Το μετέωρο βήμα 8 αστέρων του ποδοσφαίρου

Πού θ' αγωνίζονται από τον Σεπτέμβριο 8 γνωστοί ποδοσφαιριστές που είτε δεν υπολογίζονται είτε θέλουν ν' αλλάξουν περιβάλλον; Θα ξεμείνουν στις νυν ομάδες ή θα βρουν νέα στέγη;

Ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ είναι εξ αυτών που δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο
Ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ είναι εξ αυτών που δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο AP PHOTO/ANDRE PENNER

Το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου, την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή, λήγει η μεταγραφική περίοδος για ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Είσαι σίγουρος όμως ότι ο Νεϊμάρ θα παίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν και όχι στην Μπαρτσελόνα; Ή ο Αλέξις Σάντσες και ο Μάουρο Ίκάρντι θα έχουν βρει ομάδα να τους στεγάσει την επόμενη σεζόν;

Ούτε οι ίδιοι, όπως και αρκετοί άλλοι πρωτοκλασάτοι, είναι σε θέση ν' απαντήσουν -καθέτως ή πλαγίως- για το μέλλον τους. Απλώς περιμένουν. Ας δούμε τι ισχύει αυτή τη στιγμή.

Νεϊμάρ

Η βραζιλιάνικη σαπουνόπερα του καλοκαιριού με κεντρικό πρωταγωνιστή τον 27χρονο επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν και πάρα πολλούς παρατρεχάμενους. Δικαιολογημένα ο Τούχελ έχει χάσει, εκτός από τους φρέσκους τραυματίες Καβάνι και Εμπαπέ, την υπομονή του από τα σούρτα-φέρτα του Βραζιλιάνου. Που δεν απολαμβάνει το μύθο του. Πάντως μέσα από διαδοχικές ανατροπές στα καθημερινά επεισόδια του σίριαλ, το τελικό σενάριο θέλει τον Νεϊμάρ να καταλήγει στην Μπαρτσελόνα, η οποία επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση αγοράς. Δεν τα λες λίγα τα 170 εκατομμύρια που δίνουν οι 'μπλαουγκράνα', αφού οι Παριζιάνοι θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της προ διετίας αγοράς του, η οποία είχε υπερβεί τα 220 εκατ. Παρόλα αυτά υπάρχει και η εκδοχή των 100 εκατομμύρια συνδυαστικά με Ντεμπελέ και Σεμέδο. Άβυσσος η ψυχή των μεταγραφών.

Αλέξις Σάντσες

Ο Χιλιανός είναι ο δεύτερος πιο καλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της Premier League, υπολειπόμενος μονάχα του Βέλγου Κέβιν ντε Μπράινε. Ταυτόχρονα όμως ένα δυσβάσταχτο βάρος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ταιριάζει στα πλάνα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, παρά το φιλί ζωής που του 'χε δώσει, και αναζητείται -καιρό τώρα- η φόρμουλα αποχώρησής του, με αγορά ή πώληση.

Λένε πως ο τραυματισμός του Μαρσιάλ ενδεχομένως αναπροσαρμόσει τα πλάνα των 'κόκκινων διαβόλων'. Ως τώρα πάντως δεν ήταν σε καμία από τις τρεις αποστολές του Νορβηγού προπονητή, ο οποίος προτιμάει να ενεργοποιήσει μια άλλη λύση έως ότου αποθεραπευτεί ο Γάλλος, παρά να επαναδιαπραγματευτεί το μέλλον του Σάντσες στην ομάδα. Γι' αυτό και η Ίντερ φαντάζει ο πιθανότερος προορισμός του.

Μάουρο Ικάρντι

Απ' όταν ο Αντόνιο Κόντε ανέλαβε τα ηνία της Ίντερ, ο Αργεντίνος επιθετικός πέρασε από τη συντήρηση του ψυγείου στην κατάψυξη. Τα 124 γκολ σε 219 παιχνίδια και το περιβραχιόνιο του αρχηγού που φορούσε αντισταθμίστηκαν ήδη με το παρεθνικό γκολ στην πρεμιέρα του Ρομέλου Λουκάκου (που του πήρε το 9) και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να γυρίσει τον τροχό για τον 26χρονο από το Ροζάριο. Κι ας υποστηρίζει η σύζυγος/ατζέντισσα Γουάντα Νάρα πως από τη διοίκηση των 'νερατζούρι' τού μετέφεραν διάφορα για το μέλλον του στο Μιλάνο. Κάθε λέξη της διαψεύστηκε πάραυτα από τον Μπέπε Μοράτα.

Ιβάν Ράκιτιτς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αποφασίσει ότι ο Κροάτης χαφ περισσεύει πλέον στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα, μετά την προσθήκη του Φρένκι Ντε Γιονγκ και την προώθηση άλλων ποδοσφαιριστών, και αφού έως τώρα αγωνίστηκε μόνο ένα 45λεπτο, το δεύτερο στο Μπιλμπάο, η διοίκηση άρχισε να κυκλοφορεί πως παραχωρείται στο κατάλληλο αντίτιμο. Αν ήταν στο χέρι του, ο ίδιος θα επέλεγε να παραμείνει στο 'Καμπ Νόου'. Δεν είναι όμως και μέσα στις επόμενες ημέρες προβλέπονται εξελίξεις. Ακουγόταν ως έμψυχο αντάλλαγμα για τον Νεϊμάρ, αλλά η Γιουβέντους έχει μπει πλέον στη διεκδίκησή του.

Κρίστιαν Έρικσεν

Αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ για την Τότεναμ η κατάσταση με τον Δανό κεντρικό χαφ, εκνευρίζοντας ακόμη και τον cool Ποτσετίνο . Διότι το συμβόλαιο που δεσμεύει τις δύο πλευρές λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι (Ιούνιος 2020) και αν δεν πωληθεί τώρα, θα φύγει άνευ αντιτίμου σε 10 μήνες - έχοντας το δικαίωμα να συμφωνήσει από τον Ιανουάριο με όποια ομάδα επιθυμεί. Ο ίδιος πιέζει για ν' αλλάξει άμεσα περιβάλλον, έχοντας αγωνιστεί μόνο στα 144 από τα 270 λεπτά των τριών αγώνων πρωταθλήματος, και η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει καρτερικά τη στιγμή που οι Λονδρέζοι θ' αντιληφθούν το συμφέρον τους. Που τούτη την ώρα είναι οικονομικό και όχι αγωνιστικό.

Νεμάνια Μάτιτς

Άλλη μια περίπτωση που ταλαιπωρεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου ο Σέρβος χαφ έκλεισε τα 31 του και στο νεανικό σύνολο του Σόλσκιερ δεν φαίνεται πως ταιριάζει. Με Τσέλσι, Γουλβς και Κρίσταλ Πάλας ήταν στον πάγκο χωρίς να του ζητηθεί να μπει ως αλλαγή, εξέλιξη που τον έβαλε σε δαιμονισμένες σκέψεις για το μέλλον του. Μάλιστα απαίτησε ακρόαση από τον Νορβηγό προπονητή και πιθανόν το ελεύθερο να αποχωρήσει, εφόσον βρεθεί ομάδα που θα τον καλύψει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Χάμες Ροντρίγκες

Η Νάπολι πάλεψε πολύ για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενόσω ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε κατασταλάξει ότι δεον υπολογίζει στι πρώτες επιλογές του. Τρόπος δεν βρέθηκε για να ενταχθεί στη νέα ομάδα του Κώστα Μανωλά και ο βιρτουόζος Κολομβιανός ξέμεινε για την ώρα στη 'βασίλισσα'. Παίζοντας μάλιστα 57 λεπτά στο πρόσφατο 1-1 με τη Βαγιαδολίδ, διότι ο Γάλλος προπονητής δήλωσε "χαρούμενος από τη συμπεριφορά και το επίπεδο προπόνησης του". Μόνο που τραυματίστηκε και ουδείς προβλέπει πλέον τι θα συμβεί την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών.

Σκροντράν Μουστάφι

Τον Γερμανό στόπερ ο Ουνάι Έμερι τον βρήκε στην Άρσεναλ - δεν τον έφερε. Του έδωσε πάντως συμμετοχές κατά την περυσινή, δοκιμαστική, σεζόν. Ωσότου συμπεράνει ότι δεν είναι αυτό που θέλει για το κέντρο άμυνας δείχνοντάς του την πόρτα της εξόδου, μια και πρέπει να βρεθούν έσοδα. Ειδάλλως δεν θα 'χε λόγο να σκορπίσει χρήμα για τον Νταβίντ Λουίζ. Ο πατέρας και ατζέντης του Μουστάφι αποδέχθηκε την κατάσταση, ακόμη όμως ψάχνει ομάδα για το γιο-πελάτη του. Η Μονακό έχει κάνει κρούση, προς το παρόν πάντως τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Δύσκολοι καιροί για ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιροσταρ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK