Σας... ακούει ο Σπανούλης

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος... ακούει τον Βασίλη Σπανούλη να απαντάει στους επικριτές του με ένα τρίποντο που θα μείνει στην ιστορία, απονέμει τα εύσημα στους Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη και μιλάει για το φαβορί ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σας... ακούει ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Λες και είχε στήσει το αυτί του και άκουγε τη μουρμούρα. Λες και είχε internet στον πάγκο για να μπαίνει στο facebook και να διαβάζει κάθε περίεργο που τον... έκραζε επειδή σε ακόμα ένα ματς με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε να δώσει βοήθεια.

Το "δεν ακούω, δεν ακούω, δεν ακούω" του Σπανούλη αμέσως μετά το τρίποντο της νίκης επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν μόνο γιατί ήθελε να αυξηθεί η ένταση στους πανηγυρισμούς. Ηταν ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Στον καλύτερο που παίζει στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Σε όσους λένε ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Όχι "δεν ακούω", αλλά "σας ακούω", έπρεπε να λέει.

Τρίποντο ιστορίας...

Ναι, για 39:37 ο Σπανούλης δεν ήταν καθόλου καλός, όμως πέτυχε τους 5 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού. Αυτούς που έγειραν την πλάστιγγα, αυτούς που έκριναν την αναμέτρηση. Το τρίποντο στα 8 δέκατα θα μείνει για πάντα στην ιστορία, θα γίνει βιντεάκι που θα παίζεται σε υπολογιστές και τηλεοράσεις για πολλά χρόνια. Τέτοιες φάσεις κάνουν το μπάσκετ το καλύτερο άθλημα, ανεξάρτητα από την έκβαση και τον νικητή.

Το περίμεναν όλοι και το έκανε

Και μάλιστα αυτό το τρίποντο δεν το πέτυχε κάποιος τυχαίος, το έβαλε ο Σπανούλης. Δηλαδή ο παίκτης που όλοι περίμεναν ότι θα πάρει την επίθεση. Ο παίκτης που είχε πάνω του τον Τζέιμς Γκιστ στην τελευταία φάση, επειδή ο Παναθηναϊκός γνώριζε τι ακριβώς θα συμβεί. Λίγο νωρίτερα, με άλλη μία προσωπική ενέργεια, είχε δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό και είχε δείξει τις προθέσεις του.

Εννοείται πως τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Αυτοί ήταν οι δύο κορυφαίοι του Ολυμπιακού, αυτοί έκαναν όλη τη δουλειά, σε άμυνα και επίθεση. Ο Μάντζαρης νίκησε κατά κράτος τον Διαμαντίδη, ο Σλούκας πέτυχε τα δύο τρίποντα που επανέφεραν στη... ζωή τους ερυθρόλευκους. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να κρατά την τύχη στα χέρια του, εκεί που κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να βγει μπροστά, ο 24χρονος γκαρντ έβαλε 2/2 τρίποντα και έκανε το 63-63. Αν δεν έβαζε την υπογραφή του στο τέλος ο Σπανούλης, ένας εκ των Μάντζαρη και Σλούκα θα ήταν ο MVP.

Όπως το ήθελε

Αυτή η νίκη πιθανότατα θα φέρει τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στο Τελ Αβίβ, οι Μοσχοβίτες έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία. Και με αβαντάζ έδρας θα είναι το φαβορί. Όμως ο Ολυμπιακός θα μπει στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Μια ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα έκανε μεγάλο κακό στην ατμόσφαιρα, θα έφερνε γκρίνια. Κι ας μην σήμαινε πάρα πολλά επί της ουσίας. Μόνο που ο τρόπος που ήρθε η νίκη για τους ερυθρόλευκους, ήταν ο ιδανικός. Ήταν ό,τι ακριβώς ήθελε ο Ολυμπιακός, ο Σπανούλης, οι παίκτες του... Γιατί η νίκη ήρθε μετά από μία εμφάνιση που συνολικά δεν ήταν ικανοποιητική. Η παρτίδα σώθηκε από Μάντζαρη και Σλούκα και τελικά την κέρδισε ο Σπανούλης. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος για 38 λεπτά, αλλά τα μεγάλα σουτ τα έβαλαν οι πρωταθλητές Ευρώπης...

Η σχολιογραφία του ντέρμπι

Τάσος Μαγουλάς: Καλά και κακά νέα

Νίκος Γιαννόπουλος: Από τη μαύρη τρύπα στην αποθέωση

Γιάννης Ζωιιτός: Ο άνθρωπός τους

News 24/7

24MEDIA NETWORK