Τέλος ο Μόγες από τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άφησε για πολύ να "αιωρείται" το "φάντασμα" του Ντέιβιντ Μόγες πάνω από το "Ολντ Τράφορντ" μετά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τη Δευτέρα σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα και το πρωί της Τρίτης ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της. Η σύνδεση της απομάκρυνσης του Σκωτσέζου με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Μόγες από τη Γιουνάιτεντ
moyes.jpg

Η επιθυμία του κόσμου της Γιουνάιτεντ για την απόλυση του Μόγες ήταν δεδομένη εδώ και καιρό. Κι ενώ άπαντες ανέμεναν την απόφαση των "κόκκινων διαβόλων" να τον απομακρύνουν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από κάθε γκέλα, αυτή λήφθηκε μετά την ήττα από την Έβερτον (2-0). Από τη στιγμή που διέρρευσαν οι σκέψεις της ομάδας για απομάκρυνση του Σκωτσέζου τεχνικού δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να επισημοποιηθεί το "διαζύγιο", δίνοντας τέλος σε μια άκρως αποτυχημένη συνεργασία.

Πλέον στη Γιουνάιτεντ εξετάζουν κάθε περίπτωση προπονητή που πληροί τα κριτήρια για τη δουλειά. Η προσωρινή λύση δόθηκε με την αναβάθμιση του ρόλου του Γκιγκς μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως νούμερο ένα στη λίστα τον Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ. Ο ίδιος ο Γερμανός προπονητής πάντως δεν επιθυμεί την προοπτική της Γιουνάιτεντ. Ψηλά στη λίστα είναι και ο Φαν Χάαλ, ενώ η δουλειά των Μπλαν και Σιμεόνε σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορεί να αγνοηθεί.

"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει πως ο Ντέιβιντ Μόγιες άφησε το σύλλογο. Ο σύλλογος θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά, την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα με την οποία εργάστηκε", αναφέρει χαρακτηριστικά η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Μόγες!

Όπως αποκαλύπτει ο "Independent" η απόφαση για το διαζύγιο με τον Μόγες δεν είναι πρόσφατη, αλλά πάρθηκε τον Φεβρουάριο, μετά την ήττα απ' τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έτσι εξηγείται τώρα και η συνάντηση του Αλεξ Φέργκιουσον με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, 8 ώρες πριν τη ρεβάνς του Φεβρουαρίου κόντρα στον Ολυμπιακό (σχετική ένθετη φωτό).

Τέλος ο Μόγες από τη Γιουνάιτεντ

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν απολύθηκε τότε, η απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ περίμεναν να δουν την πορεία στην Premier League. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το συμβόλαιο του Μόγες είχε όρο ο οποίος έλεγε ότι αν δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου η Γιουνάιτεντ μπορεί να τον απολύσει πληρώνοντας αποζημίωση μόνο για τα δεδουλευμένα και όχι για το υπόλοιπο του συμβολαίου.

Η Γιουνάιτεντ έμεινε μαθηματικά εκτός της επόμενης διοργάνωσης του Champions League μετά από την ήττα με 2-0 από την Έβερτον (την Κυριακή) στο "Γκούντισον Παρκ" και καθόλου τυχαία, τη Δευτέρα βγήκαν οι φήμες και την Τρίτη απολύθηκε.

Τα καλύτερα tweets για την απόλυση του Μόγες

Η απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μόγες από τον πάγκο της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τη χαρά τους μέσω twitter. Δείτε μερικά από τα καλύτερα "τιτιβίσματα" για την απόλυση του "Chosen One".

Διαβάστε ακόμη:

Απολύεται άμεσα ο Μόγες

Τα αρνητικά ρεκόρ της Γιουνάιτεντ με τον Μόγες στο τιμόνι

Ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Μόγες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK