Έφοδος της αστυνομίας στη γερμανική ομοσπονδία

Έρευνες σε γραφεία και σπίτια αξιωματούχων της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας άρχισε η αστυνομία για την υπόθεση των 6.700.000 ευρώ του Μουντιάλ 2006.

Έφοδος της αστυνομίας στη γερμανική ομοσπονδία

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας στην Φρανκφούρτη, με αφορμή τις τελευταίες καταγγελίες περί δωροδοκίας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια των αξιωματούχων του γερμανικού ποδοσφαίρου, όπως ο νυν πρόεδρος Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, και ο τέως Τέο Τσβάντσιγκερ, με την υποψία φοροδιαφυγής που συνδέεται με την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η υπόθεση αφορά ένα ποσό 6.700.000 ευρώ που αποκάλυψε το περιοδικό "Spiegel" πως βρισκόταν σε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό, ως δάνειο από τον τότε εκτελεστικό διευθυντή της "Adidas", Ρομπέρτ Λουί Ντρεϊφί, ώστε η γερμανική Επιτροπή Διεκδίκησης να δωροδοκήσει αξιωματούχους της FIFA στην ψηφοφορία του 2000.

Σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται έγγραφα μέσα από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μεταξύ αυτών που γνώριζαν γι' αυτόν τον λογαριασμό ήταν ο Μπεκενμπάουερ, καθώς και ο νυν πρόεδρος της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος εκείνη την περίοδο διατελούσε αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Ομοσπονδία της χώρας υποστήριξε την Παρασκευή ότι η δική της έρευνα δεν βρήκε κάτι το μεμπτό στη διαδικασία ανάθεσης του Μουντιάλ, ωστόσο επεσήμανε ότι διερευνά μία πληρωμή 6.700.000 ευρώ από την οργανωτική επιτροπή προς τη FIFA για πολιτισμικά προγράμματα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και το κατά πόσο αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν καθ' αυτόν τον σκοπό.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης, Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος επίσης τελεί υπό διερεύνηση, αρνήθηκε οποιαδήποτε δωροδοκία, ωστόσο παραδέχθηκε δημόσια ότι έγιναν λάθη κατά τη διεκδίκηση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Spiegel: "Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006"

Αρνείται τον χρηματισμό για το Μουντιάλ 2006 ο Μπεκενμπάουερ

Ο Μπεκενμπάουερ έδωσε 230.000 ευρώ στη Μάλτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK