Ο Όντομ του μηδενικού ρίσκου

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί η επιλογή του Ντάριους Όντομ μπορεί να εξελιχθεί σε ιδανική για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν δεν θα κάνει τη διαφορά.

Ο Όντομ του μηδενικού ρίσκου
Τζόνσον Όντομ

Η απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον Όντομ από τον Ολυμπιακό είναι από εκείνες τους σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχει αρνητικά. Από τη στιγμή κατά την οποία η ομάδα επέλεξε να προσθέσει έναν παίκτη ως ασφαλιστική δικλείδα, χωρίς να υπάρξει αφαίρεση, η κίνηση εκμηδενίζει το ρίσκο. Ο γκαρντ από το Μαρκέτ θα λειτουργήσει ως εφεδρεία για πιθανούς τραυματισμούς. Μάλλον, ήδη ξεκίνησε, καθώς έχει 15-20 ημέρες που θα πρέπει να γίνει ο αντι-Λοτζέσκι. Και μπορεί να τον διαδραματίσει με επιτυχία τον ρόλο.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν και στην Ελλάδα, δεν είναι απίθανο να τον δούμε στη θέση του Μιλουτίνοφ ή του Τζέιμς, σε περίπτωση κατά την οποία ο τελευταίος δεν προσαρμοστεί και κριθεί πως χρειάζεται για τους τελικούς ένας ακόμα γκαρντ. Μία ομάδα που έμαθε να ζει και να παίρνει δύναμη από τους συνεχείς τραυματισμούς αυτά τα χρόνια, επιλέγει φέτος τη λογική του "προλαμβάνειν" από το "θεραπεύειν". Γι' αυτό και ο Όντομ είναι παίκτης του "λίγο απ' όλα" και πάνω από όλα, χωρίς απαιτήσεις.

Στόχος "Πάπι" - Αγραβάνης

Είναι σαφές πως αν ο Σφαιρόπουλος αναζητούσε παίκτη να κάνει τη διαφορά, ακόμα και με δεδομένη την επιλογή αθλητών μόνο με προϋπηρεσία στην Ευρώπη, θα έβρισκε καλύτερους. Σίγουρα δε, πιο δοκιμασμένους και όχι μέσα από μία μέτρια σεζόν σε Τουρκία κι Ευρώπη, όπως έρχεται ο Όντομ.

Ο Ολυμπιακός δεν αναζητά παίκτες να αλλάξουν την ομάδα τώρα, κάτι που αποδείχτηκε με την προσθήκη του Σον Τζέιμς. Δούλεψε με συγκεκριμένο σκεπτικό, στηρίχθηκε στη λογική να δώσει πολύ χώρο στον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη. Αυτό επιβεβαιώνει με την επιλογή του Αμερικανού. Φέτος είναι η σεζόν που οι δυο τους θα πρέπει να τραβήξουν κουπί και να αποδείξουν αν θα αποτελούν μέρος του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσε να αποκτηθεί ψηλός. Ο Παπαπέτρου ωθείται να γίνει και "4", οπότε θέλει χρόνο.

Να αποκτηθεί καλύτερος περιφερειακός; Αυτό θα σήμαινε παίκτης που θα είχε απαιτήσεις και κυρίως η ομάδα θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τους ρόλους, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο "τελικό" για το top 16.

Εντός κι... εκτός

Ο Όντομ ένα βράδυ μπορεί να βάλει τα ελεύθερα σουτ, άλλο βράδυ θα πρέπει να λειτουργήσει δημιουργώντας, κάποιο τρίτο να βράδυ να παίξει άμυνα. Αρκετά βράδια δε, πιθανώς να βρίσκεται εκτός αποστολής. Όλα αυτά για ένα παιδί που παίρνει τη δεύτερη μεγάλη, ίσως και τελευταία, ευκαιρία για καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι γκαρντ από το συγκεκριμένο κολέγιο διακρίνονται για συγκεκριμένα πράγματα: το πάθος, την αγωνιστική συνέπεια, την προσπάθεια κάθε βράδυ και την επιθετική αστάθεια, καθώς ακροβατούν ανάμεσα στο "1" και το "2". Ό,τι πάρει ο Σφαιρόπουλος από αυτόν, θα είναι κέρδος, σύμφωνα με το σκεπτικό της προσθήκης.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα του δώσουν την ευκαιρία, ελπίζοντας πως θα λειτουργήσει όπως περιμένουν και ίσως στο τέλος της χρονιάς να έχουν βρει τον γκαρντ που θα συνεχίσει για την επόμενη χρονιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γεγονός πως ο ατζέντης του είναι ο πολύς, τα τελευταία χρόνια Ραζνάτοβιτς, έκανε αρκετούς να συνδέουν την κίνηση με το μέλλον του Σπανούλη. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, διότι ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός δεν θα δενόταν τόσο στενά με οποιονδήποτε ατζέντη, όση επίδραση κι αν είχε. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" δεν χρειάζεται ατζέντη πλέον, για το τελευταίο συμβόλαιο με την ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σωτήρης Γεωργίου: Ο Όντομ, το σοκ του ΠΑΟΚ, οι μάγκες του Φάρου κι η πρεμιέρα

Στην Αθήνα ο Όντομ

News 24/7

24MEDIA NETWORK