Play off: Δεν άντεξε η ΑΕΛ

Το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League για την ΑΕ Λεμεσού γκρεμίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του επαναληπτικού με την Άντερλεχτ. Πέρασαν Μπράγκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Play off: Δεν άντεξε η ΑΕΛ

Η κυπριακή ομάδα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές της το 2-1 του "ΓΣΠ", ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το εισιτήριο της τελικής φάσης. Ο Ματίας Ντεγκρά ήταν εξαιρετικός, η τύχη της χαμογέλασε ουκ ολίγες φορές, αλλά οι Μποκανί (στο 81') και Γιακοβένκο (στο 89') με κοντινές προσπάθειες νίκησαν τον Αργεντινό γκολκίπερ και έδωσαν τέλος στη σεμνή τελετή.

Ως εκ τούτου η Άντερλεχτ προκρίθηκε για ένατη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αποσκοπεί για δεύτερη φορά (μετά τη σεζόν 2000-01) να περάσει τους ομίλους. Από την πλευρά της η ΑΕ Λεμεσού θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο πιο συναρπαστικό ματς της ημέρας, η Μπράγκα νίκησε 5-4 την Ουντινέζε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Οι ξεκούραστοι "φριουλάνι" (μόλις οκτώ βασικοί αγωνίστηκαν στο ματς πρωταθλήματος από τη Φιορεντίνα) κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και δίκαια προηγήθηκαν στο 25'. Ο Φαμπρίνι σήκωσε ωραία για τον Μπάστα, εκείνος γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αρμέρο με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η πορτογαλική ομάδα, πάντως, ισοφάρισε στο 71' με κοντινή κεφαλιά του Ρούμπεν, έστειλε το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι όπου πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους. Μοιραίος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Μαϊκοσούελ, ο οποίος προσπάθησε -με παταγώδη αποτυχία- να μιμηθεί τον Άντον Πανένκα και τον Αντρέα Πίρλο.

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Χάποελ Κιριάτ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 67' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέντσε, ενώ ο Παβλόφ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με προβολή σε κενή εστία. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόκριση της λευκορωσικής ομάδας σημαίνει ότι η ανακατασκευή του γηπέδου της θα καθυστερήσει αφού το "Dinamo Stadium" θα φιλοξενήσει τους αγώνες της στο Champions League.

Με γκολ του Τονέλ στο 12ο λεπτό (κοντινό σουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διπλασίασε τις νίκες της επί της Μάριμπορ και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η σλοβενική ομάδα ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Άργκους στο 84ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

Ταμπλό πρωταθλητών

Χάποελ Κιριάτ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1

(67' Λέντσε / 94' Παβλόφ)

Άντερλεχτ - ΑΕ Λεμεσού 2-0

(81' Μποκανί, 89' Γιακοβένκο)

Μάριμπορ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1

(12' Τονέλ)

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Ουντινέζε - Μπράγκα 1-1 (4-5 πεν.)

(25' Αρμέρο / 71' Ρούμπεν)

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0

Τετάρτη 29 Αυγούστου

Ταμπλό πρωταθλητών

Κλουζ - Βασιλεία

Σέλτικ - Χέλσινγκμποργκ

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Φενέρμπαχτσε - Σπαρτάκ Μόσχας

Ντιναμό Κιέβου - Γκλάντμπαχ

Λιλ - Κοπεγχάγη

Διαβάστε εδώ κι εδώ τι έγινε στους πρώτους αγώνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK