Ο Μελισσανίδης κάνει ομάδα με ψίχουλα, κύριε Σαββίδη

Ο Τσάρλυ εξοργίζεται με τη στήριξη Σαββίδη στον ανεπαρκή Τούντορ, γράφει για τη διαιτησία του Ολυμπιακού και δεν είδε κάτι διαφορετικό στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ο Μελισσανίδης κάνει ομάδα με ψίχουλα, κύριε Σαββίδη
Μπεργκ-Στραματσόνι-Τούντορ-Σαββίδης-Ολυμπιακός

ΑΕΚ και Ηρακλής, οι δύο μεγάλες ομάδες που το καλοκαίρι επέστρεψαν στο πρωτάθλημα που ανήκουν, πέτυχαν δύο μεγάλες νίκες αυτό το Σαββατοκύριακο. Για τη νίκη της ΑΕΚ, τα είπαμε χθες. Ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τη στιγμή που είδε την ομάδα του με αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσε το έναυσμα και υποχρέωσε με τον τρόπο που κοούτσαρε τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν για τη νίκη.

Υποκριτικό να μιλάνε για διαιτησία στον Ολυμπιακό

Το να διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία είναι κάτι που πραγματικά με ξεπερνάει. Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ είχε δύσκολες φάσεις, ο Καλογερόπουλος στην καριέρα του δεν έχει δείξει πως θέλει να πειράξει τον Ολυμπιακό. Στατιστικά, θα έπρεπε να συμβεί σε κάποιο ντέρμπι τα σφυρίγματα να είναι εναντίον του Ολυμπιακού. Αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι το πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν οι Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς. Η εκπληκτική απόδοσή τους ήταν και ο λόγος που ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάζει επιθέσεις, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο και ο Σίλβα έβγαλε τον Φορτούνη.

Θέλω να επαναλάβω αυτό που ανέφερα και χθες, να το εξηγήσω καλύτερα. Όταν μένεις με παίκτη λιγότερο, αυτό που χρειάζεσαι είναι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο που να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερο και να σου κρατάνε την μπάλα, για να κρυφτεί το αριθμητικό μειονέκτημα. Τον ποδοσφαιριστή που μπορεί να σου κρατήσει περισσότερο την μπάλα, ποτέ δεν τον βγάζεις.

Υποστήριξε το "όπλο" του με Λεοζίνιο

Η ΑΕΚ πέτυχε μία μεγάλη νίκη το Σάββατο, την Κυριακή ήταν η σειρά του Ηρακλή. Τον Ιανουάριο η διοίκηση έκανε μία μεγάλη κίνηση που πέρασε απαρατήρητη. Υποστήριζε το "όπλο" της, τον Απόστολο Βέλλιο, φέρνοντάς του πίσω του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δημιουργήσει γι' αυτόν και να κάνουν ένα εκπληκτικό δίδυμο.

Το δίδυμο Βέλλιος - Λεοζίνιο είναι πολύ δυνατό για το επίπεδο του πρωταθλήματος που παρακολουθούμε. Ο Ηρακλής αντιμετώπισε στην Τούμπα έναν ΠΑΟΚ με πειραματική ενδεκάδα λόγω των πολλών απουσιών. Είχε και ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ήξερε τι έπαιζε. Υπήρχε ξεκάθαρη τακτική. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου είχαν τους χώρους τους, έπαιζαν ένα συμπαγές 4-2-3-1 και όταν έβρισκαν ανοργάνωτο τον ΠΑΟΚ, τον χτύπαγαν στην κόντρα. Όπως και στο παιχνίδι του 1ου γύρου, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον παραπάνω παίκτη που είχε στις πλευρές, όμως είχε κι έναν ποδοσφαιριστή που μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να την τρέξει, να δημιουργήσει, να κάνει το κάτι παραπάνω.

Θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα, στο τετ α τετ του Βέλλιου. Ό,τι και να συνέβαινε όμως, ήταν μία ομάδα με συγκεκριμένες δυνατότητες, που πρόσθεσε κάτι στο παιχνίδι της τον Ιανουάριο και ήξερε τι ποδόσφαιρο ήθελε να παίξει.

Γιατί ξανά με τρία στόπερ;

Αυτό που συνέβη με τον ΠΑΟΚ ήταν μία τρέλα. Ο Τούντορ είχε να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα, πολλούς απόντες και όσους είχε στον πάγκο, ανέτοιμους να βγάλουν 90λεπτο.

Δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός, όμως, ο λόγος που οι απουσίες οδήγησαν τον Τούντορ στο να ξεκινήσει με τρία στόπερ. Τώρα που επιτέλους μετά από χρόνια βρέθηκε αμυντικό δίδυμο και αρχίζουν να βρίσκουν χημεία οι Χατζηισαΐας με τον Βίτορ, για ποιον λόγο κύριε Τούντορ μπερδεύετε τα πράγματα; Προς τι η επιστροφή σε ένα σύστημα, που αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί; Το χειρότερο είναι πως ενώ το συγκεκριμένο σύστημα απαιτεί ταχύτητα, ο Τούντορ το εφάρμοσε ενώ του έλλειπαν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να του δώσουν τρεξίματα και να καλύψουν χώρους.

Διασυρμός του Σάμπο

Αυτό που έκανε με τον Σάμπο είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά και να φωνάζεις "ήμαρτον". Ποτέ δεν θυμάμαι να έχει διασύρει προπονητής έτσι έναν ποδοσφαιριστή του σε ένα 90λεπτο. Ο φουκαράς ο Σάμπο είναι ψηλός, βαρύς, μπαστουνάτος, δεν βγάζει σκληράδα, δεν είναι ευέλικτος, δεν μπορεί να τρέξει, είναι μαζί με την περσινή του Μπούι μία από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσες απουσίες και να υπάρχουν, δεν έχει λογική να αγωνίζεται. Δεν μπορεί κανένας; Βάλε ένα παιδί από τις ακαδημίες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει σωστή ενέργεια.

Είναι βαρύκορμος, ανόρεχτος δεν έχει και ψυχολογία, τον έχει και στην μπούκα ο κόσμος, δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό. Και εντάξει, τον βάζει τον Σάμπο. Αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να γίνει ανεκτό και δεν θα το σκεφτόταν κανένας άνθρωπος που έχει δει πάνω από 10 φορές ποδόσφαιρο με προσοχή, είναι να πάρεις αυτό το κορμί και να του πεις να αγωνιστεί στην πλευρά.

Τον έβαλε και μπακ χαφ

Εδώ δεν μιλάμε για μία λανθασμένη ποδοσφαιρική απόφαση, που μπορεί η άποψη να είναι και υποκειμενική ή να δικαιολογηθεί με το ότι κάτι θα είχε στο μυαλό του ο προπονητής. Δεν γίνεται να βλέπεις να βασανίζεται ο Σάμπο, να μην μπορεί να κουνηθεί, να κάνει το ένα λάθος μετά από το άλλο και όχι μόνο να μην τον βγάζεις, αλλά όταν αποφασίζεις να πάρεις πλάτος, να τον βάζεις δεξί μπακ χαφ.

Και το έχει ξανακάνει, δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω επίσης, είναι πως γίνεται να μην του το εξηγεί κανείς. Είναι τόσο εξόφθαλμο πως αυτό το κορμί δεν μπορεί να παίξει στα άκρα, ούτε εξτρέμ, πόσο μάλλον μπακ χαφ. Για να το καταλάβει κάποιος, πρέπει απλά να του πεις να κοιτάξει το γήπεδο. Ποτέ να μην έχεις δει ποδόσφαιρο, αν σε βάλουν να δεις την απόσταση που πρέπει να καλύψει τον αντίπαλο εξτρέμ στην πλάτη του, τον χώρο μπροστά του, κοιτάς τον σωματότυπο του Σάμπο και λες εδώ κάτι δεν πάει καλά.

Έγραψα μετά από το παιχνίδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" πως αρχίζει ο ΠΑΟΚ να του προσφέρει κορμό. Αυτό που χρειάζεται είναι την πρόκριση με τον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα, απλά να κάνει τα αυτονόητα. Θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρό μας ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα όπως ο Τούντορ, να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ. Αποδεικνύεται ακατάλληλος και αυτοκαταστροφικός.

Στηρίζει προπονητή που δεν έχει βρει ούτε την τακτική

Η αλήθεια είναι πως ο Τούντορ αποτελεί τον τελευταίο που φταίει, δεν έχει και λογική να κρίνεις έναν άνθρωπο που κάνει συνέχεια λάθη. Ένας προπονητής που έχει αναλάβει μία ομάδα από το καλοκαίρι, της έκανε προετοιμασία, φτάσανε γιορτές και δεν έχει βρει σταθερό σύστημα και κορμό, σου αποδεικνύει πως δεν δουλεύει σωστά και δεν κάνει.

Ο Σαββίδης στηρίζει συνέχεια έναν προπονητή που δεν έχει βρει ούτε τακτική από τον Νοέμβριο.

Του γυρνά το παιχνίδι ο Αστέρας στην Τρίπολη από 0-1 σε 2-1, τον στηρίζει. Φέρνει 0-0 με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, τον στηρίζει. Φέρνει 3-3 στα καπάκια με Πανθρακικό στη Τούμπα, τον στηρίζει. Μένει στο 0-0 με Καμπάλα, rotation στο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κράσνονταρ, 0-0 και αποκλεισμός, πάλι στήριξη. Ήττα από την Καλλόνή 2-1, στήριξη. Ισοπαλία στην Τούμπα με Ατρόμητο, στήριξη. Όλα αυτά από τον Νοέμβριο και μετά, σε μία ομάδα με πλούσιο μπάτζετ για τα ελληνικά δεδομένα.

11 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ

Αναρωτιέμαι πώς νιώθει ο Σαββίδης, όταν βλέπει την ΑΕΚ να είναι τόσο καλύτερη από τη δική του ομάδα και να του ρίχνει 11 βαθμούς. Ο Μελiσσανίδης δεν έχει δώσει ούτε το 1/100 των χρημάτων που έχει ρίξει ο ίδιος και έχει κάνει ομάδα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει πλέον κανένα ελαφρυντικό για να στηρίξει και μετά από αυτήν τη σφαλιάρα τον Τούντορ. Η νίκη της ΑΕΚ το Σάββατο και η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή θα οδηγήσουν τον Σαββίδη στο να προστατέψει την επένδυσή του, φέρνοντας κανονικό προπονητή.

Το 90λεπτο του Μπεργκ δείχνει τον υπεύθυνο για τον αποκλεισμό

Το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες εξέθεσε τον Στραματσόνι. Αποδείχθηκε πως ο Μπεργκ ήταν σε θέση να παίξει σε ολόκληρο αγώνα και ο Στραματσόνι στο ματς της χρονιάς, εκεί όπου κρινόταν ο μοναδικός στόχος που θα μπορούσε να σώσει τη σεζόν του Παναθηναϊκού και να κρατήσει ζεστό τον κόσμο, τον άφησε να ζεσταίνει τον πάγκο και έπαιξε με εξτρέμ και τον Κλωναρίδη φορ.

Ένα 90λεπτο τον μήνα να κρίνει ο Στραματσόνι πως έχει ο Μπεργκ, αυτό έπρεπε να το πάρει με τον Ατρόμητο. Από εδώ και πέρα, είναι να βγει η χρονιά. Για να βγει η χρονιά με Στραματσόνι και να αρχίσει η επόμενη με τον ίδιο, είναι καλό νέο πως πέτυχε δύο γκολ ο Μπεργκ και είδαμε χαμογελαστή εικόνα του μετά από καιρό.

Κέρδισε με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί

Είναι ξεκάθαρος ο λόγος και ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Εκπλήσσομαι που διαβάζω ότι αρκετοί παραξενεύονται και βλέπουν διαφορετικές εικόνες και αλλαγές, εκεί που δεν υπάρχουν.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στα Γιάννενα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πέτυχε τα προηγούμενα διπλά. Βρέθηκε ένας γρήγορος εξτρέμ πάνω σε χαμηλού επιπέδου στόπερ, δέχτηκε μία μεγάλη πάσα και το επίπεδο του αμυντικού που βρέθηκε στη φάση προσέφερε το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός αυτήν την εποχή μόνο αυτήν τη φάση μπορεί να βγάλει και φυσικά ό,τι πάρει από την ποιότητα του Μπεργκ. Εκτός έδρας, παίζοντας με χαμηλού επιπέδου αντιπάλους που τα παλιότερα χρόνια δεν θα έπαιρναν στη Super League πάνω από 10 βαθμούς, βάζοντας δύο από τους Καλτσά, Κλωναρίδη, Βλαχοδήμο, Μπουμάλ μπορεί να βρίσκει γκολ χωρίς να υπάρχει δημιουργία, απλά δίνοντας εντολή να τρέξουν πάνω στα στόπερ. Στα παιχνίδια στη Λεωφόρο, αλλά και με αντιπάλους που δεν θα παίξουν τον Παναθηναϊκό με αφέλεια (όπως ο Ατρόμητος) και θα χρειαστεί ανάπτυξη και κάποια συνεργασία, δεν βγαίνει ούτε φάση. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Ντέρμπι του παραλόγου, απειλές πεζοδρομίου

Δημήτρης Κριτής: Χριστός και Παναγία ρε α-Δελφάκη μου!

Αντώνης Τσακαλέας: Αυτό μπορούσε, αυτό έκανε

News 24/7

24MEDIA NETWORK