Η αστεία λύση για την απουσία ατμόσφαιρας στους αγώνες

Παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε θα διεξαχθούν ξανά αγώνες με την παρουσία φιλάθλων. Πιθανότατα, αυτό δεν θα συμβεί ξανά μέσα στο 2020. Η πρώτη εναλλακτική ιδέα για τη δημιουργία παλμού στα γήπεδα, έστω και με άδεια καθίσματα, εξετάζεται στην Αγγλία.

Οπαδοί της Βαλένθια έξω από το γήπεδο 'Μεστάγια' επιχειρούν να εμψυχώσουν την ομάδα τους, παραμονές της αναμέτρησης με την Αταλάντα για το Champions League
Οπαδοί της Βαλένθια έξω από το γήπεδο 'Μεστάγια' επιχειρούν να εμψυχώσουν την ομάδα τους, παραμονές της αναμέτρησης με την Αταλάντα για το Champions League AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Το κατά πόσο είναι εφικτό να ξαναδούμε ποδόσφαιρο στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες παραμένει άλυτος γρίφος. Στη Γαλλία και την Ολλανδία η ποδοσφαιρική σεζόν ματαιώθηκε, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία εξετάζονται σχέδια επιστροφής στη δράση των πρωταθλημάτων, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι στιγμής. Αυτό που μπορεί να οριστεί με απόλυτη βεβαιότητα, είναι πως οι αγώνες με προσέλευση φιλάθλων κρίνονται μέχρι σήμερα ως πιθανές 'βόμβες κορονοϊού' και μαζί με άλλες εκδηλώσεις μαζικών συναθροίσεων, όπως τα μουσικά φεστιβάλ, τελούν υπό αυστηρή απαγόρευση για τους επόμενους μήνες τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, για την περίπτωση που η Premier League εκκινήσει ξανά την αγωνιστική δράση μέσα στον Ιούνιο, τα τηλεοπτικά κανάλια Sky Sports και BT Sport εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρέχουν στους τηλεθεατές μια εκδοχή των αγώνων με την προσθήκη προ-ηχογραφημένου θορύβου από ιαχές οπαδών. Ένα παρόμοιο εφέ έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, μέσα από την ειδική ενότητα σχολιασμού αγώνων 'Fanzone'.

Παράλληλα, φημολογείται πως και ορισμένες ομάδες της Premier League εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γεμίσουν τα γήπεδά τους με φωνές οπαδών μέσα από τα μεγάφωνα των γηπέδων, σε μια προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από την ερημιά στις εξέδρες και ανύψωσης του ηθικού των παικτών.

Η επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου είτε εντός του καλοκαιριού είτε τον Σεπτέμβριο θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια σουρεαλιστική πραγματικότητα. Το σενάριο του να ηχούν στα γήπεδα φωνές οπαδών από κασέτα ακούγεται σίγουρα αστείο, αλλά είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποια πιο αποτελεσματικά 'τρικ', ώστε να υπάρξει μια ορισμένη αίσθηση ατμόσφαιρας ποδοσφαιρικού αγώνα. Η ώρα που θα νικηθεί τελικά η πανδημία του κορονοϊού θα αρχίσει να διαγράφεται από το φθινόπωρο. Ας ελπίσουμε να φέρει ευχάριστα νέα και για τον αθλητισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK