Η μεταγραφή-ρεκόρ της Άρσεναλ ακύρωσε τα Μαθηματικά

Πώς οι 'κανονιέρηδες', ενώ είχαν τη δυνατότητα να ξοδέψουν ως και 50 εκατομμύρια για όλες τις καλοκαιρινές κινήσεις τους, έδωσαν 80 μόνο για τον Πεπέ;

Η μεταγραφή-ρεκόρ της Άρσεναλ ακύρωσε τα Μαθηματικά
Ο Νικολά Πεπέ με τη φανέλα της Λιλ AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Είναι το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο αξίωμα των μαθηματικών που διδασκόμαστε στην α' τάξη του δημοτικού. Έτσι είναι και δεν αμφισβητείται. Κοινώς, με 50 εκατομμύρια συνολικό μπάτζετ καλοκαιρινών μεταγραφών είναι αδύνατον μια ομάδα να πληρώσει για έναν ποδοσφαιριστή που κοστίζει 80! Κι αν πεις ότι όλο το ποσό θα διατεθεί για τον 'chosen one', λείπουν τα άλλα 30.

Η Άρσεναλ, βέβαια, όλα τα μπορεί και δεν αστειεύεται απ' όταν ο Βραζιλιάνος Εντού ανέλαβε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, παρόλο που τίτλο πρωταθλητή δεν βλέπει ούτε με το κυάλι. Αρκεί να έχει εξασφαλισμένη τη συγκατάθεση της άλλης πλευράς. Στην περίπτωση του 24χρονου διεθνούς Ιβοριανού Νικολά Πεπέ της Λιλ, οι άνθρωποι της οποίας υπήρξαν συναινετικοί. Για ίδιον όφελος, φυσικά.

Ο Νικολά Πεπέ ανήκει πλέον στην Άρσεναλ
Ο Νικολά Πεπέ ανήκει πλέον στην Άρσεναλ AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Ο Ουνάι Έμερι είχε ενημερωθεί αρμοδίως και έλεγε την αλήθεια όταν ομολογούσε πως το διαθέσιμο ποσό για ξόδεμα στην καλοκαιρινή αγορά δεν μπορεί να υπερβεί το όριο που είχε τεθεί. Χάρη ωστόσο στις συντονισμένες κινήσεις των Λονδρέζων και την αποδοχή των Γάλλων, που μ' αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζουν έσοδα στο ισοζύγιο, συμφωνήθηκε η αποπληρωμή να μην γίνει άμεσα. Σε πρώτη φάση θα δοθούν -ως μια 'γερή' προκαταβολή- τα 22 εκατομμύρια ευρώ και κατόπιν τα υπόλοιπα 58 εκατομμύρια θα 'κοπούν' σε δόσεις. Η τελευταία εξ αυτών θα καταβληθεί μάλιστα το 2024, σε βάθος δηλαδή 5ετίας! Χωρίς να διευκρινίζεται η συχνότητα.

Πάντως το συνολικό κόστος μετέτρεψε αυτομάτως τον Πεπέ στην πιο δαπανηρή επένδυση που έχει κάνει ποτέ το λονδρέζικο κλαμπ, ένα χρόνο μετά την απόκτηση του Πιέρ-Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ  των 63.5 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η φόρμουλα αυτή επέτρεψε στην Άρσεναλ, που είχε ήδη πληρώσει 7 εκατομμύρια για τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι κι άλλα 3.2 για τον Γάλλο Βιλιάμ Σαλιμπά (που έμεινε δανεικός στη Σεντ Ετιέν), να χάσει μόνο τα 2/5 του συνολικού προϋπολογισμού της για τον Πεπέ και να διατηρήσει ένα σημαντικό ποσό για την επόμενη προγραμματισμένη κίνησή της: του Κιέραν Τιέρνι. Του 22χρονου Σκώτου αριστερού μπακ της Σέλτικ που τιμάται στα 22 εκατομμύρια. Οι Λονδρέζοι θέλουν να ρίξουν το κόστος για να μην ξεφύγουν.

Θα τον βρουν τον τρόπο τους! Λέτε, μαζί με τους νόμους των μαθηματικών, ν' ανατρέψουν και τα προγνωστικά τίτλου; Πηγαίνοντας κόντρα στις προβλέψεις των Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ; Στην έσχατη περίπτωση θα πουλήσουν ποδοσφαιριστές όπως ο Μουστάφι που δεν κρίνονται απαραίτητοι. Σε αντίθεση με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο κι ας έλειπε από το promο video για τη νέα εμφάνιση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK