Φλερτάροντας με τη συνωμοσία του σύμπαντος

Η πορεία του Τάσου Αυλωνίτη από το πήγαινε έλα Χαλκίδα-Κορωπί μέχρι το γκολ του στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπαίνει στο μικροσκόπιο του Νίκου Γιαννόπουλου. Θα διαπιστώσετε ότι τα τελευταία τρία, τουλάχιστον, χρόνια το σύμπαν συνωμοτεί για να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται ο 25χρονος Ελληνας στόπερ.

Φλερτάροντας με τη συνωμοσία του σύμπαντος

Το γνωστό...τσιτάτο με το οποίο έκανε καριέρα στον κόσμο του βιβλίου ο Πάολο Κοέλιο προφανώς οι περισσότεροι το ξέρετε: "Οταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις" ή κάπως έτσι, δεν έχει μεγάλη σημασία. Οπως και να έχει, το παράδειγμα του Τάσου Αυλωνίτη επιβεβαιώνει το τσιτάτο και με το παραπάνω.

Ο αμυντικός από τη Χαλκίδα έψαχνε χρόνια το άλμα στο επόμενο επίπεδο βιώνοντας εμπειρίες δύσκολες όχι μόνο για έναν ποδοσφαιριστή αλλά για ένα εργαζόμενο γενικά. Στην Καβάλα του Ψωμιάδη δεν έπαιξε καθόλου, μετακινήθηκε στον Πανιώνιο αλλά έπρεπε να γίνει η ριζική ανανέωση του 2012 για να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ποδοσφαιρικά, ο Αυλωνίτης ωρίμασε στον Πανιώνιο αλλά όχι μέσα από αμιγώς ποδοσφαιρικές εικόνες. Στον Ιστορικό, όπου τίποτα δεν ήταν δεδομένο και έλειπαν συχνά ακόμα και τα πιο βασικά πράγματα όπως το κρύο νερό, ο ήρωας του κυριακάτικου ντέρμπι σφυρηλάτησε το χαρακτήρα του.

Οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Ξεκινούσα κάθε μέρα για προπόνηση από τη Χαλκίδα, πήγαινε στον Ωρωπό για να πάρει και τον Κολοβό (ο οποίος δεν είχε αυτοκίνητο) έφθαναν μαζί στο Κορωπί για προπόνηση και πάλι πίσω. Χονδρικά 200 χιλιόμετρα την ημέρα με την βενζίνη από την τσέπη του ποδοσφαιριστή, δηλαδή από μία τσέπη που δεν είχε εισοδήματα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας του Πανιωνίου.

Πέρυσι, ο Αυλωνίτης κλήθηκε να αντιμετωπίσει και την περιπέτεια της "διπλής" υπογραφής. Η ΑΕΚ, που τον πλησίασε, επέμενε ότι έχει συμβόλαιο μαζί του, τελικά ο ίδιος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε, Μάιο μήνα, στα δικαστήρια. Του στοίχισε πολύ ο ντόρος που έγινε γύρω από το όνομά του, κλείστηκε στον εαυτό του, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Πληγώθηκε γιατί μίλησαν για το ήθος και το χαρακτήρα του άνθρωποι που δεν τον ήξεραν και δεν έκαναν καν τον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί του.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Contra.gr το προηγούμενο Μάιο φαινόταν ανακουφισμένος. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα, ο ίδιος είχε ένα μικρό δισταγμό και αυτό και στις ερωτήσεις για τους "ερυθρόλευκους" απάντησε με ένα τυπικό, υποθετικό αν. "Δεν ξέρεις τι γίνεται" ήταν η οff the record απάντησή του.

Τον Αύγουστο βρέθηκε σχεδόν και με τα δύο πόδια ξανά στον Πανιώνιο. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος τον προόριζε φυσικά για το βασικό σχήμα του νέου Ιστορικού και τον περίμενε με ανυπομονησία στις προπονήσεις. Ο Αυλωνίτης το είχε πάρει απόφαση αλλά σε όσους του τηλεφωνούσαν στο τέλος εκείνου του μήνα έλεγε "ας περιμένουμε λίγο ακόμα παιδιά". Αποδείχθηκε ότι δικαίως το έλεγε. Εφυγε ο παραπονούμενος Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μίτσελ άναψε κόκκινο στο δανεισμό του παίκτη του για να μην μείνει χωρίς στόπερ.

Στο ντέρμπι, η συνωμοσία του σύμπαντος κορυφώθηκε. Ο Μποτία τραυματίστηκε και αποχώρησε, ο Ελληνας στόπερ πήρε θέση στο γήπεδο και με την πρώτη επαφή του με την μπάλα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Την επόμενη στιγμή, τα χέρια του απλώθηκαν προς τον ουρανό σαν ο Τάσος να ήθελε να ευχαριστήσει όλο το σύμπαν που εδώ και τρία χρόνια του κλείνει με πονηριά το μάτι. Το σίγουρο είναι ότι αυτό που ζει τις τελευταίες ώρες το αξίζει πέρα έως πέρα και ως παίκτης και ως άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (VIDEOS)

Το photostory του ντέρμπι

Μίτσελ: "Δεν μας άξιζε το 1-0"

Δώνης: "Συνεχίζουμε τη δύσκολη πορεία"

Έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου ο Αναστασίου

"Υπερήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί"

Αυλωνίτης: "Δεν περίμενα ότι θα σκοράρω. Τώρα θέλω να καθιερωθώ"

Αλαφούζος: "Εμείς είμαστε ηθικοί, ο Ολυμπιακός όχι"

Φουστέρ: "Χαροποιήσαμε τον πρόεδρο"

Μίτσελ: "Ο Μήτρογλου έκανε λάθος, δεν θα του δώσουμε επιδόρπιο"

Συγγνώμη Μήτρογλου για το πέναλτι

Θεοδωρίδης: "Ας διαιτητεύει ο Αλαφούζος"

Η γκριμάτσα του Μήτρογλου στο χαμένο πέναλτι

"Καίει" το φύλλο αγώνα τον Αναστασίου

Μαρινάκης: "Συγχαρητήρια, κάνατε αυτό που σας ζήτησα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK