Heroes and zeroes!

O Δημήτρης Καρύδας σχολιάζει την πρώτη αγωνιστική της Basket League, τη νέα φιλοσοφία του Παναθηναϊκού επί Ιβάνοβιτς, την πρώτη του Μίλαν Τόμιτς στο άδειο ΣΕΦ και όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League.

Heroes and zeroes!

Μας έκανε σοφότερους για την αληθινή δυναμική των ομάδων η πρώτη αγωνιστική της Basket League; Δύσκολο να πει κανείς για ένα μαραθώνιο 26 αγωνιστικών και έξι μηνών ότι μπορείς να μαντέψεις ποιος θα τερματίσει πρώτος ή τελευταίος από την πρώτη στροφή. Ως εκ τούτου όσα γράφονται μερικές ώρες μετά το πρώτο τζάμπολ μπορεί πολύ εύκολα να διαψευστούν πανηγυρικά την ώρα του τελευταίου σφυρίγματος. Συνεπώς όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν μια πρώτη προσέγγιση της κατάστασης.

1. Παναθηναϊκός- Κηφισιά 76-66

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δείχνει κομμάτια μιας νέας φιλοσοφίας. Η καλή και σκληρή άμυνα είναι δεδομένη αλλά πλέον η ομάδα δείχνει πιο απελευθερωμένη επιθετικά σε σχέση με τη διετή φιλοσοφία που επέβαλλε ο Πεδουλάκης, οι παίκτες εκτελούν πιο γρήγορα και με λιγότερο ‘’σφίξιμο’’. Με τη φιλοσοφία Πεδουλάκη δεν διαφωνούσα αλλά με ένα διαφορετικό ρόστερ και περισσότερο επιθετικό ταλέντο ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πορευτεί σε άλλο δρόμο. Από την Κηφισιά περίμενα π-περισσότερα πράγματα, η αίσθηση είναι ότι μάλλον πρέπει να κάνει κάποιες γρήγορες αλλαγές αλλά όταν δεν παίζει καλά και χάνει μόνο 10 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ αυτό σημαίνει ότι δυνατότητες υπάρχουν.

Hero: Ο Γιάνκοβιτς συνεχίζει να γεμίζει τη στατιστική και να παίζει καλά δείχνοντας ότι μπορεί να κρατήσει τη θέση 3 ως βασικός.

Zero: Ο Κέιντ Ντέιβις ήρθε με περγαμηνές ενός έμπειρου Αμερικάνου. Με μηδέν πόντους και κακή παρουσία στην Κηφισιά άρχισαν να νοσταλγούν τον Κρόκερ!

2. Ολυμπιακός- Απόλλων Πατρών 82-56

Πρώτη του Μίλαν Τόμιτς σε άδειο ΣΕΦ, αναμενόμενη νίκη, παρότι οι απουσίες ήταν κτυπητές. Οι Έλληνες μακριά από το αφιλόξενο ΟΑΚΑ είναι άλλοι παίκτες. Πιο πολύ πάντως συζητήθηκε η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων για τα επεισόδια του ΣΕΦ μετά το ντέρμπι παρά η καλή εμφάνιση. Ο Απόλλωνας έδειξε μερικά πράγματα στο πρώτο μέρος αλλά μετά παραδόθηκε στη μοίρα ενός παιχνιδιού που ήταν σημειωμένο ως ήττα από τη μέρα της κλήρωσης.

Hero: Ο Κώστας Σλούκας άγγιξε ένα σπάνιο για το ελληνικό πρωτάθλημα τριπλ νταμπλ. Πότε έγινε το τελευταίο; Χρειάζεται πολύ καλή μνήμη για να το θυμηθούμε.

Zero: Ο Γκαλογουέι είναι σημείο αναφοράς για τον φετινό Απόλλωνα. Θα είναι πολύ καλύτερος από τον παίκτη που σκόραρε 4 πόντους στο ΣΕΦ.

3. ΠΑΟΚ- Ρέθυμνο 88-79

Παραλίγο η ανατροπή της πρεμιέρας. Ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλό του πρόσωπο με το εκρηκτικό ξεκίνημα και το 18-1 αλλά χρειάστηκε παράταση για την πρώτη του νίκη. Το Ρέθυμνο μπορούσε να κλέψει μια νίκη σχεδόν από το πουθενά και έδειξε ότι θα είναι ανταγωνιστικό και επικίνδυνο και μακριά από το νησί.

Hero: Στα 37 του ο Χαραλαμπίδης κερδίζει ακόμη παιχνίδια βάζοντας τα μεγάλα σουτ. Ο Τσέισον Αλεν του Ρεθύμνου θα είναι πιθανώς ο γκαρντ με τα περισσότερα ριμπάουντς στη Basket League. Παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ και ηγέτης είναι μάλλον άλλη μια καλή επιλογή των Κρητικών.

Zero: Οι έλληνες του Ρεθύμνου σκόραραν όλοι μαζί 13 πόντους με 6/15 δίποντα, 1/8 τρίποντα και έκαναν 8 από τα 11 λάθη της ομάδας.

4. Πανιώνιος- Κολοσσός 76-92

Μας αρέσει δεν μας αρέσει η παρουσία του Πανιωνίου με σύνθεση ανάγκης αποτελεί αλλοίωση του πρωταθλήματος. Όσοι παίξουν μαζί του τις πρώτες αγωνιστικές θα κερδίσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με όσους τον βρουν με κανονική ομάδα. Τώρα το πότε θα φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα είναι μια άλλη, εντελώς διαφορετική ιστορία.

Hero: Για μια φορά ο κόσμος μιας ομάδας. Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου για δεύτερη φορά αποθέωσαν τους πιτσιρικάδες που έχουν επωμιστεί ένα άχαρο ρόλο και πήγαν στο γήπεδο για να δουν ένα παιχνίδι που ήξεραν ότι είναι χαμένο από χέρι.

Zero: Οι θεσμοί που συνεχίζουν να δέχονται κτυπήματα κάτω από τη μέση με παιχνίδια οπερέτες όπως αυτό του Σαββάτου.

5. Ελευσίνα- Άρης 70-78

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τον Άρη που θα δημιουργήσει ένα καλοδεχούμενο κύμα ενθουσιασμού για μια ομάδα που μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη νότα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς σε φάση προβληματισμού, συνηθισμένοι να κερδίζουν τέτοια παιχνίδια στην έδρα τους. Η χρονιά θα είναι και πάλι δύσκολη στην Ελευσίνα.

Hero: Βεζένκοφ και Τόμας έχουν πάρει από την πρώτη μέρα τον ρόλο των ηγετών του νέου Άρη. Ο Ελληνοβούλγαρος φόργουορντ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντς μπορεί εύκολα να είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους γηγενείς του πρωταθλήματος. Κρίμα που δεν διάλεξε τη δική μας εθνική ομάδα.

Zero: Οι γηπεδούχοι ξεκινάνε από χαμηλό βαρομετρικό όπως την πρώτη τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

6. Δράμα- Τρίκαλα 62-57

Ο ΚΑΟΔ θα εκμεταλλευτεί την έδρα του όσο περισσότερο μπορεί. Ακόμη και σε παιχνίδια-ταυρομαχία όπως το Σαββατιάτικο. Τα Τρίκαλα πολέμησαν, ανέτρεψαν αρκετές φορές το σκορ αλλά με 57 πόντους δεν πας πουθενά.

Herο: Σε ένα παιχνίδια 119 πόντων δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα παίκτη. Τα 13 ριμπάουντς του Διαμαντή Σλαφτσάκη του δίνουν την πρώτη θέση στους ριμπάουντερς της σεζόν.

Zero: Το χαμηλό επίπεδο μπάσκετ που παίχθηκε στη Δράμα.

7. Κόροιβος Αμαλιάδας- ΑΕΚ 80-67

Ονειρεμένη πρεμιέρα για τον πρωτάρη στους πάγκους Χάρη Μαρκόπουλο και τον πρωτάρη στη μεγάλη κατηγορία Κόροιβο. Μην πιστέψετε στην θρυλική τύχη του πρωτάρη. Ο Κόροιβος θα είναι σκληρό καρύδι μέσα στην έδρα του αλλά η σωτηρία του θα κριθεί μακριά από την Αμαλιάδα. Η ΑΕΚ είχε δημιουργήσει προσδοκίες με τις πρώτες εμφανίσεις της στο Κύπελλο. Χωρίς την παρουσία του κόσμου της δείχνει να χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Οι 80 πόντοι παθητικό από μια ομάδα με μικρό επιθετικό ταλέντο δεν αποτελούν απλά καμπανάκι συναγερμού.

Herο: Ο Χάρης Μαρκόπουλος μακριά από την πατρική προστασία έστειλε από νωρίς το μήνυμα ότι μπορεί να χαράξει μια πετυχημένη αυτόφωτη πορεία.

Zero: Οι τέσσερις Αμερικάνοι της ΑΕΚ. 8 πόντους, 7 ριμπάουντς και 4 ασίστ είχαν όλοι μαζί με 3/11 σουτ. Είπαμε ότι έρχονται πλέον φτηνοί ξένοι στη χώρα μας αλλά και οι 4 μαζί δεν έκαναν ένα κανονικό Αμερικάνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK