Στα χαρτιά ο γάμος και στην πράξη το πράσινο πλάνο...

Η παρουσία και μόνο του Παναθηναϊκού στην Πολωνία, κάτι λιγότερο από έναν μήνα πριν επιστρέψει στον αστερισμό της Ευρώπης το τριφύλλι, καθιστά το θέμα πολύ ενδιαφέρον για να καταπιαστεί κανείς σε ένα άρθρο.

Στα χαρτιά ο γάμος και στην πράξη το πράσινο πλάνο...

Η επικαιρότητα όμως, με παραπέμπει στο να κάνω μια πολύ ωραία ντρίπλα και να μοιράσω το χρόνο αναφορικά με την αρνητική τροπή που πήρε η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη! Ο έμπειρος μέσος τελικά δεν θα ντυθεί στα πράσινα...

Το τάιμινγκ φάνταζε θαυμάσιο... με ιδανικό σενάριο. Ο "Κάρα" να έρθει με την αύρα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και να κλείσει την καριέρα του εκεί όπου ανήκει ποδοσφαιρικά ! Ο Παναθηναϊκός να εισπράξει πολλαπλά την επιστροφή αυτή. Μπολιάζοντας με πνεύμα νικητή τα αποδυτήρια! Βάζοντας ένα δάσκαλο δίπλα στα πιτσιρίκια που γίνονται άντρες και ένα "τυπάρα" που γνωρίζει όσο κανείς τα δύσβατα ευρωπαϊκά μονοπάτια και έχει ειδικό βάρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ώστε να αποτελεί τον καλύτερο πρέσβη του Παναθηναϊκού και εκτός συνόρων.

Η άλλη όψη

Αυτά είναι η μια ΟΨΗ του νομίσματος. Στον Παναθηναϊκό έχουν πλέον μια και μοναδική φιλοσοφία! Πάνω από τον κάθε παίκτη , από τον κάθε μέτοχο από οποιονδήποτε παράγοντα, υπάρχει το τριφύλλι, η βαριά φανέλα . Είναι η ομάδα ." Και προχωράμε ..."

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ οι ιθύνοντες πορεύτηκαν. Έδωσαν τον Παναθηναϊκό στον κόσμο του, έδωσαν τη χαμένη αίγλη του και το χαμόγελο, έδωσαν προοπτική παρά τα οικονομικά θέματα , της χάρισαν ένα προπονητικό κέντρο με μελλοντικές υποδομές και νέες προσδοκίες γενικότερα και τάχιστα έφεραν τρόπαιο και ελκυστικό ποδόσφαιρο .

Πίστεψαν λοιπόν σε ένα πλάνο, που πολλοί δεν πίστεψαν στο πρόσφατο παρελθόν, και δικαιώθηκαν. Απέδειξαν πως όταν το υπηρετούν σωστά βάζουν βάσεις για το μέλλον. Τώρα πιστεύουν λοιπόν πως ο Καραγκούνης, προφανώς, δεν εξυπηρετεί αυτό το πλάνο! Δεν θεωρούν τον Καραγκούνη άμπαλο και δεν τον υποτιμούν! Προφανώς όμως, δεν τον θεωρούν "γρανάζι" στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Αναστασίου, ελέω ηλικίας ίσως ή στυλ.

Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ όταν σε είδε "φως" στο ενδεχόμενο συμφωνίας το έκανε γνωστό για να μην παίξει κανείς με το όνομα του.

Να περιμένουμε την ΠΑΕ

Σαφώς κι έχει λόγο η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ για να μάθουμε περισσότερα δεδομένα για την υπόθεση. Όμως εδώ και μέρες φώναζα στα "ερτζιανά" πως το θέμα είναι 50%-50% και πως δεν υπάρχει δεδομένη συμφωνία .

Δεν αμφισβητεί κανείς πάντως στον Παναθηναϊκό ότι ο Καραγκούνης είναι εμφατικός αρχηγός ! Ούτε ότι ξέρει καντάρια μπάλα, ούτε βέβαια ότι είναι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Όμως βάσει ρεπορτάζ , διοίκηση και τεχνική ηγεσία βλέπουν πως για καθαρά αγωνιστικούς λόγους που παραπέμπουν σε ένα ανανεωμένο νεανικό σύνολο και πλάνο, ο Καραγκούνης δεν κολλάει.

Θεωρούν λοιπόν πως το νεανικό σχήμα που επιλέγουν ρολάρει περισσότερο! Δεν υποτιμούν τον Καραγκούνη , δεν αμφισβητούν την ποδοσφαιρική δεινότητα του... απλά εξαρχής πιστεύουν στο "τόπο στα νιάτα".

Και το κάνουν σύνθημα, σε μια όχι τόσο εύκολη απόφαση, αλλά σε μια απόφαση που, ασχέτως αν διαφωνεί η συμφωνεί κάποιος, είναι γενναία και βασισμένη, όχι στον αέρα, αλλά σε ένα πλάνο! Πλάνο που έχει άξονα, αρχή και τέλος με λογικά επιχειρήματα. Και θα κριθεί στο τέλος... Για την ώρα (τουλάχιστον) το θέμα θεωρείται λήξαν και ίσως το τάιμινγκ να μην είναι το σωστό...

Στον καιρό τους τα συμπεράσματα

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού με μία ημέρα μόλις στο προπονητικό κέντρο, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Θα χρειαστεί να γράψει το κοντέρ κι άλλα χιλιόμετρα, αλλά και να προστεθούν μονάδες που θα κάνουν τη διαφορά στην Ευρώπη ... Για να δούμε πλήρη τον Παναθηναϊκό και να τον κρίνουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γιάννης Αναστασίου έχει έρθει στο Γκνιέβινο με άγριες διαθέσεις, προκειμένου να χτίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, άλλα και με πολλή όρεξη για να φέρει τον Παναθηναϊκό ακόμη υψηλότερα !

Εμείς θα είμαστε εδώ να καλύπτουμε το ρεπορτάζ και να συγκεντρώσουμε ασφαλέστερο δείγμα, της σκληρής δουλειάς που γίνεται ενόψει της νέας ευρωπαϊκής και ελληνικής προοπτικής του τριφυλλιού... Έχουμε ημέρες μπροστά μας για να γίνουμε δικαιότεροι κριτές χωρίς να είμαστε αφοριστικοί και απαξιωτικοί... και να τα αναλύσουμε όλα λεπτομερώς.

Διαβάστε ακόμη:

Το βάρος στην πίεση και την κυκλοφορία της μπάλας

Δεν προχωρά με Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Γκντανσκ

Δώνης: "Φέτος είναι διαφορετικά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK