Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Το Contra.gr γυρίζει πίσω το χρόνο και θυμάται τα πέντε καλύτερα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ με γηπεδούχους τους "ερυθρόλευκους". Ο εμβληματικός θρίαμβος του Δικεφάλου με τεσσάρα, η απάντηση του Αναστόπουλου, οι μπουνιές του Καρεμπέ και η σάμπα Καστίγιο-Ζιοβάνι-Ριβάλντο!

Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)
INTIME SPORTS

4-1-1976

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-4

Ο ΠΑΟΚ είχε βροντοφωνάξει ερχόμαστε από τις προηγούμενες σεζόν αλλά την κυριαρχία του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να την σπάσει. Εκείνη τη χρονιά όμως η ομάδα του Λόραντ ήταν ασταμάτητη και αποκαθήλωσε με γδούπο το μεγάλο αντίπαλό της συντρίβοντάς τον στο σπίτι του μπροστά στους 39000 οπαδούς του.

Το σαρωτικό 4-0 είναι ακόμη και σήμερα η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και φυσικά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές των ΠΑΟΚτζήδων. Συνδετικός κρίκος του τότε με το τώρα, ο Αγγελος Αναστασιάδης που σε εκείνη την αναμέτρηση είχε αγωνιστεί βασικός πριν αντικατασταθεί από τον Γκουερίνο.

Οσο για τους σκόρερ; Ο μεγάλος Κούδας άφησε τη δική του σφραγίδα με δύο γκολ. Το σκορ το άνοιξε ο Τερζανίδης και το έκλεισε ο Γκουερίνο μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Σιώκος, Συνετόπουλος, Αγγελής (46' Κυράστας), Γκλέζος, Καραβίτης, Λιόλιος (79' Σταυρόπουλος), Βασιλόπουλος, Γαλάκος, Κρητικόπουλος, Λοσάδα.

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κούδας, Αναστασιάδης (77' Γκουερίνο), Τερζανίδης, Σαράφης, Κερμανίδης (80' Ορφανός).

12-11-1989

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-0

Μετά το 0-4 του 1976, ο ΠΑΟΚ πήρε για τα καλά τον αέρα του Ολυμπιακού και σημείωσε μερικές ακόμη μεγάλες νίκες (στη Θεσσαλονίκη) συμπεριλαμβανομένης και μίας εξάρας (6-1)! Οι Πειραιώτες έψαχναν μία μεγάλη ρεβάνς και την πήραν τον Νοέμβριο του 1989 δια της... κεφαλής του δαιμόνιου Νίκου Αναστόπουλου.

Ο “μουστάκιας” δεν είχε αντίπαλο εκείνο το μεσημέρι και με δύο κεφαλιές δημιούργησε σκορ θριάμβου για τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε προηγηθεί με 2-0 με σουτ του Αλεξίου και ακόμη μία κεφαλιά του Μητρόπουλου.

Στο κατάμεστο από 30000 οπαδούς των ερυθρόλευκων Καραϊσκάκη στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο έγιναν και όνειρα τίτλου αφού ο Ολυμπιακός διέθετε ακόμα σπουδαίο υλικό και είχε ηγέτη τον Λάγιος Ντέταρι. Τα όνειρα αυτά διαψεύστηκαν στο τέλος αφού ο πεθερός του Ντέταρι, Ιμρε Κόμορα που βρισκόταν τότε στον πάγκο της ομάδας, τα μούσκεψε.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αλεξίου, Αποστολάκης, Καραταϊδης, Παχατουρίδης, Σαββίδης, Μαυρομάτης (75΄ Τσιαντάκης), Τσαλουχίδης, Ντέταρι, Μητρόπουλος (59' Καλογερόπουλος) , Αναστόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γκιτιούδης, Αλαβάντας, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης (24' Μπορμπόκης), Μαγκντί, Αλεξούλης (46' Καρασαββίδης), Σμολ.

8-11-1999

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-1

Εκείνο το κρύο βράδυ του Νοεμβρίου του 1999 στην Καλογρέζα, ο Ολυμπιακός ζέστανε για τα καλά τους οπαδούς του. Με σαρωτική απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς πέτυχε τέσσερα γκολ και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη πριν καν οι δύο αντίπαλοι πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ματς.

Το κύριο χαρακτηριστικό εκείνου του αγώνα αφορά τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Μπάγεβιτς κάθισε στο ματς για τελευταία φορά στον πάγκο των ερυθρόλευκων στην πρώτη θητεία καθώς ένα αγεφύρωτο χάσμα με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου και εν συνεχεία στον πάγκο του...ΠΑΟΚ τον οποίο ανέλαβε μόλις λίγους μήνες αργότερα.

Ο Δικέφαλος, με τον Αρι Χάαν στον πάγκο του, το μόνο που κατάφερε να κάνει εκείνο το βράδυ ήταν να μειώσει σε 4-1 με το γκολ του Φρατζέσκου. Για τον Ολυμπιακό είχαν σκοράρει οι Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αμανατίδης και Τζιοβάνι.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Μαυρογενίδης,Αντζας,Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Πασαλής (75' Καραπιάλης), Τζιοβάνι (80' Γκόγκιτς), Ζάχοβιτς (64' Πουρσανίδης).

ΠΑΟΚ: Κόβιτς (46' Μιχόπουλος), Ντόλμπεργκ, Μπάντοβιτς, Μαχαιρίδης, Μαραγκός, Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε, Καφές (46' Γεωργιάδης), Σάμπρι (62' Φραντζέσκος), Βρύζας,Βαλέντσια.

23-2-2003

Γήπεδο: Ριζούπολη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 4-3

Ματς-ροντέο όπως άλλωστε μαρτυρά και το τελικό σκορ. Επτά γκολ, αποβολή, σασπένς, ξύλο, όλα τα είχε αυτό το παιχνίδι το οποίο, σημειωτέον, το παρακολούθησαν μόλις 9.500 θεατές λόγω του έντονου κρύου στην Αθήνα εκείνη την Κυριακή.

Ο Ολυμπιακός, που έδινε μία πολύ σκληρή μάχη με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, μπήκε φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε 2-0 και 4-1. Ο Παντελής Καφές όμως δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα της ήττας για το Δικέφαλο και με δύο δικά του γκολ (τρία συνολικά στο παιχνίδι) έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στο ματς.

Στο 87΄του αγώνα, και όλα βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού, ο Κριστιάν Καρεμπέ θόλωσε και αφού έδωσε μπουνιά στον Καφέ (με τον οποίο έγινε συμπαίκτης το καλοκαίρι του 2003 μετά τη μεταγραφή του Μακεδόνα μέσου στους “ερυθρόλευκους”) έπιασε από το λαιμό τον Οκκά για να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός, του Ολεγκ Προτάσοφ όμως, κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους. Προπονητής του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Κατεργιαννάκης, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας (68' Ζέτεμπεργκ), Χούτος (62' Οφορίκουε), Τζιοβάνι (83' Καστίγιο).

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Κουκιέλκα, Νάστος (30' Φουτσίνι), Καφές, Μάρκος, Κούτσης (45' Γιασεμή), Καραδήμος, Οκκάς, Γεωργιάδης, Σπάσιτς (73' Κουτσόπουλος).

30-10-2004

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5-1

Το παιχνίδι που έμεινε στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία για το σόου των Λατίνων του Ολυμπιακού και το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ του Καστίγιο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με το οποίο διαμορφώθηκε και το εμφατικό 5-1΄.

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο και είχε σαφείς αγωνιστικές αδυναμίες τις οποίες ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς (στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά) φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ηδη από το ημίχρονο, το σκορ ήταν 4-0 με δύο γκολ του Ριβάλντο, ένα του Τζιοβάνι και ένα του Τζόρτζεβιτς, το καλύτερο όμως οι Πειραιώτες το κράτησαν για το κερασάκι στην τούρτα.

Ακριβώς στο 90ο λεπτό του αγώνα, και ενώ ο ΠΑΟΚ του Ραλφ Φρίνγκερ είχε μειώσει με γκολ του Σαλπιγγίδη, η τριάδα των Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καστίγιο έκρυψε την μπάλα με συνεχείς πάσες με τη μία σε μικρό χώρο. Αφού οι στόπερ του Δικεφάλου ζαλίστηκαν, ο Καστίγιο, μόνος του πια με τον Ατζατζίδη, τελείωσε τη φάση και ολοκλήρωσε μία σπάνια ποδοσφαιρική συνεργασία, πολύ υψηλού επιπέδου.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σούρερ (46' Βάλλας), Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (84' Μάριτς), Οκκάς (69' Καστίγιο), Τζιοβάνι.

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Καρυπίδης, Μάρκος (33' Ζησόπουλος), Θεοδωρίδης (45' Σπάσιτς), Ανδράλας, Φουτσίνι (56' Σκαρμούτσος), Χάγκαν, Σαλπιγγίδης.

Φάκελος ντέρμπι:

Συνέντευξη: Κοντρέρας στο Contra.gr: "Ξεχωριστή η επιστροφή μου στην Τούμπα"

Retro: Τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην Αθήνα (VIDEOS)

Σταύρος Καραΐνδρος: Το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αναστασιάδης

Κώστας Κεφαλογιάννης: Ο ΠΑΟΚ αντέχει την ήττα, ο Ολυμπιακός;

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η απόφαση του Μίτσελ και η πονηριά του Άγγελου...

Θέμης Καίσαρης: Η τεσσάρα που καθόρισε τη χρονιά

Σαλάτα του Καίσαρη: Η απόλυτη σύγκριση Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα: Από τα ασπρόμαυρα στα ερυθρόλευκα: Οι παίκτες που έπαιξαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (PHOTOS)

Συνέντευξη: Oκκάς στο Contra.gr: Ο Καρεμπέ, ο Αγγελος και η Τούμπα

Συνέντευξη: Αλεξανδρής στο Contra.gr: "Το "one man show" και οι επιστροφές-καταστροφές του Μήτρογλου"

Διαιτησία: Στο μικροσκόπιο του Contra.gr: Αυτός είναι ο Αρετόπουλος

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έρχεται στην εκπομπή Superball. Συντονιστείτε στο pregame (18:00) με πλούσιο ρεπορτάζ και ενδεκάδες, αλλά και στο post game (21:45) με όλα όσα συμβούν στο "Γ. Καραϊσκάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK