Ο Νουρμαγκομέντοφ έχει έναν πραγματικό εχθρό εκτός UFC, αλλά δεν μπορεί να τον βγάλει νοκ άουτ

Θα ήθελε πολύ με μια κλωτσιά του να τον εξουδετερώσει, αλλά ο κορονοϊός χτύπησε πισώπλατα τον πατέρα του και ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ απλώς προσεύχεται να μην τον χάσει.

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ στην πιο πρόσφατη μάχη του στο οκτάγωνο του UFC
Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ στην πιο πρόσφατη μάχη του στο οκτάγωνο του UFC AP PHOTO/MAHMOUD KHALED, FILE

Ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ είναι άτρωτος. Ένα 'ρομποτοειδές κατασκεύασμα' που μετράει 28 νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχει λάβει μέρος από το 2008 ως σήμερα. Το νικηφόρο σερί του διευρύνθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ανάγκασε σε υποταγή τον προσωρινό κάτοχο της ζώνης των ελαφρών βαρών Ντάστιν Πουαριέ στο Άμπου Ντάμπι. Πριν από τη λήξη του τρίτου γύρου. Πολύ πιθανό είναι ο Αμερικανός να έχει ακόμη τα σημάδια από τον αδυσώπητο πνιγμό του επιβλητικού Νταγκεστανού μαχητή και να πονά στο λαιμό του.

Ουδείς είχε βρεθεί να του αντισταθεί γιατί είναι τέτοια η ταχύτητα και η δύναμή του που αμέσως αποκτά αβαντάζ σε κάθε μονομαχία στο οκτάγωνο του UFC, μολονότι το μάκρος του δεν τον βοηθά σε επιθέσεις από απόσταση. Γι' αυτό και ανέπτυξε το ρεπερτόριό του. Βέβαια ο ύπουλος κορονοϊός τού συμπεριφέρθηκε μπαμπέσικα. Δεν τόλμησε να βρει αυτόν στο ξέφωτο. Έδρασε με δόλο και χωρίς να γίνει αντιληπτός, όρμησε στον πατέρα του Αμπντουλμανάπ, που ανήκε σε ευπαθή ομάδα, όπως επίσης σε πολλούς άλλους του περιβάλλοντός του. Ο άνθρωπος που τον εμπνέει όσο ουδείς άλλος, καθώς "χωρίς καλούς πατεράδες, δεν υπάρχει σωστή διδασκαλία", αλλά και οι συγγενείς του εντάσσονται στα πάνω-κάτω 300.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Ρωσία το τελευταίο δίμηνο - τη δεύτερη πλέον επικράτεια σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις covid-19 παγκοσμίως.

"Πολλά έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο για τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου, αυτήν την ώρα, είναι στο νοσοκομείο. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ως αποτέλεσμα αυτού του ιού. Έχει επηρεάσει την καρδιά του, επειδή πέρυσι υποβλήθηκε σε μια επέμβαση εκεί και τώρα του έκαναν άλλη μία. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση, τρομακτικά δύσκολη. Ζητάμε από τον Αλλάχ να μας τον φέρει πίσω", ανέφερε ο Νουρμαγκομέντοφ στο μήνυμά του μέσω instagram, θέλοντας να μην περιφέρονται στον αέρα συγκεχυμένες πληροφορίες για την υγεία του πατέρα του και προπονητή του.

Είναι η μοναδική μάχη που ο Χαμπίμπ φοβάται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει. Είναι η μοναδική μάχη που δεν του αφήνεται το περιθώριο να επέμβει. Έχει οπλίσει τη γροθιά του, αλλά όσο κι αν χτυπά σε τοίχο θα βρίσκει. Θα θυσίαζε οτιδήποτε για να 'δαμάσει' τον ιό. Δεν διαπραγματεύεται για όσα αφορούν την οικογένειά του. Συνεργάτες του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ είχαν κάνει το λάθος να μιλήσουν προσβλητικά για την καταγωγή του, την πίστη του, τις αξίες του. Μετάνιωσαν όταν τον είδαν να σκαρφαλώνει το πλέγμα και να του ξυλοκοπά. No mercy. Τώρα δεν έχει τη δύναμη.

Ο Αμπντουλμανάπ Νουρμαγκομέντοφ νόσησε σοβαρά την προηγούμενη εβδομάδα. Λοίμωξη του αναπνευστικού ήταν η αρχική διάγνωση, προτού αποκαλυφθεί πως η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή. Μάλιστα οι γιατροί του στρατιωτικού νοσοκομείου στη Μόσχα όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα χάρη και στις γνωριμίες του, προτού τον χειρουργήσουν, τον έριξαν σε τεχνητό κώμα. Από το οποίο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο TASS, δεν έχει επανέλθει ακόμη. "Δεν μπορεί να μιλήσει, ούτε να κινηθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανώνυμος πληροφοριοδότης.

Ο Ντέινα Ουάιτ, που ψάχνει ως επί το πλείστον για 'σκλάβους', ξέχασε την ακύρωση του αγώνα με τον Φέργκιουσον όπως επίσης τις διαδοχικές αρνήσεις του αήττητου μαχητή για μια παράσταση στο 'Fight Island' και εκδήλωσε τη συμπαράστασή του. Τον περιέγραψε (τον πατέρα) ως έναν "αληθινό αρτίστα που ζει μια περήφανη ζωή, με τιμή και σεβασμό", αξίες που "έχει μεταλαμπαδεύσει στον γιο του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Χαμπίμπ, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του". "Γνωρίζω πόσο κοντά είναι ο Χαμπίμπ με τον πατέρα του και είμαι στεναχωρημένος που ακούω για την παρούσα κατάστασή του. Οι σκέψεις μου είναι με τον Αμπντουλμανάπ και την οικογένεια Νουρμαγκομέντοφ όσο συνεχίζει να παλεύει", συμπλήρωσε

Οι δείκτες του ρολογιού προχωρούν αργά, τα λεπτά είναι βασανιστικά και ο Χαμπίμπ απλώς περιμένει. Μέσα στο ραμαζάνι, προσεύχεται να μην είναι ο πατέρας του άλλος ένας εκ των δικών του ανθρώπων που θα φύγει τόσο αναπάντεχα και σκληρά από τη ζωή. "Στην περίπτωσή μου, έχω περισσότερα από 20 άτομα της οικογένειάς μου που νόησαν. Περισσότερα από 20 άτομα νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Πολλά εξ αυτών δεν είναι πια μεταξύ μας. Πολλοί γνωστοί μου έχουν πεθάνει, πολλοί γονείς των συγγενών μου. Όλοι μας περνάμε μια δύσκολη στιγμή, διαχειριζόμενοι όλο αυτό. Οι δάσκαλοι της ισλαμικής πίστης μάς λένε να μείνουμε σπίτι και να προσευχηθούμε. Μην έχετε επισκέπτες. Μην πηγαίνετε επισκέψεις. Είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη", κατέληξε ο Χαμπίμπ.

Είναι αυτός που τώρα κάθεται στη γωνία και προσμένει από τον πατέρα του να βγάλει νοκ άουτ τον ιό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK