Η πανάκριβη ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έγινε τυχαία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ξοδεύει με συνέπεια κάθε χρόνο πολλά χρήματα. Για την ακρίβεια τα περισσότερα στην Ευρώπη. Διαβάστε πόσα αξίζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Δημήτρη Ιτούδη και πόσα παίρνουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της.

Η πανάκριβη ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης (πλέον) ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι μία ομάδα που λυπάται το χρήμα στην προσπάθειά της να διακρίνεται ξανά και ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό σίγουρα είναι γνωστό και διαχρονικό. Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας η διοίκηση της ρωσικής ομάδας έχει ξοδέψει πακτωλό χρημάτων φέρνοντας στη Μόσχα τους καλύτερους προπονητές (Ιβκοβιτς, Μεσίνα μεταξύ άλλων) και τους καλύτερους παίκτες.

Θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι οι τρεις τίτλοι στην εποχή των φάιναλ φορ μάλλον είναι λίγοι για τα χρήματα που έχει επενδύσει ο ρωσικός κολοσσός όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει τον μπασκετικό ιστορικό του μέλλοντος.

Στα του παρόντος, η ΤΣΣΚΑ έβγαλε εφέτος από το ταμείο της σχεδόν 37εκ ευρώ για να στήσει την ομάδα της. Αν σας φαίνεται μεγάλο το ποσό (που είναι χωρίς καμία αμφιβολία) να σας ενημερώσουμε ότι το αντίστοιχο περσινό μπάτζετ ξεπέρασε τα 40εκ σύμφωνα με τις πληροφορίες (που πάντως ουδέποντε επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται).

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ είναι απίστευτα καλά πληρωμένοι. Μάλιστα φέτος ο παίκτης που πήρε τα περισσότερα χρήματα βάσει συμβολαίου έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμού. Πρόκειται για τον Τζόελ Φρίλαντ ο οποίος με 2.700.000 ετήσιες αποδοχές φιγουράρει τρίτος στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων της Ευρωλίγκας.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 2.500.000 αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά κατάφερε να συνδυάσει τα λεφτά με την κατάκτηση του τίτλου που κυνηγούσε χρόνια τώρα.

Πολλά χρήματα έβγαλε εφέτος και ο Βιτάλι Φριτζόν. Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι ο Ρώσος γκαρντ, θεωρείται όμως εξόχως σημαντικός για την ομάδα γι' αυτό και η ΤΣΣΚΑ δεν δίστασε να του δώσει εφέτος 1.900.000 ευρώ!

Ο MVP των ... πάντων Νάντο Ντε Κολό θα μπορούσε να θεωρηθεί ριγμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οχι ότι είναι λίγο το 1.500.000 των ετήσιων αποδοχών του αλλά όπως και να το κάνουμε ο Γάλλος πρόσφερε δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το συμβόλαιό του που πάντως θα ανανεωθεί με πολύ περισσότερα χρήματα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο μεγάλος αρχηγός Βίκτορ Χριάπα εισέπραξε επίσης 1.500.000 ευρώ ενώ ο Ααρον Τζάκσον, αναπληρωματικός στα γκαρντ με περιορισμένη χρονικά συμμετοχή, έβαλε στο λογαριασμό του 1.200.000 ευρώ για να παίζει κάτι περισσότερο από 15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και να βάζει 4,5 πόντους κατά μέσο όρο.

O αρχιτέκτονας της επιτυχίας, τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης, εισπράττει κάθε χρόνο περίπου 1.000.000 ευρώ ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ το 2014 για 1+1 έτος, αλλά σύντομα θα βάλει την υπογραφή του σε νέο και μεγαλύτερο συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα σέρβικα τα έχωσε ο Ζοτς στον Ιτούδη
Η ομιλία του Ιτούδη στα αποδυτήρια
Η μπηχτή του Σλούκα στον Ιτούδη
Η απονομή του τροπαίου στην ΤΣΣΚΑ
Επικός Ιτούδης, αποθέωσε τους παίκτες του
Το VIDEO με το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς
Τρελάθηκε ο Βατούνιν
Ο έντονος διάλογος Ιτούδη-Ομπράντοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK