20 ανοιχτές υποθέσεις και αγκάθια για τις ομάδες της Super League

Πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση Σεμέδο, πού θα καταλήξει ο Μάτος και τι θα συμβεί με τον Λιβάγια; Ερωτήσεις που αναζητούν απαντήσεις λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Νταβίντ Σιμάο με το τρόπαιο του πρωταθλήματος αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ
Ο Νταβίντ Σιμάο με το τρόπαιο του πρωταθλήματος αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ

Η 5η Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την μετακίνηση ποδοσφαιριστών που δεσμεύονται με συμβόλαια. Σε χρονική απόσταση συντομότερη των έξι ημερών θα πρέπει οι ομάδες της Super League Interwetten να έχουν ρυθμίσει ανοικτά ζητήματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις 'ταλαιπωρούν' για αρκετές εβδομάδες πλέον. Διότι αν από τη μία πωληθεί ή παραχωρηθεί δανεικός κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει ν' αντικατασταθεί στο 'άψε-σβήσε' και από την άλλη αν είναι ν' αποδεσμευτεί, θα πρέπει να συμφωνηθεί η διαδικασία.

Είναι πολλές περισσότερες από τις 20 που διαλέξαμε. Πρόκειται όμως για τις πιο τρανταχτές, εξαιρώντας του Λέο Ζαμπά που 'τέλειωσε' ήδη από τον ΠΑΟΚ - τουλάχιστον για φέτος.

Ρούμπεν Σεμέδο - Ολυμπιακός

Κάτι μας λέει πως την έσχατη στιγμή ο Μαρτίνς και οι προϊσταμένοι του στο μεταγραφικό τμήμα του Ολυμπιακού θα ψάχνουν για πρωτοκλασάτο στόπερ. Αν δεν έχουν βρει ήδη για να μην πέσουν από τα σύννεφα, εφόσον ο Πορτογάλος είναι συνεχώς ήξεις - αφήξεις.

Ζοζέ Σα - Ολυμπιακός

Η Ρεν έχει το χρήμα της Τσέλσι και 'λιγουρεύεται' τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Θα πρέπει όμως πρώτα να καλύψει τις απαιτήσεις του πρωταθλητή. Βάσει ρήτρας εντοπίζονται στα 13 εκατομμύρια.

Λεονάρντο Κούτρης - Ολυμπιακός

Είναι ήδη στο Ντίσελντορφ, αλλά στη Φορτούνα είχαν άλλες δουλειές να τελειώσουν πρώτα (πρόσληψη Άλοφς, απόκτηση Κράιντς από τη Φροζινόνε). Η ανακοίνωση του δανεισμού πρόκειται να επισημοποιηθεί λογικά εντός των επόμενων ωρών. Αν δεν προκύψουν ερωτηματικά στα ιατρικά.

Μπρούνο - Ολυμπιακός

Δεδομένου ότι ήρθε ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ ως μπακ-απ του Ραφίνια, ο Βραζιλιάνος περισσεύει ξανά. Αν ξεμείνει και δεν καταλήξει στον Άρη, θα 'ναι επειδή δεν προκαλεί προβλήματα στ' αποδυτήρια.

Καφού - Ολυμπιακός

Στο Νότιγχαμ τον 'χουν βέβαιο πως ο Πορτογάλος χαφ θα παίζει για τη Φόρεστ, ως αντί Σίλβα στη μεσαία γραμμή. Είναι ένα συμβόλαιο από το οποίο θέλουν οπωσδήποτε να απαλλαγούν οι 'ερυθρόλευκοι'.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης - ΠΑΟΚ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης περιμένει πρόταση από το εξωτερικό για να παίζει
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης περιμένει πρόταση από το εξωτερικό για να παίζει EUROKINISSI SPORTS

Σταθερά διεθνής με την Εθνική, αλλά Νο2 στον 'Δικέφαλο', περιμένει αυτήν την πρόταση που θα τον απεγκλωβίσει και θα τον απελευθερώσει για το υπόλοιπο της σεζόν τουλάχιστον. Θα έρθει ως τη Δευτέρα;

Δημήτρης Γιαννούλης - ΠΑΟΚ

Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ομίλους του Champions League, δεν θα 'χει λόγο να πουλήσει ούτε καν το... δεξί πόδι του αριστεροπόδαρου 25χρονου, που το 'χει για το γκάζι του αυτοκινήτου. Αν όχι, είναι πιθανό η Αταλάντα να επανέλθει για να καλύψει ένα μέρος της απώλειας των εσόδων που μοιραία θα προκύψει από τη μετάβαση στο Europa.

Λέο Μάτος - ΠΑΟΚ

Ο Βραζιλιάνος δεν υπολογίζεται και το ξέρει. Η Ελλάδα όμως του αρέσει κι εφόσον πρέπει να φύγει από την Τούμπα, θα προτιμούσε κάτι άλλο στα μέρη μας.

Μιχάλης Μπακάκης - ΑΕΚ

Βλέποντας την ξαφνική προώθηση του Βασιλαντωνόπουλου και τη σταθερή παρουσία του Παουλίνιο ως εφεδρική λύση, ο διεθνής ακραίος αρχίσει να νιώθει μια κάποια ασφυξία στο συνωστισμό της δεξιάς πλευράς της ΑΕΚ. Αφού η Λεγανές επιμένει, είναι λογικό να κοιτάξει προς τα 'κει. Εκτός κι αν βολευτεί με μια ενδεχόμενη μετατόπιση στο κέντρο της άμυνας, καλύπτοντας ποσοτικά τη δεδομένη έλλειψη.

Νταβίντ Σιμάο - ΑΕΚ

Δεν έχει απάντηση η ερώτηση 'αν ο Ίβιτς θα προλάβει να βρει τη φόρμουλα λύσης του συμβολαίου του Πορτογάλου'. Ένα συμβόλαιο που φορτώθηκε πέρυσι στην καμπούρα της ΑΕΚ. Η Ένωση του πρότεινε να πάρει 300.000 ευρώ και να το 'σπάσει', όμως εκείνος αρνείται, καθώς έχει λαμβάνειν 800.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μάρκο Λιβάγια - ΑΕΚ

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του κι αν έρθει πρόταση στην ΑΕΚ φυσικά θα εξεταστεί
Ο Μάρκο Λιβάγια δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του κι αν έρθει πρόταση στην ΑΕΚ φυσικά θα εξεταστεί EUROKINISSI SPORTS

Όλο επιστρέφει η Τράμπζονσπορ για τον Κροάτη επιθετικό κι όλο στο ίδιο σημείο είναι καθηλωμένη. Απεναντίας η ΑΕΚ την κίνησή της την έχει κάνει και τηρεί στάση αναμονής, προσπαθώντας ν' αποφύγει τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της.

Χρήστος Αλμπάνης - ΑΕΚ

Το σίγουρο είναι πως θ' ανανεώσει πρόωρα την ισχύουσα σύμβαση. Κατόπιν ίσως παραχωρηθεί δανεικός για να 'χει χρόνο, αφού σαν να μένει πίσω από τον Θεοδόση Μαχαίρα στη διεκδίκηση για μια θέση στα άκρα της επίθεσης. Δεν πρέπει πάντως να αποκλειστεί και το σενάριο της πώλησης ή του δανεισμού με οψιόν αγοράς, εφόσον προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα προσφορά από το εξωτερικό.

Γιοάν Μολό - Παναθηναϊκός

Ο πολιταξιδεμένος Γάλλος δεν έχει λόγο να βιάζεται να χάσει την ασφάλεια του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του, προτού βρει κάτι αξιόλογα ξεκούραστο στην αγορά. Ο Παναθηναϊκός είναι στη δυσχερή θέση.

Ούφε Μπεκ - Παναθηναϊκό

Απαιτεί όλο το συμβόλαιό του για ν' αποδεσμευτεί ο Δανός χαφ. Οι... αποθεραπείες κοστίζουν στις μέρες μας. Όπως και τα μεταγραφικά λάθη. Γιατί πρέπει να ξέρεις πού βάζεις την υπογραφή σου ως πρόεδρος.

Αργύρης Καμπετσής - Παναθηναϊκός

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο πια ο Αργύρης Καμπετσής να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό
MOTIONTEAM

Αφού δεν φεύγει, μένει. Απλά μαθηματικά που δεν βγάζουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον 21χρονο επιθετικό, ο οποίος είχε μάθει πως δεν υπολογίζεται ώσπου το κλίμα φαίνεται ν' αντιστρέφεται. Μέχρι ν' αλλάξει πάλι.

Ντάνιελ Σούντγκρεν - Άρης

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή ο 30χρονος Σουηδός, σε μια πρώτη προσπάθεια επανένταξής του στην ομάδα από τον Μάντζιο, αφού καλύτερους δεν έχει. Μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο και φυσικά στον αέρα κατόπιν αποφάσεως του πρώην τεχνικού διευθυντή.

Γιάννης Φετφατζίδης - Άρης

"Μάλλον φεύγω", αλλά είναι ακόμη εδώ ο βραχύσωμος επιθετικός. Για να σκοράρει όπως την Κυριακή με το αριστερό πόδι. Η Αλ Κορ έχει κάνει την πρότασή της και στον Άρη τη μελετούν. Πόση πολυτέλεια έχουν να χάσουν έναν από τους βασικούς άξονες λειτουργίας τους;

Έρικ Γέντρισεκ - Βόλος

Σ' ένα μήνα ο Σλοβάκος επιθετικός θα κλείσει τα 34 και παίζει ως τώρα ελάχιστα. Αν έβρισκε κάπου να πάει, θα 'ταν βολικό για όλους. Κυρίως για τους Βολιώτες.

Ελίνι Δημούτσος - Λαμία

Πέρυσι υπέγραψε για δύο χρόνια ο έμπειρος μέσος, εφέτος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη γιατί το μέλλον του στην ομάδα της Φθιώτιδας παραμένει μετέωρο. Είχε αρχίσει μια κουβέντα για τη λύση του συμβολαίου έως τη στιγμή που μπήκε σε κάποιες προπονήσεις. Είναι πολύ περίπλοκο το ζήτημα και 50-50 η παραμονή του.

Μάρκο Μπλάζιτς - Απόλλων Σμύρνης

Όσο ο Σέρβος χαφ επιμένει να μην λύνει το συμβόλαιό του με τους όρους που του προτείνονται από την 'ελαφρά ταξιαρχία' τόσο οι πιθανότητες παραμονής αυξάνονται. Όντως...


News 24/7

24MEDIA NETWORK