Ο έλεγχος των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής

Το Contra.gr βαθμολογεί τους διαιτητές των αγώνων της 26ης αγωνιστικής στη Super League. Διαβάστε για τα λάθη, τις σωστές αποφάσεις, τις υποδείξεις και μη των διαιτητών στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Ποιοι έμειναν μετεξεταστέοι και ποιοι πήραν καλό βαθμό;

Ο έλεγχος των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 1-1

Στους Ζωσιμάδες, ο Σπάθας έβγαλε ελαφρά τη καρδία τις κρίσιμες κάρτες κατά του Εργοτέλη. Ούτε του Ολίσε ήταν κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) ούτε του Σαρρή - στην περίπτωση του δεύτερου δεν υπήρχε καν φάουλ. Υποψία για κοντρόλ με το χέρι στο γκολ του Βίλα, αλλά μόνο υποψία. Αντιθέτως καμία υποψία στο γκολ του Εργοτέλη - το χέρι του Σασιασβίλι ήταν κολλημένο στο σώμα.

Βαθμός (με άριστα 10): 5

Άρης - Πανιώνιος 4-2

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Κάκος απόλαυσε το ματς όσο και οι θεατές. Την κρίσιμη απόφαση κλήθηκε να την πάρει ο β' βοηθός (Ελευθερίου) στην φάση του 67' : όντως ο Ντιμπαλά ήταν -έστω μισό βήμα- οφσάιντ όταν πήγε για το 1-3, που πιθανότατα θα τελείωνε το παιχνίδι.

Βαθμός: 8

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1

Στο "Γεντί Κουλέ", ο Τριτσώνης πρωταγωνίστησε σε διαιτητικό highlight... μαρκάροντας ποδοσφαιριστή (τον Γαλανόπουλο). Δεν θα ήταν αστείο αν η φάση κατέληγε σε γκολ του Παναθηναϊκού - λίγο έλειψε. Στην φάση του 11', ο Νίνης πήγε να πάρει πέναλτι και ο Γαλανόπουλος επιθετικό φάουλ - δεν ήταν τίποτα από τα δυο. Kανένα πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπουμσόνγκ στον Παπουλή. Ορθή η απόφαση για την 8λεπτη διακοπή του αγώνα όταν η εξέδρα των σκληροπυρηνικών του ΟΦΗ πήρε, στην κυριολεξία, φωτιά.

Βαθμός: 7

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0

Στο ΟΑΚΑ, ο α' βοηθός (Καρσιώτης) κράτησε τα λάθη για λογαριασμό του, ανακαλύπτοντας οφσάιντ εκεί που δεν υπήρχαν. Κι αν του Καμαρά στο 45' ήταν οριακό, του Λυμπερόπουλου στο 84' δε δικαιολογείται - ο σκόρερ της ΑΕΚ ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα του γηπέδου.

Βαθμός: 7,5

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4

Ο αγώνας της Κέρκυρας είχε διαιτητικό ενδιαφέρον μόνο επειδή αποβλήθηκε στην ανάπαυλα ο Μπόλονι - αν υπήρχε λόγος, τον ξέρουν ο ίδιος και ο τέταρτος (Στυλιάρας). Κατά τα άλλα, λίγα σφυρίγματα - πολλά γκολ. Ο Λίνο δοκίμασε στο 89' την ετοιμότητα του Αρετόπουλου, ο οποίος πάντως πρόσεξε ότι το μαρκάρισμα του Βενέτη ήταν στην μπάλα.

Βαθμός: 7,5

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 7-2

Στο Καραϊσκάκη, το κρίσιμο σφύριγμα του Βοσκάκη ήταν για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού αμέσως μετά το 0-2. Σωστή απόφαση - ο Μπαρτολίνι πήγε πολύ άγαρμπα στο μαρκάρισμα του Μακούν. Αντιθέτως, δεν υπήρχε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Τζιμπούρ - έσπρωξαν και οι δυο κι έπεσε ο λιγότερο δυνατός (31'). Στο 37΄ο Μιραλάς απώθησε στο όριο της κόκκινης τον Μπαρτολίνι, άσχετα αν ο στόπερ του Αστέρα προσποιήθηκε ότι δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο. Στο παρολίγο αυτογκόλ του Μαρκάνο η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή τέρματος.

Βαθμός: 7,5

Ατρόμητος - Skoda Ξάνθη 1-0

Στο Περιστέρι, ο Μήτσιος απέβαλε δικαίως τον Κομεσίδη με δυο κίτρινες, όφειλε όμως να συμπεριφερθεί αναλόγως στον Μπρίτο ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρσελίνιο - εδώ μάλιστα (95') ήταν απευθείας κόκκινη.

Βαθμός: 7

Δόξα Δράμας - Λεβαδειακός 0-2

Στο Καυτανζόγλειο, ο Παππάς βιάστηκε να καταδικάσει τη Δόξα με πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα. Κι όμως, ο Ναπολεόνι πέφτει από κεκτημένη ταχύτητα και όχι από το χέρι του Δαύκου - ο καλός διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακρίνει τη διαφορά.

Βαθμός: 6

News 24/7

24MEDIA NETWORK