Ο νέος Μπουζούκης είναι ωραίος, ο παλιός Φορτούνης είναι αλλιώς

Ο 'νέος' Γιάννης Μπουζούκης σημείωσε το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο την ώρα που ο 'παλιός' Κώστας Φορτούνης με χατ τρικ οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε άνετη επικράτηση επί της ΑΕΛ.

Ο νέος Μπουζούκης είναι ωραίος, ο παλιός Φορτούνης είναι αλλιώς
EUROKINISSI

Ημέρα του Big-4 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Τετάρτη, αφού στην τελευταία αγωνιστική (αν και εμβόλιμη) του 1ου γύρου της Super League νίκησαν όλοι οι 'μεγάλοι'. Χρονικά, προηγήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και η βραδιά κατέληξε στους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που 'λύγισαν' Παναιτωλικό και ΑΕΛ αντιστοίχως.

Κι αν οι 'δικέφαλοι' δυσκολεύτηκαν να πάρουν το 'τρίποντο', δεν συνέβη το ίδιο και για τον έτερο διεκδικητή τροπαίων φέτος, τον Ολυμπιακό.

Ο νέος Μπουζούκης είναι ωραίος, ο παλιός Φορτούνης είναι αλλιώς
EUROKINISSI

Οι 'ερυθρόλευκοι' έκαναν πάνω από 20 προσθήκες στο ρόστερ τους στις δύο μεταγραφικές περιόδους, οι 5 εκ των οποίων μόνο τον Ιανουάριο. Ο Γιώργος Μασούρας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και μόλις στο 8ο λεπτό σημείωσε το 'παρθενικό' τέρμα με τη νέα ομάδα του, δίνοντας τον τόνο της αναμέτρησης.

Οι 'βυσσινί' προέρχονταν από τ ον άθλο του 1-1 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό παίζοντας με 10 παίκτες από το 1', ωστόσο δεν τα πήγαν το ίδιο καλά λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Με εμφανή κόπωση από την υπερπροσπάθεια των προηγουμένων ημερών, οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα δεν έδειχναν να έχουν 'καθαρό' μυαλό και αντοχές.

Το απέδειξαν στο 16', όταν ο Νίκολα Γιακιμόβσκι τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Ρόντερικ Μιράντα μέσα στην περιοχή, ωστόσο όλη η ομάδα της ΑΕΛ διαμαρτυρόταν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι.

Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι, στη συνέχεια πανηγύρισε το 5ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο... παλιός ήταν αλλιώς για τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να το δείξει με κάθε ευκαιρία στον αγώνα.

Στο 45', ο αρχηγός των 'ερυθρολεύκων' σημείωσε νέο γκολ και ολοκλήρωσε το χατ τρικ στο 75'. Είχαν μεσολαβήσει ένα δοκάρι του Μασούρα, πολλές επικίνδυνες μπαλιές του Μπίμπαρς Νάτχο, ευκαιρίες από αρκετούς 'ερυθρολεύκους' και μία ΑΕΛ που δεν είχε τρόπο να αντιδράσει.

Ο 'νεος' Ζιλ Ντίας δεν αγωνίστηκε, ο επίσης... νέος Αβραάμ Παπαδόπουλος έμεινε εκτός αποστολής μαζί με τον λίγο πιο παλιό Φράνκο Σολδάνο, ωστόσο αρκούσε ένας γνώριμος για να 'καθαρίσει' αυτήν τη νίκη και να διατηρήσει τους Πειραιώτες σε επαφή με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Ο νέος Μπουζούκης είναι ωραίος, ο παλιός Φορτούνης είναι αλλιώς
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, χρειάστηκε τον νέο. Χρειάστηκε τον παίκτη που μπορεί να μην έχει τα 'χιλιόμετρα' στην κατηγορία, όμως φέρνει κάτι διαφορετικό, κάτι που έλειπε από την ομάδα τα περασμένα χρόνια.

Στο γενικότερο πλαίσιο, η 'φρεσκάδα' του Γιάννη Μπουζούκη ήταν αναζωογονητική για τους 'πράσινους'. Μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι η συμμετοχή του να είναι αμφίβολη λόγω απανωτών παιχνιδιών που έχουν φέρει στα όριά του το... όχι φρέσκο μυικό σύστημα του παίκτη, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης έκρινε ότι τον χρειαζόταν απέναντι σε έναν αντίπαλο που φαίνεται πως έχουν κοινούς στόχους.

Οι Αγρινιώτες είχαν ένα σερί 4 αγώνων δίχως νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το παιχνίδι κόντρα στο 'τριφύλλι' ήταν κομβικό, αφού βρίσκονταν μόνο έναν βαθμό πίσω. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μεγαλύτερο άσχημο σερί 5 αγώνων δίχως νίκη και μετά από ό,τι συνέβη κόντρα στην ΑΕΛ, έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τα ψήγματα κρίσης που διαφαίνονταν στον ορίζοντα.

Ο Δώνης πραγματοποίησε 4 αλλαγές από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά τα κάστανα από τη 'φωτιά' έβγαλε ένας παίκτης που αγωνίστηκε και πριν από μερικές ημέρες. Ο Μπουζούκης, στα 20 του, παρότι την περσινή σεζόν έμοιαζε με... αχρείαστο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη που του έδωσε μόλις 35 λεπτά στη Super League, φέτος μοιάζει απαραίτητος.

Σε μία πανέμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Φεντερίκο Μακέντα του έδωσε πάσα από αριστερά και ο Έλληνας διεθνής με την Κ21 έκανε το 1-0 με προβολή.

Όλα θα κυλούσαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό αν στο 59' ένας άλλος... νέος, αλλά παλιός στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν άφηνε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Έργκις Κάτσε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι πήραν εντολή από τον πάγκο για μαζική άμυνα.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την ισοφάριση, αλλά δεν βρήκαν κάτι παραπάνω με 10 αντιπάλους, σε σχέση με αυτό που βρήκαν με 11, όταν στο 28' ο Αλέξανδρος Μαλής ανάγκασε τον Σωκράτη Διούδη να πραγματοποιήσει μία δύσκολη επέμβαση. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν πήρε μόνο τα εύσημα στον αγώνα, όμως, αφού στο τέλος, όταν έκανε καθυστερήσεις επ' ευκαιρίας ενός τραυματισμού, δέχθηκε επίπληξη από τον Δώνη.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK