Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κόστισε για να "χτιστεί" η ομάδα της Μπαρτσελόνα; Ή αυτή της Ρεάλ και της Μάντσεστερ Σίτι; Όλες οι απορίες λύνονται στην αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που έφερε στο προσκήνιο το "Football Observatory".

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι ομάδες στο Νησί για την ενίσχυση του ρόστερ τους κατά τη διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο τόσο στην Ισπανία, όσο και στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία είδαμε εντυπωσιακές κινήσεις.

Η αυλαία πλέον έπεσε και πλέον οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν έτοιμο το ρόστερ της σεζόν. Πόσο όμως μπορεί να έχει κοστίσει αυτό; Γιατί πέρα από τις φετινές μεταγραφές, το "χτίσιμο" για πολλά κλαμπ είχε αρχίσει χρόνια πριν. Κάποια εξ αυτών είχαν την τύχη να παράγουν παίκτες μεγάλης κλάσης από τις ακαδημίες τους, επομένως έχουν γλιτώσει ένα σωρό χρήματα. Άλλα πάλι έχουν ρίξει ένα καράβι λεφτά για να φτιαχτούν από την αρχή.

Το "Football Observatory" έφερε στο προσκήνιο μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα στην οποία μπορούμε να δούμε αναλυτικά πόσο έχει κοστίσει το "χτίσιμο" της κάθε ομάδας. Όπως θα δείτε και στους παρακάτω πίνακες, παρουσιάζεται το ποσό που έχει δαπανήσει ο εκάστοτε σύλλογος προκειμένου να αγοράσει τους παίκτες που υπάρχουν στο φετινό ρόστερ. Δεν αφορά μόνο φετινές μεταγραφές, αλλά και άλλων ετών φυσικά, ενώ όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι παίκτες από τις ακαδημίες δεν έχουν κοστίσει το παραμικρό.

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά:

Premier League

H Μάντσεστερ Σίτι έχει δαπανήσει πάνω από μισό δις (560.000.000) για το ρόστερ της. Μόνο φέτος ξόδεψε το ιλιγγιώδες ποσό των 194.000.000 για μεταγραφές! Ακριβά κόστισε και το "χτίσιμο" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνοντας τα 533.000.000, ενώ της Τσέλσι είναι κατά περίπου 100.000.000 φθηνότερο.

Από την άλλη, ομάδες όπως η Μπόρνμουθ, η Γουότφορντ ή ο Νόριτς που έχουν δαπανήσει πολύ λιγότερα χρήματα σε μεταγραφές, ενώ έχουν προωθήσει και παίκτες από τις ακαδημίες τους.

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Primera Division

Το ρόστερ της Ρεάλ κόστισε 200.000.000 παραπάνω από αυτό της Μπαρτσελόνα κι αυτό έχει λογική εξήγηση. Οι "μπλαουγκράνα" όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν προωθήσει στην πρώτη ομάδα πολλούς παίκτες από τα φυτώρια, ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και οι Μέσι, Μπουσκέτς, Ινιέστα.

Τρίτο πιο ακριβό ρόστερ είναι αυτό της Βαλένθια, ενώ ακολουθούν οι Ατλέτικο και Σεβίλλη. Πέντε ομάδες της Primera πάλι έχουν ξοδέψει κάτω από 5.000.000 για το χτίσιμο της ομάδας τους, στηριζόμενες στα δικά τους ταλέντα.

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Ligue 1

Η διαφορά της Παρί Σεν Ζερμέν είναι τεράστια. Ο γαλλικός σύλλογος με τις κινήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει τα κοντέρ.

Το υπάρχον ρόστερ έχει κοστίσει 525.000.000 την ίδια ώρα που της Μονακό φτάνει τα 152.000.000 δηλαδή το 1/5! Από εκεί και πέρα το χάσμα είναι τεράστιο με την τρίτη ομάδα, την Μαρσέιγ να έχει δαπανήσει μόλις 61.000.000 ευρώ.

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Bundesliga

Κι εδώ η διαφορά της Μπάγερν Μονάχου είναι μεγάλοι. Οι Βαυαροί δεν διστάζουν να κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως για παράδειγμα αυτή του Βιδάλ φέτος, ή των Λεβαντόφσκι και Γκέτσε παλαιότερα, όμως προωθούν συχνά παίκτες από τις ακαδημίες τους.

Συνολικά το ρόστερ τους, τους έχει κοστίσει 337.000.000, πολύ λιγότερα δηλαδή από αυτά των Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Παρί. Στη δεύτερη θέση είναι αυτό της Βόλφσμπουργκ, ενώ την τριάδα κλείνει η Ντόρτμουντ.

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

Serie A

Στην Ιταλία τέλος τα χρήματα που έχει ξοδέψει η Γιουβέντους είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν δαπανήσει οι πρωταθλητές σε άλλες χώρες. Συνολικά έχει κοστίσει 301.000.000 ευρώ το υπάρχον ρόστερ.

Δεύτερο ακριβότερο είναι αυτό της Ίντερ και στην τρίτη θέση ακολουθεί η Νάπολι. Όσον αφορά τη Μίλαν, βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχοντας δαπανήσει 132.000.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν τεράστιες αποκλείσει, ενώ αρκετές ομάδες στη μέση της βαθμολογίες βρίσκονται πάνω κάτω στα ίδια ποσά.

Πόσο κόστισε το "χτίσιμο" των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων

News 24/7

24MEDIA NETWORK