Η ανασκόπηση του Euro 2012

Η Ισπανία επέβαλε την κυριαρχία της στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας και το Euro 2012, σε μία διοργάνωση όπου έκλεψαν την παράσταση οι... φιναλίστ Μάριο Μπαλοτέλι και Αντρέα Πίρλο, καθώς και η... Άνγκελα Μέρκελ. Το Contra.gr θυμάται τι συνέβη για ένα μήνα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Η ανασκόπηση του Euro 2012

Η τακτική κυριαρχία των Ισπανών

Ποδόσφαιρο κατοχής; Αμυντικός προσανατολισμός; Ασέβεια στους επιθετικούς; Ο Τσεσκ Φάμπρεγας σε ρόλο φορ; Ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε το καλοκαίρι, στην πορεία της Ισπανίας προς το πρωτόγνωρο τρεμπλ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "φούρια ρόχα" είχε για ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση τις απαντήσεις και οδήγησε την κορυφαία εθνική ομάδα του κόσμου στη διατήρηση του πρωταθλήματος Ευρώπης, γράφοντας ιστορία και αποστομώνοντας κάθε αμφισβητία του.

One man show ο Μπαλοτέλι

Η απόδοσή του είχε αρκετές αυξομειώσεις, αλλά ο Μάριο Μπαλοτέλι κατάφερε να φέρει στα... μέτρα του τη διοργάνωση και να αναδειχθεί στον πρωταγωνιστή της, έστω κι αν δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Όταν σημείωσε το 2ο γκολ της Ιταλίας απέναντι στην Ιρλανδία, χρειάστηκε να του κλείσει το στόμα ο Λεονάρντο Μπονούτσι γιατί αυτά που εκστόμιζε θα οδηγούσαν στην τιμωρία του. Τα 2 γκολ που σημείωσε στον ημιτελικό απέναντι στη Γερμανία μας χάρισαν τον ιστορικό πανηγυρισμό - επίδειξη μυών και ο Ιταλός φορ έγινε ακόμα και... προορισμός λεωφορείου, την ώρα που έκλαιγε στην αγκαλιά της θετής μητέρας του.

Αλά Πίρλο

Κάποτε υπήρχε το πέναλτι αλά Πανένκα, προς τιμήν του ανθρώπου που καθιέρωσε τη σκαφτή εκτέλεση, του Τσεχοσλοβάκου Αντονίν Πανένκα. Η νέα γενιά θα γαλουχηθεί με το χτύπημα του Αντρέα Πίρλο, στον προημιτελικό της Ιταλίας με αντίπαλο την Αγγλία. Στη σχετική διαδικασία, ο MVP των φιναλίστ του θεσμού "εκτέλεσε" τον Τζο Χαρτ με αριστουργηματικό τρόπο, τον οποίο μιμήθηκαν αρκετοί συνάδελφοί του έκτοτε, αλλά όχι με την ίδια μαεστρία.

Η πρωταγωνίστρια Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε την τιμητική της στη διοργάνωση. Δεν ήταν μόνο οι Έλληνες φίλαθλοι που την περίμεναν στον προημιτελικό, με την "σιδηρά κυρία" της Ευρώπης να τους κάνει το χατήρι και να ταξιδεύει στο Γκντανσκ. Ήταν όλοι οι Ευρωπαίοι που ασχολήθηκαν μαζί της, είτε με σκίτσα, είτε με πανό, είτε με πρωτοσέλιδα.

Το θεαματικό γκολ του Ιμπραχίμοβιτς

Μπορεί να μην κατάφερε να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του, παρότι τους έβαζε τις φωνές στα αποδυτήρια για την αδιαφορία τους, ωστόσο ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ξεχώρισε σε αυτό το τουρνουά για ακόμα ένα καταπληκτικό γκολ, σε μία χρονιά που μας συνήθησε σε τέτοια. Αυτή τη φορά, με εναέριο γυριστό στη (χωρίς αντίκρισμα) νίκη 2-0 επί της Γαλλίας.

Ο Ρονάλντο ξέσπασε κατά του Μέσι

Η κόντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο με το Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να κάνει ένα διάλειμμα επ' ευκαιρίας του Euro 2012. Φευ. Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας θυμήθηκε τον αντίζηλό του όταν στο ματς με τη Δανία, οι αντίπαλοι φίλαθλοι φώναζαν το όνομα του Αργεντινού. "Πέρυσι, την ίδια περίοδο, ο Μέσι είχε αποκλειστεί από το Copa America κι αυτό είναι χειρότερο", απάντησε ο Πορτογάλος, ο οποίος στον προημιτελικό με την Τσεχία, φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα να αφιερώνει το νικητήριο γκολ που σημείωσε στον Αργεντινό.

Το γαλλικό μπάχαλο

Ο Σαμίρ Νασρί επιτίθεται σε Γάλλο δημοσιογράφο, τσακώνεται με τον Αλού Ντιαρά και αφήνει υπονοούμενα στα αποδυτήρια για την απόδοση του Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος τσακώνεται με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Λοράν Μπλαν, με τον οποίο ήρθαν στα μαχαίρια κι οι Ζερεμί Μενέζ και Γιαν Εμβιλά. Η Γαλλία του 2012 αποδείχθηκε... άξια διάδοχος της Γαλλίας 2010 και ελάχιστα καλύτερη αγωνιστικά.

Η ανασκόπηση του Euro 2012

Το σόου στις εξέδρες

Ονομάζεται Αγγελική Αντριάνα και ήταν από τις "Μούσες" των εξεδρών που έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο απεσταλμένος του Contra.gr, Γιάννης Ντάλλας, μίλησε με την πιο φανατική φίλαθλο της Ελλάδας στα γήπεδα του Euro 2012, η οποία μας έδωσε τη γυναικεία διάσταση της διοργάνωσης. Σε άλλη διάσταση και η Γαλλίδα πορνοστάρ Βιρζινί Καπρίς, η οποία σαν άλλο... χταπόδι, έκανε τις προβλέψεις τις καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Νεκρός οπαδός της Ιρλανδίας

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης στιγματίστηκε από μία τραγωδία, αφού ο 21χρονος Ιρλανδός Τζέιμς Νόλαν βρέθηκε νεκρός από τις πολωνικές αρχές, 3 ημέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής του από φίλους του με τους οποίου είχε ταξιδέψει στα γήπεδα του Euro 2012.

Η ανασκόπηση του Euro 2012

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Το άσβεστο μίσος μεταξύ Ρώσων και Πολωνών μεταφέρθηκε και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Πολωνοί και Ρώσοι χούλιγκαν μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τη Βαρσοβία με αρκετούς τραυματίες και συλλήψεις. Οι Ρώσοι φίλαθλοι ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι σε αυτήν τη διοργάνωση, αφού προκάλεσαν επεισόδια και στο παιχνίδι με την Τσεχία.

Η ανασκόπηση του Euro 2012

Οι ρατσιστές Κροάτες

Οι φίλοι της Κροατίας ανέβηκαν με άγριες διαθέσεις στα γήπεδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αρχικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο για καπνογόνα Κροατών οπαδών στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ιρλανδία. Ακολούθησε η τιμωρία με πρόστιμο 80.000 ευρώ για ρατσιστικές ύβρεις κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία, που είχαν στόχο το Μάριο Μπαλοτέλι.

Η ανασκόπηση του Euro 2012

Ο... διαφημιστής Νίκλας Μπέντνερ

Παραλίγο να νικήσει μόνος του την Πορτογαλία. Σε ένα από τα 2 γκολ που σημείωσε μάλιστα (στην ήττα 3-2) κατέβασε ελάχιστα το σορτσάκι του, ώστε να εμφανιστεί ένα εσώρουχο με χορηγό μια στοιχηματική εταιρία. Μαύρη διαφήμιση απεφάνθη η UEFA, η οποία τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα και πρόστιμο 100.000 ευρώ το Δανό επιθετικό. Τα χρήματα κάλυψε, φυσικά, η στοιχηματική εταιρία...

Η ανασκόπηση του Euro 2012

News 24/7

24MEDIA NETWORK