποτέ ένα επιτυχημένο προπονητή στην πρώτη μεγάλη κρίση, για να φέρεις τον Περέιρα. Ο Πορτογάλος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το έδειξε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Άραγε τον Τσόρι και τον Κασάμι τους κρατάει για τα δύσκολα;

Οι χειρισμοί της υπόθεσης Μίτσελ ήταν εντελώς λανθασμένοι και το θέμα είναι ένα: Ο Ισπανός προπονητής απολύθηκε γιατί ήταν ανακόλουθος με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας ή ήταν κίνηση αυθορμητισμού του Βαγγέλη Μαρινάκη; Και αν είναι το δεύτερο ποιοι τον συμβούλευσαν να το κάνει; Τώρα αυτοί θα βρεθούν υπόλογοι απέναντι στο αφεντικό τους;

5. Το καλοκαίρι τι θα γίνει; Σε λίγους μήνες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση της ομάδας όχι μόνο με γνώμονα το οικονομικό όφελος. Πρέπει οι κινήσεις του να αποτελούν πυξίδα για το μέλλον. Και η αλλαγή σελίδας θα γίνει με ριζικές αλλαγές. Και στον αγωνιστικό τομέα και στον οργανωτικό.

* Ο Ολυμπιακός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει το πρωτάθλημα, ενδεχομένως να πάρει και το κύπελλο και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Άραγε έχουν σημασία για τους οπαδούς της ομάδας. Στο τέλος μπορεί να έχουν. Όμως η κατάσταση θα παραμένει η ίδια.

** Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Και μάλιστα άμεσα. Ίσως και μετά το ματς της Πέμπτης στο Φάληρο με αντίπαλο την Ντνίπρο. Γιατί μετά ακολουθεί και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Τσάρλυ: Το χειρότερο ρόστερ του Ολυμπιακού την τελευταία πενταετία

Θ. Καίσαρης: Πράσινος θρίαμβος, τραγικός Περέιρα στη ζούγκλα

Δ. Κριτής: "Τατιανιές" στην Τατιάνα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK