Ήμασταν οι κακοί δημοσιογράφοι που θέλαμε το κακό του

Τα λάθη του Αναστασιάδη, τα λάθη του Σαββίδη, τα λάθη μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι κακοί δημοσιογράφοι που ήθελαν το κακό του ΠΑΟΚ. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για όσα έφεραν τον Δικέφαλο σε αυτή την κατάσταση: να χάνει ξανά το πρωτάθλημα.

Ήμασταν οι κακοί δημοσιογράφοι που θέλαμε το κακό του

Ο ΠΑΟΚ έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ και ουσιαστικά έχασε (και) το εφετινό πρωτάθλημα. Ποιοι φταίνε για αυτό;

Οι κακοί δημοσιογράφοι

Άπαντες τα έλεγαν. Τουλάχιστον αυτοί που τα έβλεπαν. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να χτυπήσει το πρωτάθλημα αν δεν πάρει τις απαραίτητες βοήθειες από τη διοίκηση. Αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές. Αλλά τότε ήμασταν κακοί. Όταν λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προσοχή να μη χάσει τη μπάλα μετά το σπουδαίο διπλό στο Φάληρο, ήμασταν κακοί. Οταν λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει προσθήκες γιατί δεν έχει το ρόστερ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, ήμασταν κακοί. Όταν λέγαμε ότι ο Αναστασιάδης έχει κάποιες εμμονές και κάνει λάθη, ήμασταν κακοί. Όταν λέγαμε για τα τραγικά λάθη τη μεταγραφική περίοδο όπου χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για τον Δικέφαλο, όπως εύστοχα τόνισε και ο Τσάρλυ, ήμασταν κακοί.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα και όλα λειτουργούσαν ρολόι μέχρι να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που μαζεύτηκαν 2.000 στο αεροδρόμιο για να πανηγυρίσουν μια -αν μη τι άλλο μεγάλη- νίκη, το παιχνίδι χάθηκε. Όταν το διπλό επί του Ολυμπιακού αντιμετωπίστηκε ως κατάκτηση πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα ξεφουσκώσει ψυχολογικά και θα αναγκαστεί να παλέψει με τη νοοτροπία ότι "τώρα όλα τελείωσαν". Ήμασταν, όμως, οι κακοί δημοσιογράφοι. Οι Αθηναίοι που ήθελαν το κακό της ομάδας. Ήμασταν οι κακοί δημοσιογράφοι που με τα αντιΠΑΟΚτσίδικα άρθρα θέλαμε να κάνουμε κακό στην ομάδα.

Ο κακός Τζαβέλλας

Λίγες μέρες πριν την επικίνδυνη έξοδο του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, αλλά και το ντέρμπι της Τούμπας, ο Γιώργος Τζαβέλλας αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του με τον Άγγελο Αναστασιάδη ανοιχτά. Φόρα παρτίδα. Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, προσπαθούσε να ρίξει τη σκόνη που σήκωσε το διπλό του Παναιτωλικού στην Τούμπα και μέσα σε όλα αυτά είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική του Τζαβέλλα, ο οποίος χωρίς να προσφέρει τίποτα αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ όσες φορές έπαιξε, προτίμησε την ίντριγκα.

Το μόνο καλό είναι ότι ο κόσμος του Δικεφάλου δεν τον πήρε στα σοβαρά. Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη γκρίνια του. Όχι γιατί είχε άδικο, δεν είναι το θέμα μας αυτό. Αλλά γιατί ο κόσμος ήξερε ότι η ομάδα δίνει κρίσιμες μάχες, παλεύει να ανατρέψει τη βαθμολογική κατάσταση και -τουλάχιστον τούτη τη στιγμή- δεν χωράνε φωσκολικά δράματα.

Ο κακός Αναστασιάδης

Πολλά λάθη σε αγωνιστικό επίπεδο. Έχουν αναλυθεί ουκ ολίγες φορές. Ανατρέξτε σε κείμενα Τσάρλυ και Καίσαρη και θα βρείτε ποδοσφαιρική ανάλυση. Το μεγαλύτερο, όμως, λάθος του Άγγελου ήταν που άνοιξε τα αποδυτήρια. Σε συνέχεια του προηγούμενου (με Τζαβέλλα). Δεν κράτησε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους πίσω από την πόρτα, τα προβλήματα βγήκαν έξω και ο ίδιος σχεδόν σε κάθε συνέντευξη Τύπου βρισκόταν απέναντι στους δημοσιογράφους να μιλά για εξωαγωνιστικά θέματα, που κυρίως είχαν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Ο Αναστασιάδης δεν προστάτευσε την ομάδα και -το σημαντικότερο- τον εαυτό του. Έγινε έρμαιο των δημοσιογράφων, της κριτικής και της γκρίνιας και η μοναδική του απάντηση αφορούσε την Παναγιά. Ο Δικέφαλος έφυγε από το "Καραϊσκάκη" νικητής, απέκτησε σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, αλλά ουδείς διαχειρίστηκε την κατάσταση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γκρεμίστηκε ό,τι με κόπο είχε χτιστεί και ο Αναστασιάδης δεν έπειθε πια κανέναν. Μπορεί ο ίδιος να ήταν αισιόδοξος ότι η Παναγιά θα έχει καλά τον ΠΑΟΚ τον Μάιο, ωστόσο ο ίδιος είχε χάσει το παιχνίδι. Μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Ο κακός Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης άφησε απροστάτευτη την ομάδα. Τόσο στο μεταγραφικό κομμάτι όσο και στο εξωαγωνιστικό. Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί από τη διαιτησία, δεν ξέρω αν είναι σε τέτοιο βαθμό όσες οι φωνές και οι γκρίνιες της ομάδας, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος έπαιξε παιχνίδια -χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό με την Καλλονή στη Μυτιλήνη- με κόντρα διαιτησία, κάτι που τον ανάγκασε να ξεπεράσει τον εαυτό του για να τα κερδίσει.

Εκτός από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Σαββίδη να "συμμαχήσει" με Αλαφούζο και Μελισσανίδη για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τι άλλο είδαμε; ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΠΑΟΚ πήγαινε σε κάθε ματς έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει σφυρίγματα εναντίον του. Το μυαλό όλων είχε μπολιαστεί με το "δηλητήριο" ότι η διαιτησία αδικεί τον ΠΑΟΚ, ότι το κατεστημένο δεν θέλει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Και πέραν των προβλημάτων του, ο Δικέφαλος είχε να αντιμετωπίσει και μια διαμορφωθείσα κατάσταση που αν μη τι άλλο αποτελούσε τροχοπέδη στην τεράστια προσπάθεια που έκανε.

Όσον αφορά στις μεταγραφές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Την ώρα που ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έδειχνε ιδιαίτερα ζεστός σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας, αφού υποστήριζε πάντα αυτούς που έχει, αλλά και αυτούς που έρχονται (τραυματίες), ήταν θετικός μόνο σε κάτι καλό. Όπως ο Νομπόα, για παράδειγμα ή ο Μάρκο Ντέβιτς.

Ο πρώτος ήρθε ο δεύτερος προτίμησε τα πετροδόλαρα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Ρικάρντο Κόστα για την άμυνα, αλλά και πάλι φαινόταν γυμνός. Παράδειγμα το ματς με τον Παναιτωλικό όπου η ομάδα, σε συνδυασμό με τα λάθη του Αναστασιάδη, έδειξε ανήμπορη να απαντήσει στο 0-1 και όταν κατάφερε να ισοφαρίσει φάνηκε εξίσου ανήμπορη να το γυρίσει.

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Κεφαλογιάννης: O μύθος του κορυφαίου Έλληνα προπονητή

Προπηλακισμοί στην Τούμπα από οπαδούς

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 3-1 (VIDEOS)

Παραιτήθηκε ο Αναστασιάδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK