D-Day: Τα συμβόλαια που οι 6 των πλέι οφ 'χάνουν' την 30η Ιουνίου

Πώς άραγε θα παρουσιαστούν οι ομάδες των πλέι οφ από την 1η Ιουλίου, όταν θα έχουν λήξει συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και οι ομάδες θα ζητούν πίσω τους δανεικούς τους; Ποια συμβόλαια εκπνέουν; Το Contra.gr καταγράφει τα δεδομένα

Ο Ομάρ Ελαμπντελουί του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 14 Ιουνίου 2020
Ο Ομάρ Ελαμπντελουί του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Όσο σταθεροποιημένη είναι η βαθμολογική εικόνα στο άνω πάτωμα της Super League 1, με τη δεύτερη θέση των πλέι οφ που χαρίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League να είναι η μοναδική που διακυβεύεται στην παρούσα φάση, με την ΑΕΚ ν' αποκτά πλέον το αβαντάζ έναντι του ΠΑΟΚ, τόσο ρευστή μοιάζει να είναι η σύνθεση στα ρόστερ των 6 ομάδων από την 1η Ιουλίου. Επειδή εντολή δεν έχει δοθεί, τουλάχιστον επισήμως, από την Ελληνική Ομοσπονδία (παρά την κατευθυντήρια οδηγία της FIFA) για τα συμβόλαια που χάνουν την ισχύ τους την τελευταία ημέρα του Ιούνη, ούτε φυσικά για τους δανεισμούς από τρίτους συλλόγους, είναι αβέβαιη η παρουσία για το δεύτερο σκέλος των πλέι οφ των ποδοσφαιριστών των οποίων το μέλλον τους βρίσκεται ως τώρα σε εκκρεμότητα.

Το παράδειγμα του Όγκνιεν Βράνιες, τον οποίο ναι μεν η ΑΕΚ έκανε τεράστια προσπάθεια να κρατήσει μετά το πέρας της συμφωνίας κάμπτοντας τις αντιστάσεις της Άντερλεχτ που ζητούσε επιμόνως την επιστροφή του στις Βρυξέλλες, αλλά αποτελεί ήδη παρελθόν είναι ένα παράδειγμα: το πιο τρανταχτό. Όχι, όμως, το μόνο, 'γεννώντας' μια συνθήκη που 'στριμώχνει' κάποιες από τις ομάδες και επιδρά στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, όπως επίσης του κυπέλλου, διαφοροποιώντας τη δυναμική των τωρινών συνόλων. Τα ίδια, θα πεις, αντιμετωπίζει η Λειψία με τον Τίμο Βέρνερ, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ολυμπιακός

Το συμβόλαιο του Ομάρ Ελαμπντελαουί λήγει στις 30/6
EUROKINISSI SPORTS

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο αγκάθι είναι τούτη την ώρα η σύμβαση του Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τον οποίο οι συζητήσεις ανανέωσης συνεχίζονται. Παρόλο που ο Νορβηγός δεξιός μπακ και αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να πάρει το συμβόλαιο του Βαλμπουενά, προφανώς και δεν είναι διατεθειμένος να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία δρώντας μονομερώς.

Εκτιμάται παράλληλα ότι κανένα πρόβλημα δεν θα προκύψει με τους δανεικούς Μπρούνο Γκασπάρ και Αχμέντ Χασάν, για τους οποίους ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη εισηγηθεί θετικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επέκταση της παραμονής τους. Ακόμη και ο Εμρέ Μορ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τελειώσει τη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Όπως τέλος ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που είναι ούτως ή άλλως τραυματίας και δεν θα προλάβει ν' αγωνιστεί.

ΠΑΟΚ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θ' ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI SPORTS

Όλα φαίνεται πως είναι ρυθμισμένα στην Τούμπα. Ο Αμπέλ Φερέιρα (όσο μείνει) ξέρει πια ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιόζιπ Μίσιτς που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, την ώρα που είχε ανοίξει σταθερός δίαυλος επικοινωνίας με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την μόνιμη εγκατάσταση του στη Θεσσαλονίκη (εφόσον όλα κυλήσουν καλά), ενώ οι Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο πρόκειται, εκτός κι αν πέσει χιόνι καλοκαιριάτικα, ν' ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, υπό αναπροσαρμομένους όρους. Άρα δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

ΑΕΚ

Τον Όγκνιεν Βράνιες η Άντερλεχτ, όσο κι αν μαλακώνει, τον ζητά πίσω
Τον Όγκνιεν Βράνιες η Άντερλεχτ, όσο κι αν μαλακώνει, τον ζητά πίσω EUROKINISSI SPORTS

Ο Ίλια Ίβιτς δεν είχε να διευθετήσει μονάχα το ζήτημα του Βράνιες που τον άφησε, μαζί με όλη την ομάδα στα κρύα του λουτρού. Με τη μορφή δανεισμού αγωνίζονται επίσης οι Ντάμιαν Σιμάνσκι (από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι) και ο Σέρχιο Αραούχο (από την ισπανική Λας Πάλμας). Πρόθεση των 'κιτρινόμαυρων' είναι ούτως ή άλλως η παραμονή τόσο του κομβικού Πολωνού χαφ όσο και του Αργεντινού φορ, όσο όμως η κουβέντα για την ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς τους δεν εμφανίζει την απαιτούμενη εξέλιξη, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ελεύθεροι μένουν επίσης οι Νίκλας Χουλτ και Βίκτορας Κλωναρίδης και αν αποδειχθεί ότι όντως δεν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης, θεωρείται πολύ δύσκολο να δεχθούν επέκταση λίγων εβδομάδων για να βοηθήσουν μια προσπάθεια που δεν θα τους απασχολεί του χρόνου. Για την ώρα μονάχα ο Ντιμιτρό Τσιγκρίνσκι επέλεξε να συνεχίσει για ένα μήνα παραπάνω.

Παναθηναϊκός

Ο Τουχαμί Ανουάρ ανήκει στη Βαγιαδολίδ και η παραμονή του είναι αμφίβολη
Ο Τουχαμί Ανουάρ ανήκει στη Βαγιαδολίδ και η παραμονή του είναι αμφίβολη EUROKINISSI SPORTS

Οι 'πράσινοι' έχουν τα μεγάλα ζόρια. Ναι μεν προχωρούν ανοικτές μεταγραφικές υποθέσεις, όπως του Αϊτόρ ή του Βιγιαφάνιες, την ίδια ώρα όμως ο Γιώργος Δώνης κινδυνεύει να ξεμείνει από επιλογές. Ο Ινσούα δεν σκοπεύει να ρισκάρει από τη στιγμή που δεν θ' ανανεώσει, ο Ζαχίντ και ο Αποστολάκης έχουν ειδοποιηθεί να ενταχθούν άρον-άρον στον ΑΠΟΕΛ (που αρχίζει προετοιμασία στις 5 Ιουλίου), η Βαγιαδολίδ πιέζει ζητώντας πίσω τον Ανουάρ, ο Βαγιαννίδης δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει μετά το τέλος του μηνός, ενώ ο Ντόμινικ Νατζ που ευελπιστούσε ότι η πολωνική Λέγκια θα του επιτρέψει να συνεχίσει για 2-3 εβδομάδες ακόμη χτύπησε και δεν θα παίξει άλλο.

Τουλάχιστον οι Ματίας Γιόχανσον και Χρήστος Δώνης έχουν ενημερώσει πως δεν θα σταματήσουν, εφόσον δεν έχουν υπογράψει κάπου αλλού, ακόμη. Αν συμβεί στο μεσοδιάστημα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσουν.

Άρης

Ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τον Άρη για την ανανέωση του συμβολαίου του
Ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τον Άρη για την ανανέωση του συμβολαίου του EUROKINISSI SPORTS

Οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι πάμπολλες στον 'κιτρινόμαυρο' οργανισμό. Πολλές οι συζητήσεις, αλλά ουσιαστική πρόοδος ελάχιστη, με συνέπεια συμβόλαια να βρίσκονται στον αέρα και ποδοσφαιριστές σε τρομερή ανασφάλεια. Τι θα γίνει με τον Κουέστα, τον Κόρχουτ, τον Ματίγια, τον Λάρσον και κυρίως τον Γκάμα που ο Ένινγκ θέλει του χρόνου, αλλά σημείο επαφής δεν έχει προκύψει ακόμα; Πώς θα συμπεριφερθεί από την 1/7 ο Βέλεθ, που έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, και πώς ο Ιντέγε, που είναι πολύ πιθανό να ψάξει αλλού για το συμβόλαιο που έχει τώρα; Διότι η μείωση που του έχει προταθεί από τον Άρη είναι γενναία - σχεδόν στα μισά.

Άνευ δεσμεύσεων μετά την 30η του Ιούνη θα είναι επίσης οι Ντιγκινί και Τόνσο.

ΟΦΗ

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Απ' αυτούς που υπολογίζει ο Γιώργος Σίμος περιμένει να δει τι θα ισχύσει με τους Νάστο, Ζοάο και Μεγιάδο, οι οποίοι είναι ελεύθεροι, την ώρα που η Φορτούντα Σιτάρντ, με τα τα δικαιώματα του Λισάντρο Σεμέντο στο συρτάρι της, δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της. Τον Μάνο, που παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο προπονητής του ΟΦΗ θα τον έχει όπως και να 'χει ως το φινάλε της διαδικασίας. Κάτι είναι κι αυτό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK