Ο Μαζουακού έχει φύγει, αλλά δεν έχει πουληθεί!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Αρτούρ Μαζουακού, το ποσό που ζητούν οι "ερυυθρόλευκοι", τους μνηστήρες του Γάλλου άσου, αλλά και την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού που μένει "μισή".

Ο Μαζουακού έχει φύγει, αλλά δεν έχει πουληθεί!

Αποτελεί σημαντικό και ξεχωριστό "κεφάλαιο" για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν η θέση του αριστερού μπακ. Στο ρόστερ των πρωταθλητών εξακολουθεί να ανήκει ο Αρτούρ Μαζουακού, ως βασική, μάλιστα, επιλογή, αλλά ουσιαστικά δεν… υπάρχει, καθώς το μυαλό του ταξιδεύει σε άλλες πολιτείες εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως πέρυσι τέτοιο καιρό έτσι και φέτος, από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ο Γάλλος μπακ όχι απλά σκέφτεται την επόμενη ομάδα του, αλλά δείχνει να έχει ξεχάσει ότι ανήκει στους πρωταθλητές Ελλάδας με τους οποίους έχει συμβόλαιο έως το 2019.

Δέκα εκατομμύρια ακατέβατα

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική συγκριτικά με όσα έχει στο μυαλό του ή θα ήθελε ο αριστεροπόδαρος άσος. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν αντίρρηση να τον πουλήσουν αλλά δεν θα το κάνουν χωρίς το ανάλογο αντάλλαγμα. Πέρυσι είχαν τοποθετήσει τον πήχη πιθανής μεταγραφής στα 12 εκατομμύρια ευρώ μίνιμουμ, φέτος κατέβασαν κάπως τις απαιτήσεις τους και περιόρισαν το ποσό στα 10, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ακατέβατα.

Είναι απόλυτα διασταυρωμένη η πληροφορία που θέλει τη Ρόμα, με την οποία ο Ολυμπιακός έχει κάνει "χρυσές δουλειές" τα τελευταία χρόνια, να κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Μαζουακού, η οποία, όμως, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Για όσους δεν κατάλαβαν οι "ερυθρόλευκοι" δεν τη συζήτησαν καν. Θα μπορούσαν να καθίσουν στο τραπέζι, να ζητήσουν κάτι παραπάνω, να φτάσουν το συνολικό ποσό γύρω στα 7,5 ή 8 και να «κλείσει» εκεί τοdeal.

Εκείνοι, ωστόσο, δεν μπήκαν καν σε αυτή τη διαδικασία. Κοστολογούν ακριβότερα τον ποδοσφαιριστή τους και δεν έχουν διάθεση για εκπτώσεις. Αξίζει να αναφέρει κανείς ότι τους τελευταίους μήνες απορρίφθηκαν προτάσεις ακόμη πιο μεγάλες για τον Κώστα Φορτούνη, ενώ πέρυσι έγινε κάτι ανάλογο και με τον Μαζουακού, αλλά και με τον Μιλιβόγεβιτς για τον οποίο η Φενέρ είχε φτάσει στα 7 εκατομμύρια.

ΑΚΡΙΒΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια πολύ ακριβή "βιτρίνα" όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει καμία διάθεση να "σκοτώνει" τα περιουσιακά του στοιχεία. Κάπως έτσι, άλλωστε, δημιουργούνται και οι λεγόμενες υπεραξίες.

Από ‘κει και πέρα, όμως, υπάρχει κι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Ο Μαζουακού είναι… αλλού και ποιος θα τον μαζέψει! Ο Μάρκο Σίλβα είδε κι έπαθε στη διάρκεια της περσινής προετοιμασίας να επαναφέρει τον τεχνίτη άσο, ο οποίος είχε μπει σε ανάλογη διαδικασία επιδιώκοντας μεταγραφή σε κάποιο από τα πιο λαμπερά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το θέμα της αριστερής πτέρυγας

Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει ασφαλώς με τα προκριματικά που έρχονται και προσφέρουν ως έπαθλο την είσοδο στους ομίλους τουChampionsLeague. Εδώ ανοίγονται δύο δρόμοι: Ή πρέπει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει κι άλλο αριστερό μπακ, ακόμη και πριν πουληθεί ο Μαζουακού, ώστε να υπάρχει η ανάλογη εναλλακτική ή να ενεργοποιήσει για την αριστερή πτέρυγα τον νεοφερμένο Ντιόγκο Φιγκέιρας.

Ο πρώην παίκτης της Σεβίλλης παίζει με άνεση και στην αριστερή πλευρά της άμυνας παρότι δεξιοπόδαρος, αλλά όσο βρίσκεται σε αποθεραπεία ο Ομάρ, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, ο Μάρκο Σίλβα τον υπολογίζει κυρίως για δεξιά, καθώς δεν ανανεώθηκε και το συμβόλαιο του Σαλίνο, ο οποίος έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ.

Πού καταλήγουμε; Αν δεν έρθει σύντομα νέα πρόταση πιο κοντά στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, ώστε να μπουν οι αρμόδιοι στη διαδικασία να τη συζητήσουν σοβαρά, θα πρέπει να γίνει κίνηση για νέο αριστερό μπακ, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει για τον Μαζουακού. Το κακό είναι ότι ο Αρτούρ δύσκολα θα γίνει πάλι συμβατός στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, ενώ τα χρήματα που ζητούν οι Ερυθρόλευκοι για να τον πουλήσουν δεν βγαίνουν εύκολα από το ταμείο ακόμη και μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο, πάντως, ότι ο νέος αριστερός μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι ο Αργεντινός Λουίς Ιμπάνιες του Ερυθρού Αστέρα. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις που εξετάζονται και αρέσουν πιο ψηλά από τον 28χρονο άσο των "ερυθρόλευκων" από το Βελιγράδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O "Μπούχα", ο Γιαννιώτας και το πλάνο με τους Έλληνες
Ο Μεχμέτ Τοπάλ και τα κόκκινα αντανακλαστικά

News 24/7

24MEDIA NETWORK