ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τέλος οι "αιώνιοι" πρόεδροι

Αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που θα αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού παρουσιάζεται ο Σταύρος Κοντονής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τέλος οι "αιώνιοι" πρόεδροι

Μετά από την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Σταύρος Κοντονής επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε πολύ σύντομα, ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους, να είναι έτοιμο ο νέος αθλητικός νόμος (ήδη υπάρχει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή).

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα υφίσταται άρθρο το οποίο θα βάζει "φρένο" στις συνεχείς θητείες προέδρων στις ομοσπονδίες των αθλημάτων, αφού έχει παρατηρηθεί εντόνως το φαινόμενο, επικεφαλής των ομοσπονδιών να μην αφήνουν εύκολα την "καρέκλα" τους, ακόμα και μετά από τέσσερις θητείες, δημιουργώντας κατεστημένα.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει, ενώ διαφοροποίηση θα υπάρξει και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων. Θα θεσπιστεί, πάντα σύμφωνα με το σχεδιασμό, η απλή αναλογική, ώστε να αποφεύγονται τα "μαγειρέματα" και οι παρασκηνιακές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει εκδημοκρατισμός της διαδικασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο "μικροσκόπιο" κι οι χρηματοδοτήσεις

Προβλέψεις απολύτως συγκεκριμένες θα γίνουν και για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούνται οι ομοσπονδίες. Ο νέος νόμος θα προβλέπει νέες διαδικασίες ελέγχου, τόσο πριν από τη χρηματοδότηση, όσο και μετά από αυτήν, με στόχο να μην παρατηρούνται φαινόμενα κατασπατάλησης πόρων.

Την ίδια ώρα, και μέχρι να φτάσει το νομοθέτημα στη Βουλή προς διαβούλευση και ψήφιση, ο Σταύρος Κοντονής επιθυμεί, όπως το τόνισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, την απόλυτη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που ήδη έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή για τη βία και τη διαφθορά στον χώρο του αθλητισμού.

Τέλος, θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός των αθλητικών δομών της χώρας και καλύτερη αξιοποίηση των όποιων πόρων διαθέτει ο προϋπολογισμός.

Η συνέντευξη Κοντονή στο Contra.gr

Για το επικείμενο νομοσχέδιο ο κ. Κοντονής είχε μιλήσει αρκετά πριν τις εκλογές στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Contra.gr.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: "Σκέφτομαι επειδή υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τα οικονομικά των αθλητικών ανωνύμων εταιριών, όπως μου το παρουσίασε ο αρμόδιος διευθυντής του Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για να δούμε ζητήματα αυτού του επιπέδου. Ίσως προχωρήσουμε σε ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει επείγοντα μέτρα για τη διαφάνεια έτσι ώστε να μην υπάρξουν κενά και δυσλειτουργίες. Χρειάζεται νομοθέτημα που θα ρυθμίσει ζητήματα που -κατά τη γνώμη μου- αν δεν ρυθμιστούν θα βρεθούν πάρα πολλές ομάδες στο κενό. Εξαιτίας παραλήψεων και ενδεχομένως και λαθών".

Διαβάστε ακόμη

Κοντονής: "Δεν χρηματιζόμαστε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK