Οι τριάντα ηλίθιοι, οι προκλήσεις κι η διαιτησία

Ο Τόλης Χορτάτος γράφει για τους 30 ηλίθιους που χάλασαν την μεγαλειώδη κιτρινόμαυρη γιορτή, τις προκλήσεις Περέιρα και Σιόβα, τη διαιτησία, την ευστοχία των δηλώσεων Δέλλα και Λαμπρόπουλου και την αστοχία αυτών του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οι τριάντα ηλίθιοι, οι προκλήσεις κι η διαιτησία

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα από το να κάθεσαι και να αναλώνεσαι αναλύοντας τη συμπεριφορά 30 ηλιθίων. Στο ΟΑΚΑ χθες το απόγευμα βρέθηκαν περισσότεροι από 65.000 φίλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, βλέποντας την ομάδα τους να προσπαθεί στον αγωνιστικό χώρο να αμφισβητήσει στα ίσα την ισχυρότερη ομάδα της Ελλάδας. Ένα ποσοστό εξ αυτών όμως, μόλις το 0.05% βρέθηκε στο Στάδιο, όχι για να χαρεί τη γιορτή, όχι για να υποστηρίξει και να χειροκροτήσει την ομάδα του, αλλά για να κάνει τσαμπουκάδες και να αποδείξει στους όμοιούς του πάσης απόχρωσης πως οι κιτρινόμαυροι χούλιγκανς βαράνε καλύτερα.

Οι τριάντα ηλίθιοι, οι προκλήσεις κι η διαιτησία
INTIME SPORTS

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι 30 ανεγκέφαλοι κατάφεραν να γκρεμίσουν τα πάντα σε δευτερόλεπτα, καταστρέφοντας τη γιορτή που είχε στήσει το 99.95% των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Και το ερώτημα είναι αν γι αυτό το ελάχιστο ποσοστό κακής ποιότητας οπαδών, θα πρέπει να την πληρώνει και η συντριπτική πλειοψηφία. Η απάντηση προφανώς και είναι όχι, κι εδώ είναι που χάνουμε το νόημα, τόσο εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό καθημερινά, όσο και η πολιτεία που επιδεικνύει διαχρονικά ανικανότητα. Προσωπικά θεωρώ πως αν το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί οι 30 ανεγκέφαλοι και οι κάθε 30 σε όποια ομάδα, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Τους εντοπίζεις, τους καθίζεις σε σκαμνί και τους σβήνεις εφ' όρου ζωής από τον χάρτη. Αυτό είναι όλο.

Ο προκλητικός Περέιρα, οι γραφικές δηλώσεις Σιόβα και η διαιτησία

Θλίβομαι που αναγκάζομαι να γράψω σήμερα για αυτούς. Θα ήθελα να ασχολούμαι μόνο με την ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα και το αγωνιστικό κομμάτι του προημιτελικού. Θα ανεχόμουν να σχολιάσω την τραγική και προκλητική συμπεριφορά του Περέιρα, για τον οποίο είμαι πεπεισμένος πλέον ότι -παρότι είναι καλός προπονητής- είναι ανεπαρκής λόγω χαρακτήρα, καθώς φαίνεται (κατά τα γεγονότα) ότι έχει στο αίμα του τα ψευτονταηλίκια. Θα ήθελα να μπορώ να γελάσω με την ψυχή μου για τις γραφικές δηλώσεις του Σιόβα μετά το τέλος του αγώνα. Θα προτιμούσα να μιλάω για το αν υπάρχει χέρι ή όχι στο γκολ του Χάρα (που δεν θεωρώ ότι υπάρχει) και να αναλύω τις διαιτητικές αποφάσεις του Καλογερόπουλου (ο οποίος ήταν καλός) και του βοηθού του που υπέδειξε λανθασμένα δύο φορές σε θέση οφσάιντ ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Δυστυχώς δεν μπορώ παρά να κάνω μόνο αναφορές στα παραπάνω.

Εύσημα σε Δέλλα-Λαμπρόπουλο, φάουλ από Μελισσανίδη

Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με όλα όσα υποστήριξαν μετά το τέλος του αγώνα, θα πρέπει να εκφράζουν κάθε φίλο της ΑΕΚ. Είπαν ό,τι ακριβώς έπρεπε να ειπωθεί μετά τα όσα προηγήθηκαν και τέλος.

Από την άλλη ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε φάουλ με τις δηλώσεις του. Θα συμφωνήσω με τον Σταύρο Καραΐνδρο ότι όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μετά τη λήξη του αγώνα μπορούν να σταθούν, αλλά όχι μετά από ΑΥΤΟ το ματς.

Θα γνώριζε σήμερα την αποθέωση αν απλά έλεγε: "Θα εντοπίσω τους ανεγκέφαλους που μας χάλασαν τη γιορτή και δεν θα ξαναμπούν ποτέ στο γήπεδο". Κι αν ήθελε να πικάρει τον Ολυμπιακό θα αρκούσε να σχολιάσει επικριτικά τους υπέρ το δέον πανηγυρισμούς. Με ομάδα Β' Εθνικής έπαιζαν άλλωστε, όπως "εύστοχα" υποστήριξε και ο Σιόβας, όχι με την Μπαρτσελόνα.

ΥΓ. Κερδίζει κι άλλους πόντους ο Αραβίδης με την ανθρώπινη αντίδρασή του στον τραυματισμό του Μανιάτη.

Οι τριάντα ηλίθιοι, οι προκλήσεις κι η διαιτησία
INTIME SPORTS

Διαβάστε ακόμη:

Σταύρος Καραΐνδρος: Φτηνό οπαδιλίκι από ασεβείς

Άκης Γεωργίου: Bάλτε τουρνικέ και κάμερες στον Περέιρα

Τσάρλυ: Ο Περέιρα είναι ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK