Οι 9 αλήθειες του Κέβιν Ντουράντ

Τα συμπεράσματα από την πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κέβιν Ντουράντ. Τον πιστεύεις ή όχι;

Ο Κέβιν Ντουράντ όταν ήταν ακόμη παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Κέβιν Ντουράντ όταν ήταν ακόμη παίκτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς AP PHOTO/NICK WASS

"Ξεκουμπίσου τώρα. Πήρες ό,τι ήθελες". Ο Κρις Χέινς έχει μόλις ολοκληρώσει το κείμενο της συζήτησης - συνέντευξης με τον Κέβιν Ντουράντ στη Νέα Υόρκη. Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, της επιτυχίας του καλοκαιριού. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Sports.Yahoo είχε όλα όσα θα ήθελες να διαβάσεις, δεν άφησε απορίες. Πάνω απ' όλα γιατί ο ίδιος ήταν διατεθειμένος ν' ανοιχτεί. "Ξέρω ότι δεν ήρθες μέχρι εδώ για το τίποτα. Κάτι θα σου δώσω", αστειεύτηκε αλλά μιλούσε πολύ σοβαρά.

Για δύο μήνες ο 'KD' δεν είχε βγάλει άχνα, δεν είχε πει κουβέντα. Απ' όταν τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα, στο Game5 των τελικών του ΝΒΑ, κρατούσε το στόμα του σφραγισμένο και το 'είναι' του φυλακισμένο. Ήταν επιλογή του.

Άφηνε άλλους να μιλούν γι' αυτόν δίχως αυτόν. Να φαντάζονται και να εικάζουν. Να πλάθουν θεωρίες, να συλλαμβάνουν υποθέσεις άνευ τεκμηρίωσης. Ο ίδιος 'μετρούσε' τον εαυτό του. Ο χρόνος κυλούσε, 'δούλευε' για τον Ντουράντ και η συνάντηση με τον ρεπόρτερ των Γουόριορς κανονίστηκε όταν ο ίδιος το έκρινε σκόπιμο.

Ήταν ήρεμος, ατάραχος, συγκεντρωμένος, αποκρυσταλλωμένος. Είχε ταξινομήσει τις σκόρπιες σκέψεις του. Εκείνες που τον είχαν πλημμυρίσει και τον ανάγκασαν ν' αλλάξει κανάλι μετά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο και να μην παρακολουθήσει το υπόλοιπο εκείνου του μοιραίου αγώνα έως ότου γυρίσει ξανά στη μετάδοση χαρούμενος με ό,τι είχαν καταφέρει συμπαίκτες του. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν πλέον κατασταλαγμένος.

Η συνέντευξή του χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια.

Ο τραυματισμός του

"Πώς μπορείς να τους κατηγορήσεις; Άκουσα πως οι Γουόριορς με πίεσαν να επιστρέψω. Ποτέ οποιοσδήποτε είπε μια λέξη κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας μου. Ήμουν μόνο εγώ και ο Ρικ (σ.σ Σελεμπίνι, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου) δουλεύοντας κάθε μέρα. Όταν η σειρά άρχισε, στόχευα το πέμπτο παιχνίδι. Δυστυχώς, συνέβη. Είναι το μπάσκετ. Γαμώτο συνέβη. Ουδείς ήταν υπεύθυνος. Ήταν το παιχνίδι".

Ο Κέβιν Ντουράντ αθωώνει όλους εκείνους που δικάστηκαν από κοινό και μερίδα των δημοσιογράφων.

Η αρχική και ενστικτώδης αντίδραση της εξέδρας μετά το συμβάν

"Θα είναι πιθανόν η τελευταία φορά που θα βρίσκονται στους Τελικούς".

Αν και δεν θυμάται τι άκουγε τότε, ο Κέβιν Ντουράντ δεν μπορεί να συγχωρέσει ότι το κοινό πανηγύριζε για τον τραυματισμό του.

Οι σχέσεις με τους Γουόριορς

"Παίζουμε μπάσκετ για να ζήσουμε. Είναι δουλειά. Όλοι με συνεχάρησαν όταν πήγα στους Νετς. Όλοι μου ευχήθηκαν και ξέρουν πως απέχω μόνο ένα τηλέφωνο μακριά. Απλώς θα παίζω με διαφορετική φανέλα. Τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει".

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον οργανισμό. Ούτε θέλει το κακό τους. Επιβεβαιώνοντας μέχρι τελείας τον Στέφεν Κάρι.

Η συμφωνία με τους Νετς

"Γιατί το ήθελα. Με προσέλκυσε το μπάσκετ. Αν έφευγα για τους Γουόριορς θα το έκανα μόνο για τους Νετς. Διέθεταν τα κομμάτια και ένα δημιουργικό διευθυντικό σχήμα. Μου άρεσε ό,τι έχτιζαν".

Από μυαλό του Κέβιν Ντουράντ δεν πέρασαν οι Νικς ή όποια άλλη ομάδα της λίγκας.

Ο χρόνος της απόφασης

"Στις 30 Ιουνίου. Εκείνο το πρωί. Ποτέ μου δεν ήθελα να προσβάλω το παιχνίδι εστιάζοντας στο μέλλον μου. Μόνο αυτή τη μέρα σκεφτόμουν, αυτή ήταν η σημαντικότερη. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το μπάσκετ ήταν η Νο1 σκέψη μου".

Κόντρα σε ό,τι γράφηκε, ο Κέβιν Ντουράντ δεν είχε αποφασίσει για το μέλλον του πριν από την έναρξη της free agency.

Η συνύπαρξη του με τον Ίρβινγκ

"Η φιλία ως μέρος της λίγκας γιγαντώθηκε ιδιαίτερα απ' όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Γουέιντ υπήρξαν τόσο καλοί φίλοι και κατέληξαν να παίξουν παρέα. Ο κόσμος βλέπει τη φιλία ως τρόπο να παίξουν μαζί δύο παίκτες. Δεν είναι κακό να κάνουν εικασίες. Είμαστε φίλοι ανεξαρτήτως των άλλων. Δεν παίξαμε ποτέ μαζί, δεν ήταν απαραίτητο. Ήμασταν φίλοι πριν οτιδήποτε και απλώς συνέβη να παίξουμε μαζί. Δεν ήταν κάτι που σχεδιάσαμε. Ήρθε".

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν είχε συνεννοηθεί με τον Ίρβινγκ ή είχε προλειάνει το έδαφος.

Η επιστροφή του στη δράση

"Δεν ξέρω. Όπως δεν ήξερα ότι θα τραυματισμό. Δεν ξέρω. Θα δούμε. Είμαι στην αρχή της διαδικασίας. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Δεν προσπαθώ να σκέφτομαι τόσο μακριά. Δεν θα μου κάνει καλό. Προσπαθώ να επικεντρωθώ απλώς σε ό,τι μπορώ να ελέγξω, δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο. Ποιος ξέρει; Θα δούμε".

Ο Κέβιν Ντουράντ αποφεύγει να ζωντανέψει την ελπίδα της πρόωρης επιστροφής του στο γήπεδο. Ούτε να μπερδέψει τον εαυτό του.

Τα τρία χρόνια στο Όκλαντ

"Ήταν μια εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή. Ωρίμασα στην Οκλαχόμα Σίτι και κατόπιν μπαίνοντας στα 30 μου στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν μια διαφωτιστική εμπειρία, παίζοντας το παιχνίδι και φτάνοντας σε αυτό επίπεδο με παίκτες διαφορετικού υπόβαθρου. Τόσο πολύ που με απογείωσε πνευματικά, σωματικά και εκτόξευσε το παιχνίδι μου. Ήταν μια διασκεδαστική περίοδος και εκτιμώ όλα όσα πετύχαμε παρέα".

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν σκοπεύει να πετάξει ο,τιδήποτε απ' όσα έζησε με τους Γουόριορς.

Κοιτάζοντας τον καθρέπτη

"Η ζωή είναι ωραία. Θα επιστρέψω παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν έχω για τίποτα ν' ανησυχώ. Θέλω απλώς να γίνομαι καλύτερος. Προφανώς και χρειάζεται να είμαι υγιής. Αλλά συνεχίζοντας να βελτιώνω το παιχνίδι μου, ελέγχοντας κάθε κομμάτι του. Αυτό μπορώ να κάνω, νιώθω ότι μπορώ να το κάνω πιο έντονα. Ο βασικός στόχος μου ήταν πάντα να αγωνίζομαι για την τελειότητα και ό,τι έρθει με αυτό είμαι ικανοποιημένος. Είναι Απλώς δουλεύοντας κάθε μέρα. Προοδεύοντας, δυναμώνοντας. Είναι δύσκολη περίοδος, μακρά διαδικασία".

Ο Κέβιν Ντουράντ παρουσιάζει τον Κέβιν όπως δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.

Σ' έπεισαν ή όχι τα παραπάνω, μην ξεχνάς πως "I'm Kevin Durant"!


News 24/7

24MEDIA NETWORK