Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Το μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, εξακολουθεί να αφορά την επίθεση. Μήτρογλου ή Μπενίτες μπροστά από τον Τσόρι; Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα του ντέρμπι και μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από τη σέντρα του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τον… χορό άνοιξαν οι δύο προπονητές, οι οποίοι σε αντίθεση με κάποιους παράγοντες, φρόντισαν με τα λόγια τους να μιλήσουν για ποδόσφαιρο, πλέκοντας ο ένας το εγκώμιο του άλλου, αλλά και της αντίπαλης ομάδας.

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε ότι η καλή δουλειά του Αναστασιάδη υποχρεώνει τον ίδιο και τους παίκτες του να αποδώσουν στο 100% και να αντιμετωπίσουν τον αγώνα όπως έκαναν με την Ατλέτικο, τη Γιουβέντους και τον ΠΑΟ. Ο Άγγελος από την άλλη πλευρά, έχρισε τον Ολυμπιακό φαβορί και μίλησε εγκάρδια για τη δουλειά του Ισπανού ομολόγου του, αλλά και τη δυνατή έδρα του «Καραϊσκάκη».

Μέχρι εδώ όλα καλά θα έλεγε κανείς με την ευχή όλα να είναι καλά και μετά από τη λήξη του αγώνα, αν και κάτι μου λέει πως για όποιον δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα ψάχνει ακόμη κι ένα ανάποδο… αράουτ για να διαμαρτυρηθεί, κόντρα σε αυτό που ανέδειξαν χθες οι δύο προπονητές.

Διώχνει το άγχος ο Άγγελος

Αποτελεί γεγονός, πάντως, ότι είχε το σκοπό του ο Αναστασιάδης με όσα δήλωσε, καθώς θέλει να διώξει το άγχος από τους παίκτες του και να το μεταφέρει στην άλλη πλευρά του λόφου. Χρίζοντας ως φαβορί τον Ολυμπιακό, αυτομάτως «χαλαρώνει» τους παίκτες του και επιδιώξει να παίξουν με καθαρό μυαλό. Αντίθετα επιδιώκει να μεταφέρει το στρες την ομάδα του Μίτσελ που καίγεται, ομολογουμένως, για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο έμπειρος κόουτς του ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι η καυτή έδρα του Ολυμπιακού επηρέαζε την ομάδα του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το δυναμικό μπάσιμο των «ερυθρολεύκων» στο ματς η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρισκόταν πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά είχε χάσει πριν από την ανάπαυλα. Αυτό το είδαμε πέρυσι και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους».

Ως παλιά αλεπού στους πάγκους, λοιπόν, ο Αναστασιάδης είπε πως όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι πετάει στα σύννεφα και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να… τρελαίνεται κανείς ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χάσει απόψε στο Φάληρο.

Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» θα πουλήσει πολύ ακριβά το… τομάρι του και θα παίξει για τη νίκη, όχι απλά για την ισοπαλία. Ανεξάρτητα με το τι δηλώνει ο προπονητής του, ετοιμάζει την ομάδα του για να πάρει ή να «κλέψει» το τρίποντο και να αποκτήσει ξανά αέρα στην κορυφή, μαζί με το ψυχολογικό αβαντάζ λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Ο Μίτσελ από την άλλη, έχει στο μυαλό του μια ενδεκάδα αντίστοιχη με εκείνη του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ, κάτι που φάνηκε και από την επιλογή του να αφήσει εκτός 18άδας τον Εντινγκά. Ανοίγει… χώρο για να επαναφέρει τον Αφελάι, ίσως και τον πάντα χρήσιμο Φουστέρ, αν αφήσει ξανά στον πάγκο τον Παϊτίμ Κασάμι.

Μήτρογλου ή Μπενίτες;

Το μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, εξακολουθεί να αφορά την επίθεση. Μήτρογλου ή Μπενίτες μπροστά από τον Τσόρι; Οι τελευταίες πληροφορίες από του Ρέντη αναφέρουν ότι ο Μίτσελ προσανατολίζεται να επαναφέρει στον αρχικό σχήμα τον «πιστολέρο» για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι πιο έμπειρος από τον Παραγουανό και δεύτερον επειδή ο Χόρχε ακόμη δεν έχει βενζίνη στο ντεπόζιτο για περισσότερα από 60-65 λεπτά.

Σκοπεύει, λοιπόν, να κρατήσει τον λάτιν άσο στον πάγκο και να τον ρίξει στο παιχνίδι, ανάλογα με την εξέλιξη, αντί ή δίπλα στον «πιστολέρο». Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο 22χρονος στράικερ ίσως αποδειχθεί πιο χρήσιμος από τον Κώστα σε αυτό το ματς, λόγω της εκρηκτικότητας, της ταχύτητας, αλλά και της διαρκούς κίνησης, ωστόσο, παίζουν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Μίτσελ θέλει να «κερδίσει» τον Μήτρογλου κι όχι να τον «χάσει» οριστικά. Θεωρεί, λοιπόν, ότι το «γκολόπαιδο» είδε και… κατάλαβε τι συνέβη στην Κέρκυρα με τον Μπενίτες και θα γυρίσει «σκυλιασμένος» στην ενδεκάδα, προκειμένου να αρπάξει αυτή την ευκαιρία, καθώς αν δεν το κάνει δεν θα έχει άλλες πολλές μετά από τον Ιανουάριο…

Επίσης, δεν ξεχνά ότι ο Κώστας είχε σκοράρει και πέρυσι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο παιχνίδι και μάλιστα άνοιξε το σκορ λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Όλα παίζουν ρόλο σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση, ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες… Απομένει να μάθουμε αν η συγκεκριμένη επιλογή θα δικαιώσει και τον Μίτσελ, αλλά και τον Μήτρογλου…

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK