Το έντονο παρασκήνιο του Μπαρτσελόνα-Τσέλσι

Τα... ομοφυλοφιλικά καταλανικά εξώφυλλα κι ο Γεράρδ Πικέ, ο "καυστικός" Αρσέν Βενγκέρ κι η λονδρέζικη "πόρτα" στο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο επαναληπτικός ημιτελικός Champions League της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι στο "Καμπ Νου" έχει μεγαλύτερο παρασκήνιο από το αγωνιστικό προσκήνιο.

Το έντονο παρασκήνιο του Μπαρτσελόνα-Τσέλσι

Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου από το πρώτο παιχνίδι τον προκριματικών, όταν ακόμα είχαμε Ιούνιο, εναντίον της τελευταίας αγγλικής ομάδας που θα πόνταρε κανείς ότι θα προκρινόταν στη φάση των 16. Και μάλιστα, με το πρώτο ματς υπέρ της.

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι ρίχνονται στη μάχη για το πρώτο εισιτήριο με προορισμό το Μόναχο και τον τελικό του Champions League, σε ένα παιχνίδι που θα σηματοδοτήσει αναπόφευκτα κάποιο τέλος εποχής. Αφενός, υπάρχει η αποκαθηλωμένη πρωταθλήτρια Ισπανίας, που μετρά μέρες μέχρι να απολέσει επισήμως αυτόν τον τίτλο.

Μία (πρώην) πρωταθλήτρια Ισπανίας που ηττήθηκε στο clasico απέναντι σε μία ομάδα που ίσως ξαναβρεί απέναντί της στην "Άλιαντς Αρένα", μία πρωταθλήτρια που έχει σβήσει από το λεξιλόγιό της τη λέξη "γαλήνη". Ακόμα και όσοι την περιτριγυρίζουν, όπως η καταλανική αθλητική εφημερίδα "Sport", δεν την αφήνουν σε ησυχία με πρωτοσέλιδα όπως το παρακάτω, το οποίο δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν τον κρίσιμο ημιτελικό και διορθώθηκε λίγες ώρες αργότερα, αφού η ζημιά είχε γίνει.

Το έντονο παρασκήνιο του Μπαρτσελόνα-Τσέλσι

Οι "πονοκέφαλοι" δεν σταματούν εδώ. Ο Γεράρδ Πικέ εκπροσώπησε τους "μπλαουγκράνα" στη συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για την απουσία του από τα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν και δη από τα 2 τελευταία, κόντρα σε Τσέλσι και Ρεάλ. "Ελπίζω έτσι να είναι, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον Γκουαρδιόλα", ήταν η απάντησή του στην ερώτηση για το εάν η αποχή του από την ενδεκάδα οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους.

Τώρα ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" θα εμπιστευτεί τον Πικέ. Θα του αναθέσει τη δύσκολη δουλειά να περιορίσει τον "δήμιο" της Μπαρτσελόνα του 1ου αγώνα, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Δίπλα του ο Χαβιέρ Μαστσεράνο, αριστερά ο Κάρλες Πουγιόλ και δεξιά ο Ντάνι Άλβες, για μία ομάδα που μετρά 2 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 5 αγώνες απέναντι στην Τσέλσι στο "Καμπ Νου". Παρ' όλα αυτά, η παράδοση μπορεί να μην τη βοηθήσει, αφού μόλις 2 φορές από τις συνολικά 9 περιπτώσεις, μία ομάδα που ηττήθηκε 1-0 στον πρώτο ημιτελικό, προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Και συνολικά το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα σε αυτό το επίπεδο, δεν είναι αξιοζήλευτο: μόλις 6 προκρίσεις σε 12 ημιτελικούς στο θεσμό.

Οι 824 εκπρόσωποι του Τύπου από 28 χώρες δεν θα παρευρεθούν στο "Καμπ Νου" μόνο και μόνο για τους Καταλανούς. Υπάρχει κι η Τσέλσι στην εξίσωση, η οποία κατά δήλωση του προπονητή της, Ρομπέρτο ντι Ματέο, πλέον έφτασε τις πιθανότητες πρόκρισης στο 50%-%50. Μία άλλη δήλωση που συζητήθηκε περισσότερο στο Νησί, έγινε από τον τεχνικό που "κόλλησε" στην ισοπαλία 0-0 απέναντι στον πρώην διεθνή Ιταλό το προηγούμενο Σάββατο, τον Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ. Ο Αλσατός τεχνικός, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, υποστήριξε πως οι "μπλε" με τον τρόπο παιχνιδιού τους στο "Έμιρεϊτς", έκαναν προπόνηση για τον επαναληπτικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Εάν ήταν όντως έτσι, τότε το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ καλό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, όμως, ο Πετρ Τσεχ (επίσης μεταξύ σοβαρού κι αστείου), ενημέρωσε με δηλώσεις του πως μίλησε με τον Ζοζέ Μουρίνιο πολύ πρόσφατα. "Φυσικά, και μου εξήγησε πως να νικήσουμε", υπογράμμισε ο Τσέχος τερματοφύλακας, ο οποίος σύμφωνα με θέμα της εφημερίδας "National" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποτελεί και την αιτία της μη επιστροφής του Special One στην Τσέλσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ντάνκαν Καστλς, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, στις προ μηνός διερευνητικές επαφές, αρνήθηκε το αίτημα του Πορτογάλου να φέρει μαζί του τον προπονητή τερματοφυλάκων Σιλβίνο Λούρο που έχει στο πλευρό του από τον καιρό της Πόρτο, διότι πλέον ο Τσεχ προπονείται με προσωπικό προπονητή.

Η Τσέλσι, λοιπόν, έχει τη... στατιστική με το μέρος της, ούσα η μοναδική ομάδα που η Pep Team δεν έχει νικήσει ποτέ και ταυτόχρονα η τελευταία ομάδα που σε αγώνα του "Καμπ Νου" στη διοργάνωση, κράτησε την Μπαρτσελόνα στο μηδέν (το 2009). Παρ' όλα αυτά, η τελευταία επίσκεψή της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας για νοκ άουτ επαναληπτικό στον οποίο διατηρούσε προβάδισμα όπως τώρα, αφορά στη σεζόν 1999-2000. Τότε που ο Γκουαρδιόλα ήταν αρχηγός των "μπλαουγκράνα" κι είχε ως αντίπαλο τον ντι Ματέο. Τότε που η Τσέλσι ολοκλήρωσε τα 90 λεπτά του αγώνα χωρίς να αποκλειστεί, μεν, αλλά και χωρίς να προκριθεί. Το προβάδισμα 3-1 του "Στάμφορντ Μπριτζ" ανατράπηκε στην παράταση, με τους Καταλανούς να κερδίζουν 5-1 και να προκρίνονται στα ημιτελικά του θεσμού, όπου γνώρισαν τη συντριβή από τη Βαλένθια.

Διαβάστε ακόμα

Γκούντγιονσεν: "Η Τσέλσι μπορεί να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα"

Ο Τσάβι προειδοποιεί την Τσέλσι

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-0

Γκουαρντιόλα: "Δεν έχω καμιά αμφιβολία"

Σάλος με εξώφυλλο τον Πουγιόλ και τον Τσάβι

Ο Γουαρδιόλα για τον Πικέ: "Δεν μπορώ να ελέγχω τις ιδιωτικές ζωές των παικτών"

News 24/7

24MEDIA NETWORK