Η Δευτέρα του Παπανικολάου και ο Παναθηναϊκός που ψάχνει και ψάχνεται

Ο Ολυμπιακός που περιμένει τον Κώστα Παπανικολάου και ο Παναθηναϊκός που εξετάζει τις περιπτώσεις Φάρμαρ και Γκίμπσον.

Η Δευτέρα του Παπανικολάου και ο Παναθηναϊκός που ψάχνει και ψάχνεται

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε μεταγραφικό οργασμό ενόψει της συνέχειας της Ευρωλίγκας, αλλά και της ενίσχυσής τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ που αναμένεται να κρίνει την πρωτιά.

Το μέγα θέμα των ημερών είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αποτελούσε το μήλον της έριδος ανάμεσα στους "αιώνιους", αλλά τούτη τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Μιλάμε πάντα για προβάδισμα, αφού υπάρχει και η Μπαρτσελόνα, η οποία αναμένεται να κινηθεί για τον Έλληνα φόργουορντ. Όταν γράφουμε "κινηθεί", σε αυτό βάζουμε και την... αδιαφορία της που θα στείλει τον παίκτη στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός περιμένει

Όπως γνωρίζετε, η Μπαρτσελόνα έχει το δικαίωμα να ματσάρει την προσφορά του Ολυμπιακού και να κάνει δικό της τον "Παπ", εφόσον βέβαια το θελήσει. Κι εδώ είναι το μέγα ερώτημα. Θέλει ο Πασκουάλ τον Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα; Εννοείται πως τον θέλει, τουλάχιστον έτσι έδειξε όταν τον πήρε, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Ο Παπανικολάου έφυγε για το ΝΒΑ μόλις ένα χρόνο μετά τη θητεία του στους Καταλανούς κι αυτό ο Πασκουάλ το... θυμάται. Δεν λέμε ότι κρατάει μανιάτικο στον παίκτη, αλλά σίγουρα δεν ξεχνά πως τον έχασε τότε που τον είχε ανάγκη.

Εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα δεν είχαμε την Κυριακή. Όλα δείχνουν ότι η Δευτέρα είναι η κρίσιμη μέρα και τότε θα μάθουμε την απόφαση της Μπαρτσελόνα: αν θα ματσάρει την πρόταση του Ολυμπιακού ή αν θα... σφυρίξει αδιάφορα και ο 25χρονος παίκτης επιστρέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε πως τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό, απορρίπτοντας την πρόταση του Παναθηναϊκού που τον ήθελε διακαώς για τη θέση "3" που πάσχει. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αρνήθηκε πρόταση του τριφυλλιού, αφού το ίδιο είχε πράξει και το καλοκαίρι.

Η δέσμευση που θέλει ο Παπανικολάου

Πάντως, οι πιθανότητες να ασχοληθεί η Μπαρτσελόνα δεν είναι πολλές, αφού ο Παπανικολάου θέλει ένα μεγάλο συμβόλαιο (σε διάρκεια) για να αφήσει πίσω του το ΝΒΑ και να συγκεντρωθεί ξανά στο μπάσκετ. Η Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται διατεθειμένη για τέτοια δέσμευση, τουλάχιστον με όσα φαίνονται αυτή τη στιγμή. Περισσότερα τη Δευτέρα όπου αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Ο Φάρμαρ και ο Γκίμπσον

Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, ο μεταγραφικός "οργασμός" που αναφέραμε πιο πάνω, εδώ είναι μεγαλύτερος. Εκεί που ήθελε τον Παπανικολάου για να καλύψει το κενό στο "3" και να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει πρωταθλήματος και Top-16, την Κυριακή παρουσιάστηκαν περιπτώσεις παικτών... για την περιφέρεια.

Η μία είναι αυτή του Τζόρνταν Φάρμαρ, με τον οποίο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Όπως διαβάστε στο Contra.gr, οι "πράσινοι" προσφέρουν στον 29χρονο γκαρντ συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2017, κοντά στις 170.000 ευρώ για την τρέχουσα σεζόν, ενώ την επόμενη χρονιά -αν τον κρατήσουν- θα του δώσουν περίπου 400.000 ευρώ.

Εκτός του ονόματος του Φάρμαρ, προέκυψε ακόμα ένα: αυτό του Τζόναθαν Γκίμπσον, ο οποίος έχει προταθεί και ο Παναθηναϊκός φέρεται να εξετάζει. Ο ύψους 1μ84 παίκτης αγωνίζεται στις δύο θέσεις της περιφέρειας, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την έφεση στο σκοράρισμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει κίνηση. Το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά τον αγώνα με τον Άρη. Δεν πρόκειται, όμως, να βιαστεί. Το έκανε μόνο στην περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου, αφού προέκυψε μία χρυσή ευκαιρία απόκτησης ενός σπουδαίου παίκτη στη θέση "3". Αν τελικά οι "πράσινοι" αποκτήσουν γκαρντ ή φόργουορντ θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Σ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τόσα προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Φάρμαρ

Αγωνία στον Ολυμπιακό για Παπανικολάου

Προτιμά Ολυμπιακό ο Παπανικολάου

Τζόρτζεβιτς: "Προσθήκη στον κατάλληλο χρόνο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK