Οι δανεικοί του Ολυμπιακού αγοράζουν χρόνο και χρήμα

Ενόψει μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός έχει ανοικτά μέτωπα στο ρόστερ, το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση, οι 'ερυθρόλευκοι' διαθέτουν ένα ατού που μπορεί να τους αγοράσει χρόνο, χρήμα ή και απευθείας λύσεις.

Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Ραντνίτσκι Νις, με απολογισμό 10 γκολ και 2 ασίστ σε 23 συμμετοχές φέτος, Νίκολα Τσούμιτς.
Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Ραντνίτσκι Νις, με απολογισμό 10 γκολ και 2 ασίστ σε 23 συμμετοχές φέτος, Νίκολα Τσούμιτς. NIKOLA CUMIC OFFICIAL INSTAGRAM ACCOUNT

Οι μήνες που θα ακολουθήσουν για το ποδόσφαιρο θα προσφέρουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Ήδη το άθλημα μετράει τις πληγές του σε οικονομικό επίπεδο. Η FIFA με την UEFA, οι εγχώριες ομοσπονδίες, η κάθε λίγκα ξεχωριστά, αλλά και οι ομάδες, αναζητούν τους τρόπους που θα μειώσουν την χασούρα. Οπαδοί στις εξέδρες δεν προβλέπονται, πιθανότατα ως το τέλος του 2020 - τουλάχιστον.

Μυστήρια θα είναι και η μεταγραφική περίοδος που ακολουθεί. Με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Πότε θα είναι σε θέση οι ομάδες να προβούν στην απόκτηση ή πώληση παικτών; Και πόσο χρονικό διάστημα θα έχουν στην διάθεση τους για να διαμορφώσουν το ρόστερ της νέας περιόδου; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν πρόκειται να διακινηθούν τα ποσά που είχαμε συνηθίσει, αφού οι τιμές γενικότερα έχουν πάρει την κάτω βόλτα και το ρευστό είναι περιορισμένο - πάντα σε σχέση με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί προ κορονοϊού.

Τις ίδιες συνθήκες προφανώς θα συναντήσει και ο Ολυμπιακός. Οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν ανοικτά μέτωπα, που μπορεί είτε να μετριαστούν είτε να αυξηθούν: θα εξαρτηθεί κυρίως από το ύψος των αποχωρήσεων που θα προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση, οι Πειραιώτες έχουν ένα ατού που μπορεί να τους αγοράσει χρόνο, χρήμα ή και απευθείας λύσεις. Το τελευταίο φυσικά θα το κρίνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ποιο είναι αυτό το ατού; Οι δανεικοί ποδοσφαιριστές. Την προηγούμενη φορά, πριν ο Μαρτίνς υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, εξετάσαμε την γκάμα των επιθετικών που ήδη διαθέτει η ομάδα του Πειραιά.

Τώρα θα δούμε τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες θέσεις, αναφορικά με τους παίκτες που αγωνίστηκαν την περσινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού σε άλλους συλλόγους.

Ο Ελαμπντελαουί και οι 4 back up λύσεις

Παίκτης που έφτιαξε το όνομα του στον Ολυμπιακό, φτάνοντας ως την εθνική Νορβηγίας, στην οποία πλέον λογίζεται ως ένας από τους παίκτες του κορμού. Ο Ελαμπντελαουί βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους 'ερυθρόλευκους', καθώς αυτή ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου ή καλύτερα με το τέλος της τρέχουσας σεζόν με τα νέα δεδομένα. Αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, ο Ολυμπιακός θα ψάξει για αντικαταστάτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ως τότε, υπάρχουν οι Ίγκορ Σίλβα, Γιάννης Μασούρας, Νέμανια Νίκολιτς και Μπρούνο Γκασπάρ (εφόσον παραμείνει, καθώς είναι δανεικός από την Σπόρτινγκ). Κανείς δεν έχει την κλάση του Ομάρ θα πει κανείς και αυτό είναι ακριβές. Ωστόσο την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός δεν μένει 'γυμνός' στην θέση του δεξιού μπακ, έχοντας τρεις παίκτες που αποκτήθηκαν ως ταλαντούχοι και έναν ακόμη που ήρθε για εναλλακτική λύση του Νορβηγού. Γεγονός που εξασφαλίζει στον Μαρτίνς και την διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ μια σχετική άνεση για την εύρεση του παίκτη που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Ελαμπντελαουί σε περίπτωση διαζυγίου.

Στη δίνη των στόπερ

Ρούμπεν Σεμέδο, Παπ Αμπού Σισέ και Ουσεϊνού Μπα. Τρεις στόπερ του ρόστερ που βρίσκονται στο 'σημάδι' συλλόγων από ανώτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ωστόσο ένας στους τρεις αναμένεται να αποχωρήσει, με πιθανότερο τον Πορτογάλο, που ξαναέβαλε την καριέρα του στις ράγες φορώντας τα ερυθρόλευκα. Για τους άλλους δύο ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται, για τον δε Μπα ο Μαρτίνς φέρεται να μην το συζητάει καν... Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση πώλησης του Σεμέδο; Σίγουρα δεν θα 'πνιγεί'. Θα ψάξει τον αντικαταστάτη με ηρεμία. Μέχρι τότε ο Μαρτίνς θα έχει στην διάθεση του Σισέ, Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ στο χέρι του Πορτογάλου είναι οι δανεικοί Μεριά και Μάρκοβιτς. Για τον Τυνήσιο το μέλλον είναι δυσοίωνο σε κάθε περίπτωση (ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να αποκομίσει οικονομικά οφέλη πουλώντας τον παίκτη), όμως ο Σέρβος αποκτήθηκε ως ο πλέον ελπιδοφόρος στόπερ του σερβικού ποδοσφαίρου και μπορεί να είναι μια λύση για τη νέα σεζόν.

Η ζωή μετά (;) τον Τσιμίκα

Η αλήθεια είναι πως γίνεται 'χοντρό παιχνίδι' γύρω από το όνομα του διεθνή αριστεροπόδαρου μπακ, που εκτόξευσε τις μετοχές του φέτος, σε σημείο που η κουβέντα πώλησης του να γίνεται στα... 20 εκατ. ευρώ. Αν μπορεί να ισχύσει αυτή η τιμή μετά κορονοϊού θα φανεί στην πράξη, όμως είναι δεδομένο ότι ομάδες του εξωτερικού θα πολιορκήσουν τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Τσιμίκα. Και μετά, τι; Προφανώς μεταγραφή για να καλυφθεί το κενό. Με τον Μαρτίνς να έχει ξανά στην διάθεση του τον Κούτρη, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Μαγιόρκα, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας: υπέστη ρήξη χιαστών και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Την ίδια στιγμή παίκτης του Ολυμπιακού είναι και ο... κοντορεβυθούλης (165 εκ.) Φοντέ Καμαρά, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Γκαζελέκ και έπαιξε εκεί δανεικός την φετινή σεζόν.

Στο κυνήγι του εξτρέμ

Στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό που άφησε η πώληση του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς τον περασμένο Γενάρη. Μια ματιά στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών φτάνει για να πειστεί ο οποιοσδήποτε ότι το βάρος πέφτει εκεί, αφού παρελαύνουν μια σειρά από ονόματα εξτρέμ που εξετάζουν στο λιμάνι. Την ίδια ώρα παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι Γιώργος Μανθάτης, Νίκολα Τσούμιτς και Μάριος Βρουσάι. Ακόμη κι αν για τον πρώτο οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, οι άλλοι δύο είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Τσούμιτς είναι ο πλέον ταλαντούχος εξτρέμ της ηλικίας του στην Σερβία, ενώ ο Βρουσάι απέκτησε ήδη ένα καλό όνομα στην Ολλανδία (Βίλεμ) και χρίστηκε διεθνής υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν'τ Σιπ. Το... σκριν του Βρουσάι μπορεί να είναι οικονομικής φύσεως, καθώς η Βίλεμ επιθυμεί να τον κρατήσει στο Τίλμπουργκ με κανονική μεταγραφή.

Ο Καμαρά μπορεί να κινήσει διαδικασίες

Ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού που πιθανότατα θα φέρει πρόταση το καλοκαίρι. Αν αυτή κριθεί συμφέρουσα είναι μια άλλη κουβέντα. Και ο Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη είναι στις λίστες ομάδων του εξωτερικού, ωστόσο ο Αφρικανός είναι το πιο 'δυνατό χαρτί' για μια πιθανή ενίσχυση του ταμείου των Πειραιωτών. Πιθανή πώληση του θα έσπρωχνε τον Ολυμπιακό στην εξεύρεση ενός παίκτη - αντικαταστάτη πρώτης γραμμής. Με τους 'ερυθρόλευκους' να διατηρούν τα δικαιώματα τόσο του Θανάση Ανδρούτσου, όσο και του Ιωάννη Κωστή. Ο πρώτος πέρασε τη σεζόν δανεικός στον Ατρόμητο με πολλές συμμετοχές, ο δεύτερος αποκτήθηκε ως σπουδαίο ταλέντο από τη Νέα Σαλαμίνα, ομάδα στην οποία παρέμεινε ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι.

Στο σημάδι και ο Σα

Ως ο γκολκίπερ που υπερασπίστηκε την εστία μιας αξιόπιστης αμυντικής γραμμής, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και στην Ευρώπη, ο Ζοζέ Σα μοιραία μπαίνει στη λίστα των παικτών που αναμένεται να φέρουν πρόταση το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος απασχολεί συλλόγους της πατρίδας του και της Ισπανίας κυρίως. Με ρήτρα στα 15 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2023, δεδομένα ο Ολυμπιακός θα διαπραγματευτεί πολύ σκληρά το όποιο ενδεχόμενο πώλησης του. Λογικά θα ψάξει άμεσα τον αντικαταστάτη του, ωστόσο πέραν τον Μπομπί Αλέν και του εξαιρετικά ελπιδοφόρου Κωνσταντίνου Τζολάκη, οι 'ερυθρόλευκοι' διαθέτουν στο δυναμικό τους και τον Μάριο Σιαμπάνη. Τον 20χρονο γκολκίπερ που απέκτησαν με 'θόρυβο' πέρσι το καλοκαίρι ως ελεύθερο από τον ΠΑΟΚ και στον οποίο ποντάρουν πολλά για το άμεσο μέλλον. Ο Σιαμπάνης την φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην U23 της Νότιγχαμ Φόρεστ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK