Τι περιμένει ο Σίλβα για να κλειδώσει την ενδεκάδα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα ενόψει της ρεβάνς με την Άντερλεχτ στο "Καραϊσκάκης". Οι σίγουροι σε άμυνα και επίθεση, το ερωτηματικό στη μεσαία γραμμή και η παρουσία του Ντομίνγκες.

Τι περιμένει ο Σίλβα για να κλειδώσει την ενδεκάδα

Είναι μία από τις ελάχιστες φορές, ίσως η μοναδική, που ο Μάρκο Σίλβα έχει κρατήσει τόσο πολύ κλειστά τα χαρτιά του πριν από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει πάρα πολύ να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση και σε συνδυασμό με την… τσαντίλα του από την ήττα στις Βρυξέλλες δεν θέλει να δώσει τίποτα έτοιμο στον ομόλογό του της Άντερλεχτ, Μπέσνικ Χάσι.

Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, λοιπόν, έχει πει διάφορα στους παίκτες του με κοινή συνισταμένη ότι το παιχνίδι θα χρειαστεί πειθαρχία, συγκέντρωση κι όχι βιασύνη, αλλά δεν έχει ξεχωρίσει τους "εκλεκτούς". Ούτε 18άδα δεν επέλεξε, αφού προτίμησε να κρατήσει στους ξενώνες του Ρέντη όλους τους διαθέσιμους και απέκλεισε μόνο τον ανέτοιμο Φελίπε Πάρντο.

Οι σίγουροι

Τα διλήμματα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε αφορούν κυρίως το μεσοεπιθετικό σκέλος. Για την άμυνα δεν υπάρχουν σοβαρές απορίες, καθώς την τετράδα θα αποτελέσουν οι Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα και Μαζουακού, ενώ τη θέση του "κλασικού" αμυντικού χαφ θα πάρει ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Στις δύο περιοχές θα βρίσκονται από τη μία ο Ρομπέρτο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και από την άλλη ο Ιντέγε για να παραβιάσει εκείνη των Βέλγων.

Το να μη δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός δεν είναι απίθανο, αλλά δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο, καθώς στα 7 παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος οι "ερυθρόλευκοι" στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόνο στο Ζάγκρεμπ απέναντι Ντιναμό. Στο Φάληρο πέτυχαν γκολ όλοι οι αντίπαλοι στον όμιλο τουChampionsLeague, ακόμη και οι Κροάτες έστω κι αν ηττήθηκαν με 2-1.

Οι σκέψεις για Φορτούνη-Τσόρι

Για να επιστρέψουμε στα της ενδεκάδας αργά χθες βράδυ έγινε γνωστό ότι ο 38χρονος κόουτς των πρωταθλητών περιμένει την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσει τους ένδεκα εκλεκτούς όχι επειδή δεν του έχει έρθει ακόμη έμπνευση, αλλά επειδή θέλει προηγουμένως να μάθει τις επιλογές του προπονητή της Άντερλεχτ.

Το αν θα παίξει ο Ντεφούρ, ο –κατά την ταπεινή μου άποψη- καλύτερος του γηπέδου στον πρώτο αγώνα, μπορεί να επηρεάσει τα πλάνα του. Αν ο πρώην μέσος της Πόρτο είναι στο αρχικό σχήμα των Βέλγων το πιθανότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με Φορτούνη και Τσόρι μαζί. Αν όχι, ο ένας από τους δύο θα καθίσει στον πάγκο και θα πάρει θέση ο Σεμπά.

Το ερωτηματικό στο κέντρο

Ερωτηματικό, ωστόσο, υπάρχει και σε ό,τι αφορά τη θέση δίπλα στον "Μίλι", καθώς υπάρχουν όχι δύο, αλλά τρεις διεκδικητές. Ο ενθουσιώδης, τρεχαλατζής, αλλά "άγουρος" ακόμη Ζντιέλαρ, ο Κασάμι με τα πλούσια προσόντα και το εκρηκτικό ταπεραμέντο στα μεγάλα ματς που, όμως, δεν έχει διάρκεια και ο πολύπειρος Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος τα έχει όλα, αλλά όχι τις πολλές δυνάμεις για να βοηθήσει όσο πρέπει ανασταλτικά.

Ο κόουτς των Βέλγων δήλωσε χθες ότι από τον Ολυμπιακό χρειάζονται προσοχή Φορτούνης, Ντουρμάζ και Ομάρ. Δεν τα είπε άσχημα. Ξέρει καλά ότι αν απενεργοποιήσει τους δύο πρώτους, θα μπλοκάρει τη μηχανή των "ερυθρολεύκων". Γι’ αυτό είμαι μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι ο Τσόρι είναι απαραίτητος από το πρώτο σφύριγμα κι όσο αντέξει. Όσο για τον Τζίμι δεν συμμερίζομαι το σενάριο που κυκλοφόρησε χθες ότι μπορεί να μην ξεκινήσει και να παίξει στη διάρκεια του ματς. Την ποδοσφαιρική τρέλα του Ντουρμάζ και το απρόβλεπτο παιχνίδι του το χρειάζεται η ομάδα…

Οι βοήθειες από τον πάγκο

Από την άλλη, ο κόουτς σκέφτεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους δέκα από τους ένδεκα που ξεκίνησαν στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" επειδή ποντάρει στη διάθεσή τους να πάρουν ρεβάνς, αλλά κι επειδή εκτιμά πως δεν θα είναι για δεύτερη φορά τόσο άτυχοι στο σκοράρισμα. Όλα πιθανά είναι…

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις αρχικές επιλογές έχει μεγάλη σημασία το τι θα δώσουν στην ομάδα κι εκείνοι που θα έρθουν από τον πάγκο. Είτε για να την σπρώξουν στην επίθεση, είτε για να κοντρολάρουν το ρυθμό και να σβήσουν το παιχνίδι. Όπως κι αν το δει κανείς, ένα είναι το σίγουρο. Πως θα χρειαστεί γερό στομάχι, ατσάλινα νεύρα και καθαρό μυαλό για να ανατραπεί το 1-0. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά αναμφίβολα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου…

Διαλέξτε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άντερλεχτ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Για να έρθει η ανατροπή χρειάζονται υπερβάσεις

Από τον Τσόρι ξεκινά η ενδεκάδα της ρεβάνς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK