Τύφλα να έχει ο Μάρκος Σεφερλής

Ο Σταύρος Καραΐνδρος αισθάνεται τυχερός που έζησε τα γεγονότα στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Λίγκας και ζητά από την κυβέρνηση κοχόνες εφαρμόζοντας τους νόμους.

Τύφλα να έχει ο Μάρκος Σεφερλής
INTIME SPORTS

Επιτέλους, οι μάσκες έπεσαν και το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε τους παράγοντες και τις συνεδριάσεις που του αρμόζουν.

Ατάκες όπως "ηρέμησε γιατί είσαι χοντρός και δεν μπορείς να μιλήσεις", "είσαι ένα αποτυχημένο και παρανοϊκό ανθρωπάκι", "γαμ... το μ... της μάνας σου", "είσαι π...άκι, θα σου γαμ..." είναι αυτές που αρμόζουν από τους παράγοντες που συνθέτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάθε πληθυντικός ευγενείας είναι για τους άλλους, μακριά από εμάς. Εμείς έχουμε αρ...τους προέδρους που άμα λάχει θα πουν κανά γαλλικό, θα πετάξουν ένα ποτήρι νερό και θα ρίξουν και μια μπουνιά. Μη μας πουν και κότες.

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά την Τρίτη είχαμε την καλύτερη συνεδρίαση Λίγκας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Τρίτη ήταν από τις ελάχιστες μέρες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, που αισθάνθηκα τυχερός που ακολούθησα το επάγγελμα του δημοσιογράφου και κάλυψα τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Super League. Τα γεγονότα αυτά τα βάζω δίπλα στο Euro 2004, στο Βελιγράδι το 2005 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Γιατί, απλούστατα, αυτή είναι η Ελλάδα, αυτός είναι ο ελληνικός αθλητισμός.

Από την υπερηφάνεια, τις αποθεώσεις, τις αγκαλιές λατρείας και τη συγκίνηση που προσφέρει κάθε τι καθαρά αθλητικό, έρχονται να κολλήσουν τραγελαφικά περιστατικά όπως αυτά στη Λίγκα. Περιστατικά που συνάδουν με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, στην κουλτούρα μας και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα. Αθλητικά και μη.

Προφανώς ό,τι συνέβη στη Λίγκα το απόγευμα της Τρίτης ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα δώσουν το παρών ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος. Προφανώς, επίσης, τα όσα έγιναν ήταν συνέχεια των όσων γίνονται εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ηταν λογικό να μεταφερθεί η καφρίλα στην αίθουσα των συνεδριάσων. Γιατί αυτοί είμαστε (είναι).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθεί να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού -μετά τα τραγικά λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό- παίζοντας το ρόλο του ανθρώπου που θα πάει στη Λίγκα και θα χτυπήσει γροθιά στο τραπέζι, ενώ ο Αλαφούζος προσπαθεί να ανέβει στην εκτίμηση των φίλων του Παναθηναϊκού ως ο άνθρωπος που τα έβαλε με το Μαρινάκη.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας. Πάρτε το χαμπάρι. Κι εσείς, αλλά και εμείς οι δημοσιογράφοι. Δεν έχουμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, η δουλειά μας είναι να σχολιάζουμε τα όσα συμβαίνουν πέριξ αυτού. Επεισόδια, διώξεις, διαιτησία, δηλώσεις, ανακοινώσεις, κύκλοι. Αν είχαμε επίπεδο ως άθλημα δεν θα χωρούσαν τέτοιου είδους παράγοντες. Αλλά το επίπεδο ξεκινά από τον ίδιο το θεσμό. Οταν στην ίδια τη Super League είναι ανίκανοι να βάλουν στη θέση τους αυτούς που αμαυρώνουν τη διοργάνωση και ο πρόεδρός της κάνει λόγο για κουτσομπολιό -σχολιάζοντας όσα έγιναν στη Λίγκα- τι παραπάνω μπορούμε να περιμένουμε;

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανόν να αποφασίσει αναστολή όλων των πρωταθλημάτων. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Γιατί αν είναι σαν την αναστολή μετά το θάνατο του φίλου του Εθνικού, όπου είχαμε απόλυτη αδράνεια, να τις χέσω τις αποφάσεις της Πολιτείας. Αν η αναστολή έχει ημερομηνία λήξης για να ηρεμήσει η κατάσταση, επίσης να το χέσω. Ερχονται ντέρμπι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Για ποια ηρεμία μιλάμε; Καμία αναστολή δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι που υπάρχουν, ρε διάολε. Εχουμε νόμους, έχουμε μια βάση για να ξεκινήσουμε την αλλαγή. Ποιος έχει τα καρύδια να τους εφαρμόσει; Εκτός αν κυβέρνηση βλέπει το πρόβλημα σαν το μνημόνιο. Ζητήσει παράταση για να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους.

Και κάτι τελευταίο: ας σταματήσει το παραμύθι με το φόβο μη θρηνήσουμε νεκρούς. Θρηνήσαμε κύριοι! Εκτός αν για εσάς οι νεκροί μπαίνουν σε κατηγορίες, ανάλογα σε ποιο πρωτάθλημα παίζει η ομάδα τους. Εχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

ΥΓ: Μην είσαστε αχάριστοι. Άλλοι πληρώνουν εισιτήριο για να δουν τον Σεφερλή και εμείς τα απολαμβάνουμε τσάμπα!

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Δεν απαντάμε, υπάρχει διαφορά ήθους"

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Μέρες ετοίμαζαν το ανοσιούργημα"

Το VIDEO με τον τραυματισμένο Κωνσταντίνου

Βάζει "λουκέτο" ο Κοντονής, την τελική απόφαση ο Τσίπρας. Τα είπαν την Τρίτη

Αλαφούζος σε Μαρινάκη: "Ηρέμησε, είσαι και χοντρός και δεν μπορείς να μιλήσεις"!

Επίθεση Μαρινάκη σε Αλαφούζο: "Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι!"

Οι PHOTOS του τραυματισμένου από μπουνιά Βασίλη Κωνσταντίνου

Οι διάλογοι πεζοδρομίου στο ΔΣ της Super League: Χυδαίες εκφράσεις!

Μηνύσεις σε Μαρινάκη, Καραπαπά και "μπράβο"

Αλαφούζος: "Ο Μαρινάκης μου έριξε ποτήρι με νερό!"

Eνημερώθηκε για το χάος στη Λίγκα ο Κοντονής, την Τετάρτη στον Τσίπρα

Διακοπή λόγω επεισοδίων στο Δ.Σ της Super League: Οι απίστευτοι διάλογοι και οι ρίψεις νερών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK