24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους

Η Νάπολι του Ιγκουαΐν κατέρριψε ένα ιστορικό ρεκόρ της Νάπολι του Μαραντόνα και περιμένει την επόμενη εβδομάδα τη Γιουβέντους που έφτασε στη 14η σερί νίκη. Η Ίντερ κατάφερε να χάσει βαθμούς από την ουραγό Βερόνα, απώλεια και για Μίλαν.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Μπορεί η νυν ομάδα της Νάπολι να προσπαθεί να μιμηθεί σε πολλά πράγματα εκείνη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ωστόσο σε κάτι κατάφερε να την ξεπεράσει. Το 1-0 επί της Κάρπι στο "Σαν Πάολο" όχι απλά διατηρεί τους "παρτενοπέι" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, αλλά καταρρίπτει και το ρεκόρ συλλόγου για συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος που υπήρχε από το 1988, αφού ήταν η όγδοη σερί. Ιθύνων νους πίσω και από αυτό το ρεκόρ ακόμα ένας Αργεντινός, ο σύγχρονος ηγέτης των Ναπολιτάνων, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάνει το... 24/24 και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον πιο "καυτό" επιθετικό στον κόσμο αυτήν τη στιγμή.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Αλάν-Νάπολι-Κάρπι

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια για τον κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο και ανέλαβαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά. Ο Ιγκουαΐν έχασε δύο ευκαιρίες στην αρχή, ενώ ακολούθησαν καλές στιγμές από τον Λορέντζο Ινσίνιε. Στο 2ο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε. Ένα γκολ που ακυρώθηκε ως (οριακό) οφσάιντ στο 51' θα μπορούσε να αποτινάξει από νωρίς το άγχος. Η αποβολή του Ραφαέλε Μπιάνκο με δεύτερη κίτρινη στο 56' έστρωσε τον δρόμο της νίκης για τους "παρτενοπέι" και στο 69' βρέθηκε και ο τρόπος. Ο Φάμπιο Νταπρελά ανέτρεψε τον Καλιντού Κουλιμπαλί και ο Ιγκουαΐν σημείωσε το 24ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, δίνοντας τη νίκη στη Νάπολι.

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν, Βαλντιφιόρι, Χάμσικ, Καγεχόν (62' Μέρτενς), Ιγκουαΐν (82' Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (85' Ελ Καντουρί)

Κάρπι (3-5-2): Μπέλετς, Λετίτζια, Ρομανιόλι, Πόλι (60' Νταπρελά), Πασιούτι (13' Τζακάρντο), Κρίμι, Μπιάνκο, Μαρτίνιο, Σαμπέλι, Μανκόζου (79' Βέρντι), Λαζάνια

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Ντιμπάλα-Κουαδράδο-Μοράτα-Γιουβέντους

Η επιστροφή της Γιουβέντους στη Ματούζα για την αναμέτρηση με τη Φροζινόνε για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2007 και τις εποχές... calciopoli είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη. Οι "μπιανκονέρι" επικράτησαν 2-0 και μπορεί εκείνη την εποχή να πανηγύριζαν την πρωτιά της Serie B, στην προκειμένη περίπτωση προσπαθούν να πανηγυρίσουν την πρωτιά της Serie A. Έναν γύρο μετά από την αναπάντεχη ισοπαλία στο Τορίνο με γκολ στις καθυστερήσεις των "νεοφώτιστων", οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρουσιάστηκαν πιο υποψιασμένοι, στοχεύοντας στη 14η σερί νίκη, έχοντας καταρρίψει ήδη το σχετικό ρεκόρ συλλόγου.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Μαρκίζιο-Γιουβέντους-Φροζινόνε

Οι πολλές απουσίες άφησαν μόνο τους Άλβαρο Μοράτα και Πάουλο Ντιμπάλα διαθέσιμους στην επιθετική γραμμή, με τον Ισπανό φορ να αποτελεί τη βασική πηγή κινδύνου στο 1ο ημίχρονο και τον Αργεντινό στο 2ο μέρος. Ένα κρεσέντο στο τέλος του πρώτου 45λέπτου έφερε μία σειρά ευκαιριών που θα μπορούσαν να είχαν βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Νίκολα Λεάλι κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων ήταν ελάχιστες και η αναζήτηση του γκολ από τη "γηραιά κυρία" εν τέλει καρποφόρησε στο 73' με πλασέ του Χουάν Κουαδράδο. Το γκολ δεν έφερε αντίδραση από τους παίκτες του Ρομπέρτο Στελόνε, ο Ντιμπάλα βρήκε το γκολ που δικαιούτο στις καθυστερήσεις και το σερί της Γιουβέντους διευρύνθηκε μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τη Νάπολι.

Φροζινόνε (4-3-3): Λεάλι, Ρόζι, Ρούσο, Μπλανκάρντ, Κριβέλο, Τσιμπσάχ (72' Φράρα), Γκόρι (81' Σοντίμο), Σαμάρκο, Τονέβ, Ντ. Τσιόφανι (86' Λόνγκο), Ντιονίζι

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (77' Ρουγκάνι), Κουαδράδο, Στουράρο (66' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Σάντρο, Ντιμπάλα, Μοράτα (90+3' Φαβίλι)

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους

Ένα... τρελό ματς διεξήχθη στη Βερόνα με την Ίντερ να αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με την γηπεδούχο ομάδα. Οι "νερατζούρι" άνοιξαν το σκορ στο 8' με την κεφαλιά του Τζέισον Μουρίγιο, όμως είχαν μεγάλο πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Από δύο τέτοιες στο 1ο ημίχρονο, η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάει στα αποδυτήρια με το 2-1 χάρη σε γκολ των Φίλιπ Χελάντερ (13') και Έρος Πιζάνο (16').

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Ίντερ

Η κατοχή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους ξεπερνούσε σταθερά το 70%. Οι τελικές προσπάθειες ήταν υπέρ τους, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε όπως θα ήθελαν, απέναντι σε μία ομάδα που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη σεζόν. Στο 57ο λεπτό, από ακόμη μια στημένη φάση, ο Άρτουρ Ιονίτσα πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 3-1. Η Ίντερ κατάφερε να μειώσει άμεσα με τον Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος άρχισε στο βασικό σχήμα εξαιτίας της ανάγκης των "νερατζούρι" για γκολ και παρά την κόντρα του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η ισοφάριση προήλθε από μία αλλαγή του Ιταλού τεχνικού, από τον Ιβάν Πέρισιτς, που σκόραρε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο στη Serie A και διέσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Βερόνα (4-4-2): Γκολίνι, Πιζάνο, Μόρας, Χελάντερ, Αλμπερτάτσι, Βσόλεκ (81' Ρόμουλο), Ιονίτσα, Μαρόνε, Φαρές (60' Ζούνιορ), Τόνι (69' Γκόμες), Πατσίνι

Ίντερ (4-3-3): Χαντάνοβιτς, Ναγκατόμο, Μουρίγιο, Ζεζούς, Τέλες, Μπρόζοβιτς, Μέλο (46' Πέρισιτς), Κοντογκμπιά, Παλάσιο, Ικάρντι, Έντερ (90' Λιαγιτς)

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Νιάνγκ-Χόντα-Μίλαν

Το σερί τριών νικών της Μίλαν σε πρωτάθλημα και κύπελλο έλαβε τέλος στο Σαν Σίρο. Οι "ροσονέρι" δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Ουντινέζε και έμειναν στο 1-1, χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσουν τη Ρόμα και να πλησιάσουν την Ίντερ και τη Φιορεντίνα στη μάχη του Champions League. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα χρειάστηκε να επέμβει ορισμένες φορές για να κρατήσει το μηδέν. Δεν τα κατάφερε σε όλες τις περιπτώσεις και στο 17ο ο πρώην "ροσονέρο" Πάμπλο Αρμέρο άνοιξε το σκορ.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Νιάνγκ-Μίλαν-Ουντινέζε

Η αντίδραση της Μίλαν ήταν άμεση, με τον Κάρλος Μπάκα να ψάχνει το γκολ και να χάνει τις πρώτες ευκαιρίες. Ακολούθησε ο Εμπάιγ Νιάνγκ και από το 46' ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς να παίζει φουλ επίθεση, ψάχνοντας την ισοφάριση. Τη βρήκε στο 48' με τον Νιάνγκ να νικάει τον Ορέστη Καρνέζη, ωστόσο λίγο αργότερα, σχεδόν εξ επαφής, ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε "όχι" σε ευκαιρία του Μπάκα. Ο Αντρέα Μπερτολάτσι είχε τη μεγαλύτερη στιγμή στα τελευταία λεπτά, αφού σε προσπάθειά του η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Μίλαν (4-4-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Άλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα, Μοντολίβο, Μπερτολάτσι, Κούτσκα (46' Μπαλοτέλι), Μπάκα, Νιάνγκ (62' Μπόατενγκ)

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ, Ντανίλο, Φελίπε, Εντενίλσον, Μπαντού, Λόντι (64' Γκιλιέρμε), Κουζμάνοβιτς, Αρμέρο (74' Γουιντμέρ), Μάτος (66' Σαπάτα), Τερό

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Ρόμα

Η αναγέννηση της Ρόμα συνεχίζεται, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να αλλάζει εκ νέου σύστημα (από 3-4-2-1 σε 4-2-3-1), αλλά να μην αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Νίκη 2-1 επί της Σαμπντόρια στο "Ολίμπικο" και στο -2 από τις θέσεις του Champions League, μετά από τρεις σερί νίκες και ευνοϊκά αποτελέσματα αντιπάλων. Οι "τζιαλορόσι" ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκαν στο τέλος του 1ου ημιχρόνου με τον Αλεσάντρο Φλορέντζι.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους
Ρίντιγκερ-Κουαλιαρέλα-Ρόμα-Σαμπντόρια

Στην αρχή του 2ου μέρους, ο Ντιέγκο Περότι άνοιξε λογαριασμό με τη νέα ομάδα του στη δεύτερη συμμετοχή του και ο Μιραλέμ Πιάνιτς λίγο έλλειψε να κάνει το 3-0. Ο Βόσνιος μέσος εν τέλει σκόραρε, αλλά σε λάθος εστία στο 57' και αύξησε την αγωνία, ωστόσο ο Κώστας Μανωλάς (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) και οι συμπαίκτες του (ο τραυματίας Βασίλης Τοροσίδης ήταν εκτός αποστολής) κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1 μέχρι τέλους. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο της Ντόρια.

Ρόμα (4-2-3-1): Στσέσνι, Μαϊκόν (66' Τζέκο), Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ζουκάνοβιτς (46' Ντιν), Κεϊτά, Πιάνιτς, Φλορέντζι, Περότι, Ελ Σαραουί (86' Φαλκέ), Σαλάχ

Σαμπντόρια (3-4-2-1): Βιβιάνο, Ρανόκια, Σιλβέστρε, Κασάνι, Ίβαν, Φερνάντο, Μπαρέτο (71' Άλβαρες), Ντοντό, Σοριάνο, Κορέα (77' Κασάνο), Μουριέλ (56' Κουαλιαρέλα)

Σε ρυθμούς twitter

# Την μεγαλύτερή της κατοχή στο φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε η Ίντερ στη Βερόνα με 73.5%!

# 14 από τα 19 φετινά γκολ της Βερόνα στη Serie Α έχουν προέλθει από στημένες φάσεις.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους

# Οι φίλοι της Νάπολι στάθηκαν στο πλευρό του Καλιντού Κουλιμπαλί, ο οποίος δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο "Ολίμπικο" της Ρώμης στον αγώνα με τη Λάτσιο προ ημερών, με συνέπεια ο διαιτητής να διακόψει προσωρινά τον αγώνα των δύο ομάδων.

# Η Γιουβέντους κυνηγάει το ρεκόρ 17 σερί νικών στη Serie A που κατέχει η Ίντερ από τη σεζόν 2006-2007. Εάν νικήσει Νάπολι και Μπολόνια που ακολουθούν, μπορεί να το ισοφαρίσει κόντρα στην... Ίντερ.

# Ο Γιώργος Μακρής έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας νίκη 2-0 της Πίζα επί της Αρέτσο για τη Lega Pro.

24η αγ.: Ξεπέρασε τον... Μαραντόνα η Νάπολι, στο κυνήγι η Γιουβέντους

# Ο Φραντσέσκο Τότι παρουσίασε τον... γιο του στο κοινό του "Ολίμπικο"!

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

19:00 Μπολόνια - Φιορεντίνα 1-1

(63' Τζιακερίνι - 59' Μπερναρντέσκι)

21:45 Τζένοα - Λάτσιο 0-0

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

13:30 Βερόνα - Ίντερ 3-3

(13' Ελάντερ, 16' Πιζάνο, 57' Ιονίτσα - 8' Μουρίγιο, 61' Ικάρντι, 78' Πέρισιτς)

16:00 Νάπολι - Κάρπι 1-0

(69' πέν. Ιγκουαΐν)

16:00 Τορίνο - Κιέβο 1-2

(19' Μπενάσι - 34' αυτ. Πέρες, 72' πέν. Μπίρσα)

16:00 Φροζινόνε - Γιουβέντους 0-2

(73' Κουαδράδο, 90+1' Ντιμπάλα)

16:00 Σασουόλο - Παλέρμο 2-2

(45' Ντεφρέλ, 50' Μισιρόλι - 30' Βάσκες, 53' Τζούρτζεβιτς)

16:00 Μίλαν - Ουντινέζε 1-1

(48' Νιάνγκ - 17' Αρμέρο)

19:00 Αταλάντα - Έμπολι 0-0

21:45 Ρόμα - Σαμπντόρια 2-1

(45' Φλορέντζι, 50' Περότι - 57' αυτ. Πράνιτς)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο (46' Γκατσόλα), Αντέι, Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (62' Ντάνκαν), Μανιανέλι, Μισιρόλι (81' Σανσόνε), Ντεφρέλ, Φαλτσινέλι, Μπεράρντι

Παλέρμο (4-3-3): Σορεντίνο, Μοργκανέλα, Γκολντανίγκα, Γκονσάλες, Λαζάαρ, Χίλιεμαρκ (90+1' Κριστάντε), Μπρούγκμαν, Τσότσεβ, Βάσκες, Τζούρτζεβιτς (81' Ρισπόλι), Τραϊκόβσκι (73' Κουαΐσον)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Μπενάσι (72' Βίβες), Γκάτσι, Όμπι (57' Φάρνερουντ), Αβελάρ, Ιμόμπιλε, Μπελότι (60' Λόπες)

Κιέβο (4-4-2): Σεκουλίν, Φρε, Νταϊνέλι (46' Σπόλι), Σέζαρ, Γκόμπι, Μπίρσα (80' Κόστα), Πίντζι, Ραντοβάνοβιτς, Κάστρο, Εμποκού (62' Φλόρο Φλόρες), Ινγκλέζε

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Κόντι, Τολόι, Μαζιέλο, Μπρίβιο, Κούρτιτς, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Ντιαμάντι (81' Γκακπέ), Πινίγια (60' Μποριέλο), Γκόμες (72' Ντ' Αλεσάντρο)

Έμπολι (4-3-1-2): Σκορούπσκι, Λορινί (64' Τζαμπέλι), Τονέλι, Αριάουντο, Ρούι, Ζιελίνσκι, Παρέδες, Μπίχελ, Σαπονάρα (85' Μεχεντλίτζε), Πουτσιαρέλι, Μακαρόνε (72' Λιβάγια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και τα στατιστικά της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK