Πτώχευσε και η Marussia

Μετά από την Caterham, η οποία πτώχευσε την περασμένη βδομάδα και μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και η Marussia σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο προσεχές αμερικανικό Grand Prix.

Πτώχευσε και η Marussia

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Andrey Cheglakov ανακοίνωσε πως δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί την εταιρεία.

Ο υπεύθυνος της ειδικής διαχείρισης για τη Marussia, Geoff Rowley, δήλωσε πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν να βρεθούν νέοι πόροι, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό στο χρονικό περιθώριο που είχε στη διάθεσή της η ομάδα.

Πλέον, αναμένονται εξελίξεις, καθώς υπάρχουν 200 περίπου εργαζόμενοι στην ομάδα.

"Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ οι διαχειριστές θα αξιολογήσουν την μακροπρόθεση βιωσιμότητά της το προσεχές διάστημα. Προς το παρόν δεν μπορεί να συμμετάχει στο αμερικάνικο Grand Prix, λόγω έλλειψης πόρων. Δεν θα γίνουν απολύσεις στην εταιρεία, ενώ έχουν καταβληθεί οι μισθοί στο προσωπικό και για τον Οκτώβριο. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα εξασφαλισθούν νέες επενδύσεις για την ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rowley.

Τέλος, να θυμίζουμε πως η Marussia είναι η ομάδα του άτυχου Jules Bianchi, ο οποίος είχε σοβαρό ατύχημα στο Grand Prix της Ιαπωνίας και συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο της περιφέρειας Mie.

Διαβάστε ακόμα:

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Caterham

Η Marussia τιμά τον Bianchi

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Bianchi

News 24/7

24MEDIA NETWORK