Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα

Ο Χριστοδουλόπουλος ετοιμάζεται να πάρει βραβείο για όσα έκανε με την ΑΕΚ, με την οποία είναι στα δικαστήρια. Ο διωγμένος Γιαννιώτης το ίδιο. Τα βραβεία του ΠΣΑΠ έχουν πολλές ιστορίες πίσω τους.

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα βραβεία της σεζόν 2017-2018 σε 8 κατηγορίες και δεν υπάρχει ούτε μία που να μην παρουσιάζει κάποια παραξενιά.

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Καλύτερος Έλληνας της Super League: Θοδωρής Βασιλακάκης (Ατρόμητος), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 24 χρόνια, ωστόσο αν παραλάβει το βραβείο, θα ανέβει στο βήμα ως παίκτης του μεγάλου αντιπάλου Ολυμπιακού και ως ο άνθρωπος που έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη μηνών με την ομάδα στην οποία ήταν εκ των MVP.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν εκ των κορυφαίων του Ατρομήτου, όμως φέτος, εδώ και αρκετό καιρό, αποτελεί 'ξένο σώμα' και μάλιστα ο Νταμίρ Κάναντι (με τον οποίο έχουν 'ψυχρές' σχέσεις πλέον) προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί τον Ιανουάριο. Παρ' όλα αυτά, ο Έλληνας πιθανός MVP του πρωταθλήματος δεν βρήκε ομάδα.

Καλύτερος ξένος της Super League: Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ), Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Και οι 3 υποψήφιοι άλλαξαν ομάδα το καλοκαίρι. Οι δύο εξ αυτών έφυγαν από την Ελλάδα (Αραούχο, Κόντε), ο τελευταίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ όπου ανήκαν τα δικαιώματά του, ωστόσο ούτε στη δεύτερη θητεία του στον 'δικέφαλο του βορρά' κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να σταθεί στην ομάδα. Κατά συνέπεια, ενδέχεται να παραλάβει το βραβείο λίγες ημέρες αφού ο ΠΑΟΚ τον... ξαπόστειλε πίσω στον Ατρόμητο, όπου έκανε τη σούπερ σεζόν.

Καλύτερος τερματοφύλακας της Super League: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε 'κλείσει' πολύ πριν από το καλοκαίρι τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα, ενώ και ο Ανδρέας Γιαννιώτης άλλαξε ομάδα το καλοκαίρι. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από τα ρολά που κατέβασε στο Περιστέρι, όμως λίγους μήνες μετά βρέθηκε στα αζήτητα. Αν παραλάβει το βραβείο, θα το πράξει όντας στο 'ψυγείο' από τους 'ερυθρολεύκους' και περιμένοντας να έρθει το καλοκαίρι για να μείνει ελεύθερος και να φύγει.

Καλύτερος προπονητής της Super League: Νταμίρ Κάναντι (Ατρόμητος), Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ), Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Όλοι τους αξίζουν να βρίσκονται στις υποψηφιότητες, όλοι τους βρίσκονται και φέτος στη Super League. Ένας εξ αυτών, όμως, μόνο για μερικές μέρες, αφού ο Μανόλο Χιμένεθ, αμέσως μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, άφησε στα 'κρύα του λουτρού' την ΑΕΚ για να αναλάβει τη Λας Πάλμας, επικαλούμενος πρόβλημα με τη μητέρα του. Λίγους μήνες μετά επέστρεψε στην Ένωση και ίσως γλιτώσει ταξίδι εκτός προγράμματος για να παραλάβει το βραβείο.

Καλύτερος νέος της Super League: Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Τάσος Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Λημνιός (ΠΑΟΚ)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Τρεις επιλογές που δίκαια βρίσκονται σε αυτό το βάθρο, ωστόσο πόσοι εξ αυτών έπεισαν τους προπονητές τους μετά από την περσινή εξαιρετική σεζόν τους; Ο Κώστας Γαλανόπουλος έχει 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε 19 αγωνιστικές, όλες ως βασικός, ο Δημήτρης Λημνιός έχει παίξει σε 14 αγώνες, αλλά μόνο σε 8 ως βασικός, ενώ ο Τάσος Δουβίκας έχει συμμετάσχει σε 13 παιχνίδια αλλά μόλις σε 2 για πάνω από 18 λεπτά (βασικός μόνο μία φορά).

Καλύτερος Έλληνας που αγωνίζεται στο εξωτερικό: Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Κώστας Μήτρογλου (Μαρσέιγ), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ακόμα και σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν προβλήματα. Ο Κώστας Μανωλάς άρχισε το ίδιο καλά με πέρυσι τη σεζόν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν έχει διακριθεί μετά από τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ.

Η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, όμως, είναι διαφορετική. Ο 'Μητρογκόλ' έμεινε και πέρυσι μακριά από τον καλό εαυτό του, ωστόσο έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League και αυτό του έδωσε πόντους. Φέτος τα πήγε ακόμα χειρότερα στον 1ο γύρο της Ligue 1, έμενε διαρκώς στον πάγκο και στο τέλος η Μαρσέιγ τον έδωσε στη Γαλατάαραϊ. Παρ' όλα αυτά, είναι υποψήφιος για το βραβείο.

Καλύτερος διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
MOTION TEAM

Μοιάζει αναπόφευκτο να υπάρχει όνομα σε αυτήν την κατηγορία που να έχει δεχθεί 'πυρά' από κάποια ομάδα της Super League, όμως η παρουσία στις υποψηφιότητες του Γιώργου Κομίνη, του διαιτητή του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, τεκμηριώνει την ένδεια που υπάρχει στην ελληνική διαιτησία.

Καλύτερος Έλληνας της Football League: Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), Θανάσης Ντίνας (Τρίκαλα - ΟΦΗ), Βαγγέλης Πλατέλλας (Άρης)

Οι υποψηφιότητες των βραβείων ΠΣΑΠ είναι γεμάτες παρατράγουδα
EUROKINISSI

Ίσως η κατηγορία με τα λιγότερα προβλήματα. Όλοι τους προβιβάστηκαν την περσινή σεζόν και έπαιξαν στη Super League, κανείς δεν διακρίθηκε. Ο Δημήτρης Μάνος ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στον Ολυμπιακό μέχρι να τον δανειστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Θανάσης Ντίνας είναι αναπληρωματικός στον ΟΦΗ και ο Βαγγέλης Πλατέλλας αγωνίζεται από τον Ιανουάριο στο Αζερμπαϊτζάν.

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team, AP Photo/Thibault Camus

News 24/7

24MEDIA NETWORK