Σ. Αραβία:Ποιοι το σκέφτονται και ποιοι είπαν οριστικά "όχι"

Σχεδόν όλα τα μεγάλα αστέρια της Ευρώπης έχουν προσεγγίσει οι Σαουδάραβες, με τις απαντήσεις των ποδοσφαιριστών να ποικίλλουν.

Al Nassr's Cristiano Ronaldo enters the pitch to play the Saudi Pro League match between Al Ettifaq FC and Al Nassr FC at Mrsool Park Stadium, in Riyadh, Saudi Arabia, Sunday, Jan. 22, 2023. (AP Photo)
Ο Ρονάλντο με τη φανέλα της Αλ Νασρ AP

Με ιδιαίτερη "επιθετικότητα" έχουν μπει στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη οι ομάδες από την Σαουδική Αραβία κάνοντας αλλεπάλληλες προτάσεις για να εξασφαλίσουν την υπογραφή μεγάλων αστέρων του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με πρόσφατο δημοσίευμα των TIMES να αναφέρει πως είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ποσό που αγγίζει το 1 δις.

Η αρχή έγινε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο όταν η Αλ Νασρ έκανε δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο αντί 200.000.0000 ευρώ ετησίως, με τον Πορτογάλο, παρά τα δημοσιεύματα, να περνά διαρκώς στον Τύπο το μήνυμα ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας ήρθε για να μείνει.

Η όρεξη των Σαουδαράβων άνοιξε και ακολούθησαν αστρονομικές προτάσεις. Άλλοι δείχνουν να εξετάζουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την αλλαγή στην καριέρα τους και άλλοι μένουν πιστοί στις ομάδες και κάνουν πως δεν βλέπουν τα πετροδόλαρα.

Δεν λένε "ναι" αλλά δεν κλείνουν και την πόρτα

Μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα. Στην κορυφή της βρίσκεται το όνομα του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει στα χέρια του πρόταση ύψους 1,2 δις για 2 χρόνια από την Αλ Χιλάλ. Ο Αργεντίνος έχει ξεκαθαρίσει πως τις επόμενες ημέρες θα δώσει την τελική του απάντηση, με τους Σαουδάραβες να ελπίζουν στο θαύμα.

Μέλος αυτής της λίστας είναι και ο στράικερ της Ίντερ, Έντιν Τζέκο. Η Αλ Χιλάλ γνωρίζει πως στα 37 του δύσκολα θα βρει κάτι συμβόλαιο στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και του προσφέρει ένα βασιλικό συμβόλαιο για να κάνει το μεγάλο βήμα για την χώρα της Μέσης Ανατολής.

Γουιλφρίντ Ζαχά και Ούγκο Λορίς επίσης πολιορκούνται από τους Σαουδάραβες αλλά προς το παρόν κρατούν τα χαρτιά τους κλειστα.

Ο φορ της Κρίσταλ Πάλας έχει φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στην Premier League και βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων της Αγγλίας, με την Πάλας να θέλει να τον κρατήσει με νύχια και με δόντια προσφέροντας του το πιο ακριβό της συμβόλαιο στην ιστορία και την Αλ Νασρ του CR7 να περιμένει στη γωνία.

Ο Λορίς από την πλευρά του σκέφτεται να φύγει από την Τότεναμ, εξετάζει την επιστροφή του στη Γαλλία για χάρη της Νις ενώ ταυτόχρονα εξετάζει και τις προτάσεις των Σαουδαράβων και όλα είναι ανοιχτά με την περίπτωσή του.

Από την Παρί αποτελεί και επίσημα παρελθόν ο Σέρχιο Ράμος και δεν είνα λίγες οι ομάδες τόσο από την Σαουδική Αραβία όσο και από την Ευρώπη που αναμένεται να κινηθούν δυναμικά για την απόκτηση του, με τον ίδιο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του.

Αυτοί που είπαν "όχι"

Τα πετροδόλαρα δεν τους συγκίνησαν όλους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό του Λούκα Μόντριτς ο οποίος είχε στα χέρια του πρόταση ύψους 120.000.000 ευρώ για τρία χρόνια από ομάδα τους Σαουδάραβες αλλά αποφάσισε να μείνει πιστός στη Ρεάλ Μαδρίτης και να τηρήσει την υπόσχεση του για παραμονή στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Αρνητική ήταν και η απάντηση του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σταρ των Μαδριλένων βρέθηκε με το ένα πόδι στη Σαουδική Αραβία αλλά τελικά αποφάσισε να παραμείνει στη Ρεάλ για ακόμα ένα χρόνο, χωρίς να αποκλείεται η μεταγραφή του στη χώρα της Μέσης Ανατολής το 2024.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Μουρίνιο θέλει στην Ρόμα τη νέα σεζόν τον φορ των... 333.000.000 ευρώ

Ο Μέντες μυρίστηκε χρήμα/πρότζεκτ και σπρώχνει σε συγκεκριμένη ομάδα τον Φέλιξ

Η πανίσχυρη Μόντζα τελείωσε τα όνειρα των Γιουβέντους - Μαρσέιγ

News 24/7

24MEDIA NETWORK