Clasico, clasico, clasico....

Αν το 2011 χορτάσατε clasico τότε λογικά θα πρέπει να περιμένετε κάτι ανάλογο και το 2012. Το contra.gr σας θυμίζει τις κόντρες Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στη χρονιά που πέρασε, με την προσμονή ότι το νέο έτος θα μας χαρίσει και άλλες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και κόντρας ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Clasico, clasico, clasico....

Ντέρμπι ηρεμίας πριν την καταιγίδα

Πέντε μήνες μετά το 5-0 του Καμπ Νου και αφού η περιβόητη "manita" επιστρέφει στην επικαιρότητα ο Ζοσέ Μουρίνιο ξαναμελετά τα πλάνα του και δίνει ένα ειδικό ρόλο στον Πέπε. Ο Πορτογάλος έπαιξε σε όλο τον αγώνα στα όρια της αποβολής και έστειλε μήνυμα ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων, εντός και εκτός συνόρων. Στο μοναδικό ντέρμπι που σκόραραν, τόσο ο Ρονάλντο, όσο και ο Μέσι το σκορ μένει στο 1-1 και η Μπαρτσελόνα συνεχίζει με περισσότερη ασφάλεια (+8) την πορεία της προς τη διατήρηση των σκήπτρων. Η "βασίλισσα" συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη επί των "μπλαουγράνα", κάτι το οποίο είχε ειρωνευτεί ο Βαλδές πριν τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης
Τα πρόσωπα των clasico

Η Ρεάλ μπορεί...

Στον τελικό του κυπέλλου όλα δείχνουν πλέον σε απόλυτη ισορροπία, αφού καμία ομάδα δεν απολαμβάνει τη δύναμη της έδρας. Η Ρεάλ είναι καλύτερο στο πρώτο μέρος, με τον Πέπε να έχει εμπεδώσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του κόφτη (σ.σ σε μερικές περιπτώσεις και επικίνδυνου δρεπανηφόρου). Οι Καταλανοί ισορροπούν στην επανάληψη, ο τελικός πάει στην παράταση, όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαρίζει στη Ρεάλ το πρώτο της κύπελλο Ισπανίας μετά από 18 χρόνια. Οι Μαδριλένοι ξεσπούν, το τρόπαιο πέφτει από τα χέρια του Σέρχιο Ράμος και ο Κασίγιας " απατά" την Καρμπονέρο.

Μίλησαν η κλάση και ο.... Βέλγος ασθενής

Τα εμπόδια των Τότεναμ και Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι πολύ μικρά για να εμποδίσουν τη διεύρυνση των μονομαχιών και εκτός συνόρων. Μετά από 9 χρόνια το "el clasico" μετακόμισε σε ευρωπαϊκό θεσμό, με την Μπαρτσελόνα να επιζεί μετά από δύο πολύ σκληρές μάχες. Στον αγώνα της Μαδρίτης η (κατά πολύ κόσμο αμφιλεγόμενη) αποβολή του Πέπε άλλαξε τις ισορροπίες και ο Λιονέλ Μέσι σφράγισε το διαβατήριο για Λονδίνο με δύο προσωπικά γκολ. Με τον τιμωρημένο Μουρίνιο να μένει στο ξενοδοχείο και τον Καράνκα στον πάγκο έγινε η ρεβάνς. Ασορτί με τον βροχερό καιρό ο Ντε Μπλέκερε τα…έκανε μούσκεμα και δεν επέτρεψε να γίνει το 0-1 σε γκολ του Ιγκουαΐν. Το ευνοϊκό-για την Μπάρτσα-σενάριο δεν άλλαξε και η κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου σφραγίστηκε επί αγγλικού εδάφους. Η κόντρα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συνεχίστηκε με εκατέρωθεν καταγγελίες και τον Μουρίνιο να παραμένει τιμωρημένος και ενόψει της νέας περιόδου. H UEFA πάντως επέλεξε να μην μπει ανάμεσα στη μεταξύ τους κόντρα.

Διαβάστε επίσης

Η ένταση και οι "μαύρες" στιγμές

Η τύχη της Μπάρτσα και η ρεβάνς-πόλεμος

Η καλοκαιρινή ραστώνη έμεινε στις παραλίες όταν ήρθε η ώρα για τα δύο el clasico του Σούπερ Καπ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο καλεί την ομοσπονδία να αλλάξει τον κανονισμό, όμως η επιθυμία του δεν γίνεται δεκτή και το νέο ζευγάρωμα των αιωνίων της Ισπανίας παίρνει από νωρίς "φωτιά". Στον πρώτο αγώνα η Μπαρτσελόνα παίρνει ισοπαλία 2-2 με…2,5 ευκαιρίες. Η ρεβάνς δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα προ μηνών ραντεβού για το σεντόνι και εξελίσσεται σε πραγματική μάχη. Ο Μέσι αναδεικνύεται και πάλι νικητής στην κόντρα του με τον Ρονάλντο, αλλά στο τέλος του αγώνα εκτυλίσσονται…μαγικές στιγμές με τον Μουρίνιο να πρωταγωνιστεί και πάλι. Εκεί μπαίνει για πρώτη φορά στη ζωή μας και ένας άνθρωπος που ελάχιστοι γνώριζαν και στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης αντιδρά με ελληνικό τρόπο.

Το τελευταίο μάθημα του 2011

Η καλοκαιρινή ραστώνη έμεινε στις παραλίες όταν ήρθε η ώρα για τα δύο el clasico του Σούπερ Καπ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο καλεί την ομοσπονδία να αλλάξει τον κανονισμό, όμως η επιθυμία του δεν γίνεται δεκτή και το νέο ζευγάρωμα των αιωνίων της Ισπανίας παίρνει από νωρίς "φωτιά". Στον πρώτο αγώνα η Μπαρτσελόνα παίρνει ισοπαλία 2-2 με…2,5 ευκαιρίες. Η ρεβάνς δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα προ μηνών ραντεβού για το σεντόνι και εξελίσσεται σε πραγματική μάχη. Ο Μέσι αναδεικνύεται και πάλι νικητής στην κόντρα του με τον Ρονάλντο, αλλά στο τέλος του αγώνα εκτυλίσσονται…μαγικές στιγμές με τον Μουρίνιο να πρωταγωνΜε τη Ρεάλ σε ένα δυνητικό +6 το οποίο γίνεται +9 μόλις στο 21ο δευτερόλεπτο του αγώνα φθάνουμε στο τελευταία αντάμωμα στο 2011. Οι Μαδριλένοι ετοιμάζονται να βγάλουν από νωρίς νοκ άουτ τους πρωταθλητές Ευρώπης, όμως παίρνουν γρήγορη απάντηση. Οι Καταλανοί δίνουν τέλος στους πρόωρους πανηγυρισμούς των οπαδών της "βασίλισσας" και υπενθυμίζουν ότι το 2011 είναι δικιά τους χρονιά, κερδίζοντας με1-3. Τώρα αν το δίσεκτο 2012 αλλάξουν τα πράγματα αυτό θα το αφήσουμε να το δείξει η ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK