Το "καυτό" καλοκαίρι των μεταγραφών: Έτσι προετοιμάζονται οι "αιώνιοι" για τη νέα σεζόν

Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα στις προσπάθειες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να παρουσιάσουν τη νέα χρονιά ομάδες έτοιμες για Final-4.

Το "καυτό" καλοκαίρι των μεταγραφών: Έτσι προετοιμάζονται οι "αιώνιοι" για τη νέα σεζόν

Μετράμε αντίστροφα για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, η αγωνία στα στρατόπεδα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έχει χτυπήσει "κόκκινο", ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προγραμματισμός των δύο "αιωνίων" για τη νέα σεζόν.

Τα ονόματα που παίζουν αυτή την περίοδο πάνω-κάτω είναι γνωστά. Εννοείται πως στην πορεία θα προκύψουν κι άλλα, εννοείται πως θα υπάρξουν προσπάθειες για σημαντικές προσθήκες και από τις δύο πλευρές για να ανέβουν επίπεδο οι ομάδες και του χρόνου να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που εφέτος τους πλήγωσε και έβγαλε στο παρκέ τα προβλήματά τους.

Θέλουν να φτιάξουν ομάδες για Final-4

Ας πάμε πρώτα στον Ολυμπιακό, ο οποίος εννοείται πως θα ρίξει το βάρος στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά ήδη κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις. Όπως αυτή του Οκάρο Γουάιτ, για τον οποίο είναι γνωστό πως υπάρχει έντονο "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον.

Ο 23χρονος φόργουορντ του Άρη έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και έχει εντυπωσιάσει με τις εφετινές του εμφανίσεις. Εννοείται πως οι Θεσσαλονικείς θέλουν να τον κρατήσουν και να χτίσουν πάνω (και σε αυτόν) τον Άρη της νέας χρονιάς που θα κάνει το βήμα παραπάνω, ωστόσο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι έντονο και... πιεστικό.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΟΥΑΪΤ

Ο Άρης αυτή τη στιγμή δίνει περίπου 350.000 ευρώ στον Αμερικανό για να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν. Σχεδόν διπλάσια χρήματα από αυτά που παίρνει τώρα στους "κίτρινους". Ο Ολυμπιακός, όμως, του προσφέρει περισσότερα. Σχεδόν 500.000 ευρώ για να τον πείσει και να τον φέρει στον Πειραιά.

Βέβαια, εν μέσω μικρών και μεγάλων τελικών μην περιμένετε εξελίξεις. Ο παίκτης είναι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του Άρη και ο Ολυμπιακός στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Οπότε οτιδήποτε νεότερο θα προκύψει μετά το τέλος των πλέι οφ της Basket League, εκεί όπου ο Γουάιτ θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του.

Υπάρχουν, πάντα, και οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις. Για παράδειγμα, ο Χάντερ είναι πολύ κοντά στο "ναι" στην εξωφρενική πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί εννοείται πως θα υπάρξουν οι αντικαταστάτες, αλλά όλα αυτά είναι εκκρεμότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν αφού ολοκληρωθεί η σειρά αγώνων με τον Παναθηναϊκό.

MAXH "ΑΙΩΝΙΩΝ" ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Στον Ολυμπιακό φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση. Όπως έχουμε γράψει, οι σχέσεις του Έλληνα σέντερ με τους Αγγελόπουλους έχει αποκατασταθεί και από τη στιγμή που ο παίκτης άφησε ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση από πλευράς Πειραιωτών για τη μεγάλη επιστροφή.

Βέβαια, εδώ το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο και το καλοκαίρι ιδιαιτέρως "καυτό", αφού για τον Μπουρούση υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από πλευράς Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον θέλει στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει πολύ καλή σχέση με τον Έλληνα σέντερ. Δεν ήταν μόνο η αγκαλιά μετά το τέλος του τρίτου αγώνα με τη Μπασκόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά και το γεγονός πως ήταν από τους λίγους παράγοντες που παραβρέθηκε στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΜΟΣ

Ο Μπουρούσης δεν είναι ο μόνος που θα απασχολήσει τον Παναθηναϊκό που θα κοιτάξει να κάνει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ για να παρουσιαστεί ισχυρός τη νέα σεζόν και να επιστρέψει στο Final-4. Ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν τους "πράσινους" είναι ο Μάικ Μπράμος, γνωστός στο κοινό του τριφυλλιού από τη θητεία του για δύο σεζόν (2012-2014).

Ο 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε εκτός παρκέ για ένα χρόνο αγωνίζεται πλέον στη Βενέτσια, είναι ένας παίκτης που αρέσει στους "πράσινους" και θεωρείται από αυτούς που... κάτι χρωστάνε στην ομάδα. Εννοούμε, φυσικά, τα δεδομένα αγωνιστικά προσόντα του, τα οποία δεν απλώθηκαν στο γήπεδο τη δεύτερη σεζόν όπου -κατά γενική ομολογία- απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να λύσει τη συνεργασία μαζί του.

Βέβαια, στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος: ο προπονητής. Ουδείς ξέρει τι θα γίνει με την περίπτωση του Αργύρη Πεδουλάκη. Παίρνει πρωτάθλημα και μένει; Το χάνει και μένει; Φεύγει; Ερωτήματα που θα βρουν απαντήσεις μετά τον τελικό.

ΣΤ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το παρασκήνιο της ρήξης Ομπράντοβιτς-Ιτούδη
"Μάχη" αιωνίων για τον Μπουρούση

News 24/7

24MEDIA NETWORK